Nyårslöften

Publicerat: i Vardag


Tidigare år har jag nästan aldrig haft några nyårslöften. I år har jag faktiskt skaffat mig ett par. Och jag tänkte dela med mig av två och ett halvt här.1.
Jag ska satsa helhjärtat på mitt företag.

Att starta företag är något av det roligaste och mest spännande jag vet. Men för att lyckas behöver man satsa. Jag tänker satsa helhjärtat och göra allt för att utvecklas som företagare.

2. Jag tänker utvecklas som fotograf.
Detta gör man ju automatiskt varje år. Men jag ska verkligen satsa på att utvecklas något enormt under 2011. Om det är det här jag vill syssla med resten av livet måste jag satsa fullt ut och visa att jag minsann kan och vill och är duktig! Jag vill kunna titta tillbaks på bilderna jag tagit under 2010 och skratta åt alla fel jag gjort.

Bonus: Jag tänker bli bättre på att ge konkreta kommentarer och bli snabbare på att svara på era kommentarer.
Jag och hundratals andra bloggare är enormt dåliga på att skriva kommentarer. Jag ska bli bättre på att ge konkreta kommentarer. Inte bara skriva "fin bild". Utan utveckla: Vad är det som gör bilden "fin"? Vad kan göras bättre? Det är åtminstone sådana kommentarer jag vill ha - där någon lagt ner energi på de och verkligen tittat på bilden. På så vis utvecklas man också som fotograf.

Några av mina favoritbilder 2010

Publicerat: i Porträtt
Ovan ser ni några av mina favoriter under 2010.
Jag hade i princip bara bilder på datorn under det senaste halvåret av 2010, men det är väl också under detta halvår jag tagit de bästa bilderna under 2010.

1. Jag gillar posen, location och den lite annorlunda redigeringen för att vara jag.

Make up artist: Tina Jönsson
Modell: Amanda Astor


2. Jag älskar motljuset och Chanelles kroppsspråk.

Make up artist: Maria Mroxx Alkefelt
Modell: Chanelle Törnqvist Coleman


3. En enkel och inte så planerad plåtning resulterade i ett ganska bra slutresultat. Jag älskar hur Christinas hår passar så bra ihop med löven på marken.

Make up artist: Tina Jönsson
Modell: Christina Hauerslev Juul


4. Jag älskar placeringen av modellen i bilden och poseringen även här. Ett tema jag inte kört tidigare.

Make up artist: Maria Mroxx Alkefelt
Stylist: Kristina Bliznac
Modell: Dennis Maglic


5. Den här plåtningen är nog den under hela 2010 som kommer sitta kvar i pannbenet längst. Wow säger jag bara. Lisa är grym framför kameran, stylingen är galen och hela plåtningen blev så lyckad.

Make up artist: Maria Mroxx Alkefelt
Modell: Lisa Olsson


6. Jag gillar det äkta leende och hur solen lyser mot ansiktet. Den här bilden tog jag för Gatufoto Halmstad. Och den är mest med för att jag är så sjukt stolt över mig själv som dragit igång något sådant, även om det är lite på paus just nu (kaaaaallt att springa runt på stan och plåta just nu).

7. Den här bilden tog jag i april. Spontant. Fotosessionen var inte "min", utan jag hängde bara på en kompis som plåtade. I april hade jag galet dåligt självförtroende när det kom till foto, men denna bilden har jag alltid gillat. Bakgrunden är snygg, modellen ser sådär lagom ointresserad ut (eftersom han är fokuserad på min kompis som plåtar honom).

Modell: Patrik Ekblom

Förbannad tjej

Publicerat: i Vardag


Jag blir förbannad för att jag ännu en gång håller på att bli sjuk. Huvudet är tungt och näsan börjar kännas täppt.

Matilda

Publicerat: i Porträtt


Idag har jag varit inne i Halmstad på ett jobbmöte. På nyårsdagen ska jag plåta en grym ljusshow.

Efter mötet mötte jag upp Matilda som är hemma i Halmstad över jul och nyår, annars pluggar hon i Lund. Vi tog en fika och sedan körde vi ut till Tylösand och skulle ta några porträttbilder.

Men min kamera var lite kinkig idag. När det är för kallt/dimmigt/jobbigt väder dyker "Error 99" upp, om man tar ut batteriet några gånger brukar det fungera. Men den ska in på service snart är tanken. Jag har lite seperationsångest bara. Jag vill inte vara utan min kamera i flera veckor, men det är väl ett måste. Hellre nu på vintern när man inte har så mycket jobb än till sommaren.

I vilket fall som, nio bilder hann vi ta innan min kamera började bråka med mig. Men det var väl lika bra det, höll på att förfrysa om fingrarna ändå.

Blixttest på bebisarna

Publicerat: i


Självklart var jag tvungen att ta några testbilder med blixten igår. Ganska bekvämt att ha två självklara modeller hemma.
Jag har en hel del att lära i vilket fall som. Men helt ovan med att använda extern blixt är jag inte. Jag jobbade ju som vimmelfotograf för Halmstad Nöjen i somras. Visserligen kom jag inte särskilt bra överrens med blixten då, men det känns bättre denna gången.

Blixt och kameraväska

Publicerat: i Vardag


Jag ber om ursäkt för hemskt brusiga bilder.

I paketet från Cyberphoto låg en blixt - Canon Speedlight 430EX II. Den kommer kanske inte vara det som används flitigast i min kameraväska. Men det var ett måste. För att kunna erbjuda kunder att fotografera heldag (bröllop) måste jag ha en blixt. Hur ska man annars få snygga bilder från festen efter bröllopet som inte är brusiga?
Jag köpte även en omnibouncer till blixten.

Det införskaffades även en ny kameraväska. Den jag har i dagsläget är alldeles för liten, rymmer bara mitt teleobjektiv och kameran med ett normalzoomobjektiv på. Den här rymmer allt jag har - och lite till. Perfekt!

Dessutom fick jag en Bounty (som syns på första bilden bredvid kameran) i mitt paket också. Hur kan Cyberphoto känna mig så bra? Mmmm! I like.

Busiga kattungar

Publicerat: i Vardag


Det var inte bara jag som blev som ett barn på julafton vid paketöppningen.

Paket paket paket!

Publicerat: i Vardag


Paket paket paket! Åhhh! Jag blir som ett barn på julafton när jag får sådana här enorma paket. Trots att jag vet vad det innehåller.

Om en kort stund får ni se vad det innehöll.

Målning

Publicerat: i Porträtt
Wow. Jag är riktigt imponerad. Sannie har målat av min bild jag tog på Dennis. Helt otroligt duktig tjej det där!Bild ett
Skapare: Sannie - http://sannie.blogg.se/
(Bild publiceras med tillstånd från Sannie)


Bild två
Fotograf: Ottilia Lindell - www.ottilialindell.se
Make Up Artist: Maria Mroxx Alkefelt - www.mroxx.se
Stylist: Kristina Bliznac - www.colorista.blogg.se
Modell: Dennis Maglic - www.dennism.se

Att jobba med make up artist

Publicerat: i Tips
Jag är rätt dålig på att komma med tips. Oftast för att jag tycker att andra bloggare redan kommit med de vanligaste tipsen så det känns lite onödigt. Men något som utvecklat mig inom fotograferandet enormt i år är att jobba med make up artister.

Tina sminkar Amanda inför en plåtning.

Att jobba med en make up artist är nyttigt när det kommer till många punkter. Du har någon att bolla idéer med. Du får planera fotograferingen mycket mer - vilket oftast är en fördel. När man har en klar bild framför sig av vad man vill uppnå är det lättare att snabbare lyckas med just den bilden.Maria sminkar Lisa inför en plåtning.

Hur mycket extra tid tar det då?
En sminkning tar runt en timma om den inte är alltför avancerad. En timma extra som gör bilden så mycket bättre! Helt klart värt det ur min synvinkel.

Kostar det något? Det finns många make up artister som gör TFP-fotograferingar (Time For Prints - modell, make up artist och fotograf jobbar gratis för man vill utöka sitt portfolio). Då kommer ni tillsammans överrens om vad ni vill göra för typ av fotografering som gynnar er allihop.

Hur hittar man en make up artist? Om ni har något gymnasie i närheten som har en stylistlinje skulle jag börja med att kontakta den skolan. Där kommer ni utan tvekan hitta någon som vill samarbeta med er - de har säkerligen inte en alltför stor portfolio att visa upp än och har precis börjat utbilda sig inom något de brinner för. Många gånger är de också riktigt duktiga!
Annars är Modellbilder en bra hemsida. Där kan man hitta allt från make up artister, modeller eller fotografer i närheten.


Nedan ser ni några exempel när jag jobbat utan och med make up artist. En enorm skillnad tycker jag.Ingen make up artist inblandad. På bild: Mikaela.Här har Maria har sminkat. På bild: Sibel.


Ingen make up artist inblandad. På bild: Malin.Här har Maria har sminkat. På bild: Lisa.

Fattiglapp

Publicerat: i Porträtt

Det här är en gammal bild. En av mina favoritbilder faktiskt. En del av er har säkerligen sett den, andra inte.


Jag har sprungit runt på stan idag. Jag och Tina har äntligen lämnat våra affischer på Nordic Safari. Tyvärr blev inte bilderna bra i tryck... Riktigt surt! Ser ut som de gör när jag skriver ut de med skrivaren här hemma på vanligt papper. Förhoppningsvis så är det bara jag som lägger märke till det.

Helt dött i Halmstad annars på utbudet av shoppingen anser jag. Jag hittade två tröjor, men det var också allt.

Annars spenderade jag precis alldeles för mycket pengar. Visserligen grejer till företaget, men det känns ändå. Vad jag köpte får ni se när det dyker upp här hemma. Jag hoppas att det dyker upp innan nyår, vore passande.

Fotograf: Ottilia Lindell - www.ottilialindell.se
Make Up Artist: Maria Mroxx Alkefelt - www.mroxx.se
Modell: Chanelle Törnqvist Coleman

Kitekat

Publicerat: i
Ja - mina kattbebisar skulle kunna vara de sötaste någonsin.


Speciellt när hela kattfamiljen ligger på akvariumet och kikar på fiskarna. Försöker fånga dem. Till slut blir alla tre utmattade och somnar på den varma lampan på akvariumet.

Different kind of blue

Publicerat: i
Det märks att naturfotografering inte är något för mig va? Jag tycker det är skitsvårt - jag försöker alltid göra bilderna mer intressanta genom någon konstig och kanske inte alltid så genomtänkt redigering.
Men man måste ju ha bilder på den enorma mängd snö som landat på marken i december här i Halmstad. Det är ju inte alltför ofta vi har snö här över jul.

GOD JUL!

Publicerat: i Vardag


Idag bjussar jag inte på några höjdarbilder. Här hemma finns nämligen inte så mycket julkänsla att fånga på bild, och att ta bilder är inte något jag lägger som högsta prioritet idag helt enkelt. Det är jag och min brolla som figurerar på bilderna. (Jag har fortfarande problem med att vara seriös framför kameran).

Julmaten ligger i magen och klapparna är öppnade. Eftersom jag bara önskat mig pengar så fick jag även extremt mycket godis (för att komma upp i lika många klappar som brollans). Jag kommer rulla fram efter att ha fått i mig allt det där.

Slutligen: GOD JUL! Hoppas er julafton varit och fortsätter vara helt underbar de få timmar som är kvar.

Mosaik-Ottilior

Publicerat: i VardagBland mina webcambilder så kan man finna en del mindre smickrande bilder...

Vad är det för något?

Publicerat: i
När jag och make up artisten Tina hade en plåtning med Alicia så fann vi denna enorma filur på stranden. Under en lång tid stod vi och tittade fascinerat på den, men även frustrerat. För vi kunde inte komma på vad det var för djur.

Idag rensar jag min dator från onödiga bilder och filer, och sprang på denna filur igen. Ännu en gång blir jag fundersam - vad fasen är det för något? En haj här i Halmstad? Ehh?

Alicia

Publicerat: i PorträttEn bild på Alicia jag tog för Model Outside i november.

Otursdag

Publicerat: i


Otursdag. Minst sagt. När jag kommit till Evelina och vi ska åka vidare mot Halmstad så vägrar bilen starta. Den har blivit bogserad till verkstaden två gånger tidigare för samma problem. Det värsta var att mina föräldrar var i Ullared, så det dröjde sex timmar innan de kunde hämta upp mig hemma hos Evelina. Men en fika på körskolan blev det åtminstone. Och julklapparna är klara.

. .

Publicerat: i Vardag


Nu ska jag köra in till Halmstad. Jag och Evelina ska inom körskolan och fika och tacka för all hjälp med körkortet. Och sedan ska jag se till att fixa den sista julklappen också.

Mina bebisar

Publicerat: i


Jag är fruktansvärt dålig på att ta fram systemkameran och knäppa några bilder på mina söta kattungar. Men bland mina webcambilder hittar man enorma mängder bilder på dem.

Östra hamnen

Publicerat: i
Igår var jag och tog några snabba bilder vid Östra hamnen. Tanken var att ta bilder på stranden, men det var fruktansvärt dåligt plogat så det blev inget med det.

Inställd plåtning

Publicerat: i


Bild tagen senast jag var i Skåneland - Helsingborg.

Egentligen skulle jag befunnit mig i Malmö idag för en plåtning tillsammans med Tina. Men då modellens son blev kräksjuk valde vi att avstå och boka om plåtningen. Kräksjuka är absolut ingenting jag vill ha just nu, hur sugen jag än är på en plåtning.

Söndagkvällssysslor

Publicerat: i Vardag

Bild på moi från tidigare idag.


Efter fikan idag knäppte jag som sagt några bilder på ett av mina favoritfotolocations i Halmstad. Imorgon får ni se mer av de.

Söndagkvällen har jag spenderat genom att skriva avtal. Viktigt inför fotograferingar, jag har tidigare varit dålig på att skriva avtal inför fotograferingar. Men från och med nu så kommer avtal skrivas vid alla mina fotograferingar. Alldeles för många Svensson där ute som inte har en aning om vad som gäller helt enkelt.

Kamerabatterierna är på laddning för imorgon är det som sagt dags för en plåtning. Det börjar snart bli dags för mig att ladda mina batterier också inför morgondagen.

Goodbye my friend

Publicerat: iJag kom precis hem ifrån en hejdå-fika med min fina vän Mikaela som imorgon åker till Österrike och inte kommer hem förrän i april. Alla mina vänner från högstadiet lämnar i princip mig ensam kvar här i Halmstad nu. Jag unnar dem det, men jag tycker lite synd om mig som ska sakna så många människor på en och samma gång.

Jag vill också ut och upptäcka världen! Men just nu satsar jag på mitt företag, så världen får vänta på mig...

Handsome

Publicerat: i Porträtt

Här är några bilder från plåtningen med DennisM som jag inte visat upp här ännu. Dennis gör sig verkligen bra på bild. Man kan göra nästan vad som helst med honom känns det som för han är en enormt duktig modell. Vi körde tre olika teman och jag tycker alla tre var lika lyckade.


Fotograf: Ottilia Lindell - www.ottilialindell.se
Make Up Artist: Maria Mroxx Alkefelt - www.mroxx.se
Stylist: Kristina Bliznac - www.colorista.blogg.se
Modell: Dennis Maglic - www.dennism.seUr arkivet: Christina

Publicerat: i Porträtt
Två bilder som jag tog på Christina i november. Jag måste nog faktiskt påstå att det är liiiite roligare att plåta när det inte är snö ute.

Fotograf: Ottilia Lindell - www.ottilialindell.se
Make Up Artist: Tina Jönsson - www.tinajoensson.se
Modell: Christina Hauerslev Juul

Amanda Astor

Publicerat: i Porträtt
En bild som ligger uppe på Model Outside's hemsida. Amanda är en fantastisk modell.
Fotograf: Ottilia Lindell - www.ottilialindell.se
Make Up Artist: Tina Jönsson -  www.tinajoensson.se
Modell: Amanda Astor - www.amandaastor.com

Kisse

Publicerat: i
Jag har två galet söta kattungar här hemma.

Jag är med och tävlar, är du?

Publicerat: i Tips
SEB och Feber har tillsammans en riktigt grym tävling. Ni kan läsa mer om den här: http://enklafirman.feber.se/
Min motivering till varför jag borde vinna är att jag precis startat eget företag som fotograf och valet av bank är enkelt efter att ha läst om SEB. Att kunna få hjälp och rådgivning dygnet runt är ovärderligt, då allt kring företagande känns oerhört rörande till att börja med. Bokföring, moms, skatter, bokslutsdatum - my head is a mess.
Det skulle kännas enklare med SEB Enkla Firman. SEB Enkla Firman är nytänkande och når ut till en yngre målgrupp - helt perfekt!

BTS - Model Outside

Publicerat: i Behind the scenes

I lördags sminkade Tina (på bild nummer två) upp Tilda, Jennifer och Elina som sedan skulle springa och dela ut flyers för Model Outside i Halmstad. Innan de sprang ut på Halmstads gator knäppte jag några snabba bilder på dem.
Model Outside är ett projekt som jag tillsammans med make up artisten Tina startat upp. Modell för en dag i utomhusmiljö i samarbete med klädbutiken Nordic Safari i Halmstad.

Sibel Redzep

Publicerat: i Porträtt

Två till bilder från vampyrplåtningen med fina Sibel.

I övrigt har jag inte fått gjort något vettigt idag alls känns det som. Egentligen skulle jag in till Halmstad och fått upp affischerna för Model Outside, men make up artisten Tina som jag har det projektet med var sjuk, så vi får lösa det en annan dag helt enkelt.

Fotograf: Ottilia Lindell - www.ottilialindell.se
Make Up Artist: Maria Mroxx Alkefelt - www.mroxx.se
Modell: Sibel Redzep - www.finest.se/sibel

Locations i Malmö?

Publicerat: i Porträtt


Jag skulle vilja ha lite tips angående bra locations för plåtning i Malmö. Plåtningen kommer vara femtiotalstema. Ett bra location jag önskar ha är ett riktigt mysigt fik i femtiotalsstuk, men även andra tips på övriga locations som man inte får missa önskas.

Bild från senast när jag var nere i Malmö och hade plåtning med Lisa Olsson vid Västra hamnen i dimman.
Fotograf: Ottilia Lindell - www.ottilialindell.se
Make Up Artist: Maria Mroxx Alkefelt - www.mroxx.se
Modell: Lisa Olsson - www.lisaplace.devote.se
Kofta från: www.noveliastore.se

PÅMINNELSE!

Publicerat: i TipsGlöm inte bort att delta i min tävling i samarbete med SUMOpix! Ni kan vinna ett presentkort på 300 kronor. Om jag hade vunnit ett presentkort där så hade jag förstorat upp en snygg bild jag tagit och gett bort i julklapp - perfekt!

Ni kommer till tävlingen här. Tävlingen avslutas den 16 december och kommentarerna godkännes inte förrän tävlingen är avslutad.

Tävlingen är avslutad.

Model Outside har också en tävling - främst för er boende i Halmstad eller i närheten. Ni kan vinna en plåtning med oss. Presentkortet är giltigt i sex månader - så vill ni inte stå ute i kylan nu så kan ni spara det till våren.

Ni kommer till tävlingen här. Tävlingen avslutas den 16 januari.

Standing

Publicerat: i Porträtt
Ytterligare två bilder från plåtningen med Dennis.
Jag är sjukt sugen på att plåta just nu. Och då menar jag porträtt. Att plåta vinterlandskapet utanför är inte alls lika roligt. Tur att jag har en del roliga plåtningar inplanerade framöver.
Fotograf: Ottilia Lindell - www.ottilialindell.se
Make Up Artist: Maria Mroxx Alkefelt - www.mroxx.se
Stylist: Kristina Bliznac - www.colorista.blogg.se
Modell: Dennis Maglic - www.dennism.se

Logotype

Publicerat: i Vardag
Som ni ser har min nya logotype dykt upp här med nu! Det är duktiga Mie Hansson som gjort den. Jag tycker kameran är galet snygg! Minst lika snygg som min jag har här hemma.

KÖRKORT

Publicerat: i Vardag
Foto: Malin Nilsson

Jag får nog påstå att jag är rätt grym som tog körkort idag. Äntligen! Jag skrev upp i tisdags och körde upp idag. Hela veckan har jag fått dra en massa lögner för familjen och bästa vännen. För de som inte vet så är jag skitkass på att ljuga (börjar alltid skratta). Men på något höger eller vänster så har de köpt mina lögner.

Hjälp TrashQueen till vinst!

Publicerat: i Tips

TrashQueen är ett av fyra band som gått vidare till final i tävlingen Released Live and Unsigned. På lördag avgörs det och det vore supersnällt om ni kunde hjälpa dem till en välförtjänt seger! De är ett riktigt bra band. Lyssna på dem kan ni göra här: www.myspace.com/trashqueenglamrock

Saxat från TrashQueens Facebook-sida:
"Nu kan DU hjälpa oss i TrashQueen att ta hem segern i "Released Live and Unsigned" på ett skitenkelt sätt!
Bara gå in på www.releasedunsigned.se och rösta på TrashQueen bland de fyra alternativen! 
25% av poängen kommer från en webbröstning som startade den 1:e december. Gå in och rösta!!!"För övrigt så pryder TrashQueen City Helsingborgs förstasida idag. Det gör även min bild (med tillstånd!). Riktigt grymt! Ni kan läsa den här: www.cityhelsingborg.se.

Olovlig bildanvändning - Posh24

Publicerat: i TipsNågot som kan irritera mig, och säkerligen många andra fotografer är det här med olovlig bildanvändning. Förr eller senare råkar vi alla ut för det. Enligt upphovsrättslagen måste man ha fotografens tillstånd innan man använder en bild - även om den är vattenmärkt.


När stora företag som Posh24 inte bara olovligt använder en bild utan även har beskurit den (räknas som redigering) blir man fruktansvärt förbannad. Jag kan förstå att alla människor inte har koll på det här med upphovsrättslagen, men stora företag som jämt använder bilder - bör ha koll!

(Jag har mailat Posh24's ansvariga utgivare och hoppas på svar inom 24 timmar. Fast egentligen har jag mest lust att skicka ut en faktura...)

SIBEL THE VAMPIRE

Publicerat: i Porträtt
Jag är galet nöjd med dessa två bilder.
Fotograf: Ottilia Lindell - www.ottilialindell.se
Make Up Artist: Maria Mroxx Alkefelt - www.mroxx.se
Modell: Sibel Redzep - www.finest.se/sibel

Dennis - session två

Publicerat: i Porträtt
Fotograf: Ottilia Lindell - www.ottilialindell.se
Make Up Artist: Maria Mroxx Alkefelt - www.mroxx.se
Stylist: Kristina Bliznac - www.colorista.blogg.se
Modell: Dennis Maglic - www.dennism.se

Blandade bilder från Stockholm

Publicerat: i
På tisdagen innan jag hoppade på tåget hem mot Halmstad igen så drog jag och hejbruno.blogg.se ut och knäppte några fotografier ihop i det kalla vädret. Hemskt trevligt att för en gångs skull ha sällskap när man fotograferar!

Reflections

Publicerat: i Porträtt
Fotograf: Ottilia Lindell -  www.ottilialindell.se
Make Up Artist: Maria Mroxx Alkefelt - www.mroxx.se
Stylist: Kristina Bliznac - www.colorista.blogg.se
Modell: Dennis Maglic - www.dennism.se

En enda röra

Publicerat: i Vardag
Bild: Malin Nilsson
Minst sagt haft fullt upp på sistone. Men det börjar lätta. Hemtenta nummer två i kursen Stressfysiologi som jag läser är strax klar.
För övrigt har jag precis tagit itu med plåtningen med Sibel, så inom kort kommer ni få ta del av dem.
Tills dess - glöm inte bort min tävling jag har i samarbete med SUMOpix längre ner.

ottilialindell.se

Publicerat: i Tips

Gissa vems hemsida som är färdig! Äntligen säger jag bara.
Dessutom är det den 1 december idag - startdatum för mitt företag! Fast jag fick reda på det för ett tag sedan att allt gått igenom. En kvinna från Skatteverket ringde för övrigt och undrade om jag var seriös med mitt företag och ville se portfolio. Tur att mitt portfolio tydligen lyckades imponera.


Glöm inte att delta i min tävling nedan. Och såklart - att besöka min hemsida: www.ottilialindell.se

TÄVLING!

Publicerat: i Tips

I samarbete med SUMOpix.com lanserar jag en tävling, där du kan vinna ett presentkort på 300 SEK för fotoprodukter från SUMOpix. Där kan du beställa canvastavlor i alla former och storlekar för ett bra pris.


Alla kan delta i tävlingen!Du deltar genom att besvara frågan:
Vilken är den minsta storleken på en dukbild som du kan köpa?

1 chans att vinna
Skriv en kommentar med svaret på frågan.

3 chanser att vinna
Lägg upp information om tävlingen och SUMOpix på Facebook.

5 chanser att vinna
Lägg upp information om tävlingen på din egen blogg med länkar till både tävlingen och SUMOpix.
(Glöm ej bort att länka till inlägget där ni berättar om tävlingen!)

TÄVLINGEN PÅGÅR TILLS DEN 16 DECEMBER!
Tävlingen är avslutad och vinnaren har blivit kontaktad via mail.
RSS 2.0