Sötaste valpen

Publicerat: i

Efter lite jobb idag har jag varit och hälsat på den här sötnosen och de fyra andra valparna. Sex veckor och hur söta som helst. Nästa helg ska jag passa de små krabaterna. Man blir ju inte alls lite valpsugen efter några minuter med dessa!

Ambassadör

Publicerat: i Vardag
Jag har jobbat hela dagen sedan sju, först nu som jag har tid att lägga mig på soffan och ta det lugnt. Imorgon börjar jag jobba sju igen, och det är första dagen jag ska gå själv på nya jobbet! Jag har gått jämte tre dagar nu, men imorgon ska jag stå på egna ben.

När jag kom hem hade jag fått post, för en gångs skull var det rolig post. Fotosidan Magasin som jag började prenumerera på för ett par månader sedan men inte fått förrän nu då de tydligen missat mig. Jag har inte hunnit bläddra igenom den än, men ska ta mig tid att göra det snart.
Sedan fick jag även ett avtal från Tillväxtverket. Jag är nämligen ambassadör för kvinnors företagande där i år och nästa vecka ska jag på en introduktion. Kul om man kan inspirera andra sedan!

Sista bilderna på Sarah

Publicerat: i PorträttHär kommer de sista bilderna från plåtningen med modellen Sarah och make up artisten Tina. Kommer definitivt samarbeta med dessa tjejer igen, förhoppningsvis inom en snar framtid.

Dunderklumpen

Publicerat: i Vardag
Jag börjar snart tro att den här bloggen finns till endast för att lägga upp bilder på Aslaine, men hon är ju alltid redo att ställa upp framför kameran så det blir lätt hänt ett gäng bilder på henne. Häromdagen tog jag jättefina bilder på henne när hon klättrade i träd med motljus.

Får jag lov att presentera en dunderklump till tass? Enorm är den! Antagligen har hon för tredje gången bråkat lite för mycket med en geting. Dundertassen har alltid återgått till normal storlek dagen efter. Och nej, hon har inte ont av den.

Utlovar ett gäng porträtt från min senaste porträttsession imorgon.

Trött tjej!

Publicerat: i Vardag
Foto: Anders Rosenqvist

Jag är helt slut i benen, så jag ligger faktiskt inne i soffan just nu och vilar. Igår och idag har jag jobbat på mitt nya jobb inom hemtjänsten och kommer även jobba både imorgon och på lördag. Det är fullt upp och mycket att lära så hjärnan känns nästan överarbetad av att få in alla nya namn och att hitta bland alla lägenheter. Men jag trivs super och tror det här kommer bli bra.

Annars händer det inte så mycket här faktiskt. Jag har en del fotoprojekt på g, men inte så mycket jag kan nämna här ännu tyvärr.

Förresten, fina bilder Anders tagit på mig va? Jag är världens mest obekvämaste människa framför kameran och det är väldigt få som lyckas få till bilder på mig som jag faktiskt gillar. Men Anders har lyckats! Jag har ett gäng till som dyker upp så småningom.

Om att vara företagare #1

Publicerat: i Tips
Många har frågat mig, likväl vänner som läsare som familj - hur man går till väga och hur det är att vara företagare. Därför tänkte jag ägna några inlägg till att besvara de absolut vanligaste frågorna.

Först och främst tycker jag att man bör besvara några frågor:
- Varför vill jag starta eget?
- Hur många konkurrenter finns det i mitt område och kan jag stå ut från konkurrenterna?
- Har jag någon kundkrets?
- Vilka kommer köpa min produkt/tjänst? 
- Kommer det fungera ekonomiskt? Kan jag bo hemma under tiden, har jag en sambo som kan hjälpa till ekonomiskt eller har jag jobb vid sidan om?
- Har jag tiden att lägga ner för att bygga upp ett företag?Har du några frågor om företagande som du vill att jag besvarar? Skriv en kommentar till detta inlägget!

Full fart på veckan

Publicerat: i
Det är rätt bra att alltid ha någon att fota, även om min blogg snart bara består av bilder på Aslaine (Ja, Aslan fick bli Aslaine när vi upptäckte att det var en tjej).

Jag har precis skickat in min deklaration. Om det blev rätt eller inte har jag inte en blekaste aning om, men vi får väl se.

Jag har en fullspäckad vecka framför mig. Idag är det fotokurs på Sensus, nästsista gången. Ska alldeles strax dit och bråka med Photoshop Elements. Idag ska vi redigera i RAW-format. Resterande veckodagar blir det jobb inom hemtjänsten.

VampyrViktor

Publicerat: i Porträtt
Jag blir inte alls fotosugen när jag ser dessa bilder! Vanliga porträtt i all ära, men det är roligare att göra något man inte gjort innan.

Jag ska alldeles strax iväg och äta lunch med extramormor. Mamma och pappa är borta över dagen så det blir bara extramormor och jag. Världens finaste som bjuder ut mig på lunch när hon vet att jag inte har tillgång till vatten hemma eftersom två rör gått sönder och fortfarande inte blivit lagade.

Sommarvärme

Publicerat: i

Oskarpt var det här!

Jag älskar vädret som kommit från ingenstans. Jag börjar fundera vart våren tog vägen, för nu är det helt plötsligt sommarvärme! Inte mig emot.

Det kommer inom kort dyka upp fler bilder från plåtningen med Viktor som vampyr. De första bilderna hittar ni här och här.

Hos extramormor

Publicerat: i Vardag

Jag har inte kunnat njuta av solen idag tyvärr, har mestadels hållt mig inomhus. Igår gjorde jag ett försök att sola en timma, men hela kvällen kliade det överallt sen! Förra året hade jag soleksem, så jag tänker nog ta det lite lugnt med solandet innan jag har någon ordentlig solkräm.
Därför har jag varit en del hos min extramormor idag. Finaste människan jag någonsin träffat.

På en sten

Publicerat: i PorträttModell: Sarah Bladh, Stylist: Tina Fredman

Jag har inget speciellt att säga, mer än att det känns som om jag lever på stenåldern utan rinnande vatten.

Annars sitter jag och planerar lite plåtningar i kommande vecka, jag hoppas att vi kan få ihop något. Jag är extremt fotosugen!

Glad påsk?

Publicerat: i


Jag blev väckt halv tre inatt. Tydligen hade två rör gått sönder och vi hade drabbats av en mindre översvämning. Utöver det så var det även stopp i toaletten. Så idag lever jag utan en fungerande toalett eller rinnande vatten, och så kommer det troligtvis vara tills på tisdag när den här långa påskhelgen är över, för pappa får inte tag i någon som har jour.

Jag var nere hos grannen som jag jobbar inom hemtjänsten hos och skalade potatis idag. Vad upptäcker jag då? Jo - vattnet stinker badhus! Klor. Och på tal om det så hade pappa 13 fiskar som dog igår helt utan anledning.

En olycka kommer sällan ensam sägs det.

TOTM #3 - Invandrarna

Publicerat: i Theme of the MonthTheme of the Month
är ett projekt mellan mig, Elin, Michaela, Lina och Matilda. Vår Flickr-grupp hittar ni här. Där kan ni se alla bidrag! Månadens tema var klassiker (bok).

Månadens tema har dragit ut på tiden, mestadels för att vi allihopa tyckte det var rätt klurigt. Det stod åtminstone helt still i mitt huvud, och jag känner mig inte helt hundra med vad jag åstadkommit, men hey - får hoppas att min kreativa sida visar sig till nästa gång! Jag inspirerades av Invandrarna som Vilhelm Moberg skrev.

Matilda

Publicerat: i Vardag
Jag ska alldeles strax köra och hämta tanten på bilden och skjutsa henne till en arbetsintervju. Jag håller alla mina tummar och tår för att hon får jobbet, för då skulle hon nog befinna sig mestadels i Halmstad i sommar.

Bilderna är från i måndags när vi åkte hem från Skåneland och stannade på Väla för en fika.

Skolfotograf

Publicerat: i Porträtt


Samtidigt som jag bjussar på två till bilder från plåtningen med modellen Sarah och make up artisten Tina så har jag faktiskt två bra nyheter jag kan dela med mig av.

Som ni vet var jag på arbetsintervju igår, men också en idag. Och bägge har gett goda resultat! Igår var jag i Malmö för en intervju med ABC-gruppen som sökte andra generationens skolfotografer, främst för bal och studentfotograferingar i maj och juni. På plats fick vi göra en snabb oväntad plåtning, och jag kände att den inte alls gick bra. Men, jag fick precis ett mail att jobbet är mitt! Så nu väntar en utbildningsdag i maj.

Arbetsintervjun jag var på idag var ett jobb inom vården, och även där ser det lovande ut. Bara extrapersonal, men med tanke på att jag har mitt företag som fotograf så vill jag inte heller ha heltid och känner att det är rätt flexibelt med extrajobb bara. Speciellt eftersom jag redan jobbar 25% i månaden inom vården.

Utsikt - Galgberget

Publicerat: i


Igår var jag hemifrån i tolv timmar, först arbetsintervju och sedan fotokurs för Sensus så fort jag kom till Halmstad. Det tog på krafterna, men å andra sidan är mina deltagare i kursen helt fantastiska! Det är ju mycket deltagarna som gör om man trivs i sin roll som cirkelledare eller inte, och jag trivs alldeles utmärkt med denna gruppen! Igår hade vi praktisk övning och vädret var på topp. Avslutade kursen med att njuta av denna utsikt, mycket bättre kan det inte bli.

Idag laddar jag om för arbetsintervju igen!

Malmö

Publicerat: i Vardag
Jag har varit nere i Malmö idag för en arbetsintervju. Den gick väl sisådär, jag önskar att jag hade tagit mer varierande bilder och bjudit mer på mig själv. Men jag håller såklart tummarna för att jag gjorde ett bra intryck ändå, men vill inte hoppas! Efteråt så tog jag och Anders en lunch på Pronto. Tyvärr var det helt fullt på uteserveringen, men det var stora fönster så vi kunde ändå njuta av vädret och kika på alla människor som sprang förbi.

På vägen hem blev det ett stopp i Staffanstorp hos Matilda som åkte med mig hem till Halmstad efteråt. På vägen hem fick jag även ett lovande samtal som ledde till en arbetsintervju även imorgon. Det känns skönt att veta att man troligtvis inte kommer gå hemma hela sommaren, hur skönt det än är att spendera dagarna på stranden så är det ju rätt bekvämt att få in lite pengar på kontot med.

Mjau

Publicerat: i
Medan jag är i Malmö får ni se ett par bilder på min ena kissemiss Aslan som jag knäppte igår när jag sprang runt och lekte med min nya kamera.
Förra veckan insåg jag att Aslan är en tjej och inte en kille som jag trott sedan i november... I vilket fall som: världens mysigaste kisse som älskar att bli klappad på magen!

Cancerpinne

Publicerat: i Porträtt


Annorlunda bild och redigering för att vara mig, men å andra sidan är det alltid kul att testa något annat!

Idag håller jag på att förbereda en hel del. Imorgon kommer jag nämligen vara i Malmö nästan hela dagen, så jag förbereder mitt material till det. Men jag håller ju också i fotokurser för Sensus (ett studieförbund) på tisdagkvällar så jag ska förbereda lite inför morgondagen där med för jag kommer få köra direkt från Malmö dit.

Fotomässa

Publicerat: i Vardag
Fotomässan igår på Scandinavian Photo var som sagt toppen! Några kameramärken som ställde ut, fotosession på plats samt redigering och fyndhörna.

Fast det bästa var nog ändå föreläsningarna. Jag var på John Hagbys "Förenkla ditt modellfotograferande" och Anders Jensens (från Moderskeppet) "Världens bästa bildbehandling - 5 hemligheter för perfekta bilder". Båda två var väldigt bra.

Tack Michaela för sällskapet!

Viktor II

Publicerat: i Porträtt


Den här plåtningen var riktigt rolig, speciellt eftersom jag kände att jaga ldrig plåtat något liknande tema innan! Sjukt kul och vidga vyerna. Viktor var en riktigt duktig modell, och ställde upp på alla idéer - sånt gillar jag!

Jag har tyvärr inte hunnit fota så mycket med mk2:an än, funderar på om man ska slänga ihop någon session i veckan... Jag vill ju testa den nuuuu! Och så roligt är det inte att knäppa vardagliga bilder här hemma, jag lyckas aldrig hitta något tillräckligt intressant...

5D mark II

Publicerat: i VardagIdag har jag som sagt befunnit mig på Scandinavian Photos fotomässa. Jag har stört Michaela i hennes jobb så att säga! Men hon fick åtminstone den stora äran att sälja en 5D mark II till mig. Äntligen har jag också blivit med fullformat! 40D som jag haft över ett år nu är en riktigt bra kamera, och kommer framöver vara mitt reservhus, men jag känner att jag behöver bättre ISOmöjligheter till bröllopssäsongen. Jag hade även önskat köpa ett normalzoom objektiv, vilket jag verkligen är i behov av! Men jag har andra investeringar att prioritera just nu tyvärr.

(Jag ber om ursäkt för den kassa bilden på kameran, men ja, den får duga!)

Sarah II

Publicerat: i Porträtt
Som sagt: duktiga Tina Fredman som har gjort make upen och fantastiska Sarah som modellar.

Nu ska jag jobba några timmar innan jag tar ut den här helgen. Bland annat så ska jag upp till Göteborg imorgon och gå på Scandinavian Photos fotomässa. Någon mer som ska dit?

Viktoria Helgesson

Publicerat: i
Detta är Viktoria Helgesson som vann damernas seniorklass och kommer tävla i VM i Moskva om två veckor. Helt fantastisk på isen! Jag är imponerad av balansen som konståkare måste ha. Och alla dessa snurrar, jag blir yr bara av att titta på dem...

Viktor

Publicerat: i Porträtt


Detta är den första bilden från den andra plåtningen jag och stylisten/make up artisten Tina Fredman hade tillsammans förra veckan.

Vad tycks?

Vovvsing!

Publicerat: i
Den här söta vovven såg jag och Michaela när vi traskade runt och fotograferade i Göteborg.

Eftersom det är tisdag idag betyder det att det är fotokurs ikväll igen som jag håller i för Sensus. Det är andra tillfället i fortsättningskursen och jag hade planerat att vi skulle ut och fotografera och att deltagarna skulle få öva på bländare, slutare och ISO i praktiken tillsammans med lite fotoövningar. Men eftersom det regnar här så har jag fått planera om. Istället har jag slängt ihop en lång powerpoint och kommer hålla föreläsning ikväll igen.

Sarah

Publicerat: i PorträttDe två första bilderna från den ena plåtningen i torsdags. Stylist var Tina Fredman och modellandet stod Sarah för, som även stod modell som brud i förra plåtningen. Skönt när man är ett gäng som man vet skapar bra bilder ihop.

Elitseriefinalen - Kristoffer Berntsson

Publicerat: i
Sist ut i elitseriefinalen i konståkning idag var Kristoffer Berntsson. Och det var hans sista gång på isen, om det inte blir VM i Moskva i slutet på april. I hela 24 år har han hållt på med konståkning! Behöver jag säga att han hade publikens stöd och stående ovationer? Han bjöd hur som helst på en fantastisk show som var Michael Jackson inspirerat.

En dag i Göteborg

Publicerat: i Porträtt


Igår åkte jag upp till Göteborg och hängde med Michaela och Elin på Franks Coffee. Elin var tvungen att gå efter några timmar, men jag och Michaela blev kvar ett tag till. Det finns ju en hel del att babbla om när man har samma intresse...

Bröllopssession III

Publicerat: i Bröllop
Här kommer de sista bilderna (för nu i alla fall) som jag tagit tillsammans med stylisterna Tina och Sara som går på Halmstad Praktiska Gymnasie.

Jag älskar de två första bilderna som är tagna ur samma vinkel, men bruden Sarahs posering skiljer sig enormt. På första bilden känns det som en bild där bruden funderar på om hon ska smita nästan, och bild nummer två utstrålar mer en brud som precis gift sig med mannen hon älskar.
Sista bilden kanske inte är så mycket bröllopsfeeling. Men jag gillar den! Sarah ser lite ut som en gudinna med den fina tiaran och blicken.

Måste återigen ägna ett stort tack till Hanna Morris som lånade ut klänningarna! Och inte nog med det så var servicen när vi kom in och skulle låna dem helt makalös. Jag vet definitivt vart jag kommer köpa min bröllopsklänning den dagen det är dags!

Tjuvkik - elitseriefinalen i konståkning

Publicerat: i


Jag tog över tusen bilder igår, här får ni en tjuvkik på en av dem! Jag hade tyvärr glömt bort hur kallt det är i en ishall, att stå där i flera timmar gjorde att jag tappade känseln i mina tår till slut.
Jag fick använda högsta ISO för att kunna ha en så snabb slutartid som möjligt... Tjejen på bilden var för övrigt en av de som var roligast att plåta för hon kikade in i min kamera flera gånger.

Idag fortsätter tävlingarna, men jag kommer tyvärr inte vara på plats. Jag ska bege mig mot Göteborg i eftermiddag.

Presspass

Publicerat: i VardagI förmiddags var jag och hämtade helgens presspass till elitseriefinalen i konståkning som är här i Halmstad! Jag testade även ljuset i hallen, vilket säkerligen inte kommer vara mycket att hurra för. Jag kommer plåta i eftermiddag/kväll och på söndag.

(Ja, det är på tiden att rengöra spegeln insåg jag...)

Cirkus Olympia II

Publicerat: i


Sista bilderna från cirkusen. På sista bilden ser ni den enorma kamelen som skrämde livet ur mig. Jag stod och fotograferade kamelerna som var långt inne i deras lilla inhängnad. Och helt plötsligt har jag denna kamelen i ansiktet typ som jag inte upptäckt.

Behind the scenes - 7 april 2011

Publicerat: i Behind the scenes


Här är ett par BTS-bilder som jag tog under sminkningarna igår. Jag började faktiskt redigera från dessa plåtningar redan igår, kunde inte slita mig från bilderna helt enkelt!
Fler BTS-bilder lär dyka upp från location när Angelique är klar med dem.

Blodprovsfotografering

Publicerat: i
Jag hittade ett par riktigt gamla bilder på pappas hårddisk häromdagen. Det märks att de är tagna för ett tag sedan, de var väldigt underexponerade och man ser också att jag inte hade full koll på var jag la fokus i bilderna. Men med lite hjälp av Photoshop så blev de dugliga!

Sneak peak från dagens plåtning

Publicerat: i Porträtt


Jag har haft två riktigt riktigt riktigt grymma plåtningar idag. Woahhh! Jag hade valt location, och blev lite besviken när jag kom dit då det förändrats en del sedan sist jag var där. Men nu är jag grymt nöjd! Dessa bilder kommer att hamna i min portfolio, definitivt!


Det kommer såklart dyka upp några BTS-bilder, både från sminkningen och från location. Angelique var med idag och har fått ta massa BTS-bilder när jag plåtade. Hon spelade även in en film, förhoppningsvis dyker den upp här också.

Bröllopssession II

Publicerat: i Bröllop


Location nummer två med stylisten Sara Bakkiouis brud. Hon liknade en prinsessa i sin klänning och tiara. Den här klänningen blev jag förtjust i, så himla fin! Jag får erkänna att när vi gick runt på Hanna Morris där vi fått låna klänningarna så blev jag lite giftasugen. Fantastiska klänningar!

När jag hade fyrat av bild nummer ett i detta inlägg så utbrast jag i ett "wow!". Bilden känns så genuin och äkta. Dessutom är det ju inte sådär vårigt ute men med bakgrunden fick man i alla fall lite bröllopssäsongsfeeling.

Behind the scenes on location - 2 april 2011

Publicerat: i Behind the scenes
Fler BTS-bilder on location från bröllopsplåtningen i helgen. Det är inte alltid helt lätt att dölja filtar som ska se till att hålla klänningen borta från smuts, och inte heller helt enkelt att få en klänning att ligga rätt inför en bild. Mycket pillejobb bakom så att säga!
Jag tycker det är fantastiskt skönt att ha stylister på plats som kan rätta till kläder och ser om det är skrynkligt, för oftast är jag tyvärr helt inne i min fotografiska värld och lägger inte märke till det förrän jag öppnar bilden hemma i Photoshop.

Tycker ni att det är roligt att få följa med bakom kulisserna och ser hur det ser ut på location? Vill ni se mer sådana här bilder i framtiden?

Cirkus Olympia

Publicerat: i
Idag är det cirkus i vår lilla by! Jag kommer ihåg när jag var liten och var där varje år, årets höjdpunkt nästan.

Jag smög mig in på cirkusområdet (inte det enklaste när de omringat hela området med sina husvagnar) innan föreställningen med min kamera i högsta hugg. Däremot var ljuset dåligt och det pissregnade så det blev en snabbvisit.

Kommer ett inlägg till i veckan, med en bild på en kamel som skrämde livet ur mig...

Bröllopssession

Publicerat: i Bröllop
Det var såklart en bröllopsplåtning jag hjälpte stylisterna Tina Fredman och Sara Bakkioui med i helgen! De fantastiskt vackra klänningarna kommer från Hanna Morris i Halmstad.

Det här är mina favoriter från första platsen vi plåtade på. Plåtningen gjorde vi på Galgberget med totalt tre olika locations som stylisterna valt. Fler bilder och ännu mer behind the scenes-bilder kommer dyka upp så småningom.

I övrigt vill jag bara buga och bocka åt det duktiga teamet bakom dessa bilder! Hanna Morris som lånade ut klänningar, stylisterna som sprang fram och tillbaks och fixade med klänningarna och bar alla väskor och såklart modellerna som även dem kämpade med att se till att klänningarna höll sig rena och stod ut med reflexskärmen. Tack!

Aslan

Publicerat: i


Jag har ju tyvärr inte turen att ha syskon omkring mig som jag kan plåga med kameran. Däremot så har jag två katter som jämt får stå modeller. Speciellt när man har galenskap för sig, som att krypa ner i en korgliknande grej.

Sneak peak!

Publicerat: i Porträtt


Sneak peak!
Kan ni lista ut vad för typ av plåtning jag gjorde igår nu då?

Behind the Scenes - 2 april 2011

Publicerat: i Behind the scenes
Behind the Scenes från plåtningen igår.

Jag har hittills alltid varit med vid sminkningarna inför plåtningar. Fast inte mig emot, jag tycker det är rätt kul att smyga omkring med kameran och knäppa några bilder. Dessutom kan man alltid snappa upp ett tips eller två från make up artisterna.

Fler behind the scenes från location kommer dyka upp senare.

Fantastisk plåtning igår!

Publicerat: i Vardag
Foto: Angelique Hellberg, redigerade av mig

Igår hade jag en plåtning som var fantastiskt rolig! Det var två stylister från Halmstads Praktiska Gymnasium som hört av sig till mig och frågat om jag inte var sugen att ställa upp som fotograf. Behind the Scenes-bilder dyker upp inom kort, och självklart också det färdiga resultatet. Dock har jag inte ens orkat föra över bilderna till datorn, jag var helt slut när jag kom hem igår och avbokade till och med mina kvällsplaner.

Mina inköp

Publicerat: i Produkt


I måndags var jag och mamma på Gekås och idag ville min bror dit. Jag har inte hittat något speciellt någon av gångerna. Dagens inköp syns ovan, det enda jag köpte.  Någon som har erfarenhet av wetnwild's CoverAll? Tyckte det var värt att testa den när den bara kostade lite över tjugolappen!

(Ursäkta bruset i bilden, men tog den sent ikväll och ljusmöjligheterna är väl inte enorma och orkade inte ta fram min externa blixt).

Bror

Publicerat: i Porträtt


Idag kom min storebror hem över helgen. Vanligtvis pluggar han i Kalmar. Första bilden är tagen för en kvart sedan, och andra är en av mina favoritbilder där min bror stått modell, som är tagen en tidig sommarmorgon.

Annars är det ju första april idag. Och jag kan inte längre hålla räkningen på hur många gånger jag blivit lurad. Fan alltså! Jag måste börja tänka efter lite mer vad som är trovärdigt och inte, eller också lära mig att komma ihåg vilket datum det är och inte glömma det en timma senare... Jag har gått på de mest trovärdiga, men också en hel del icke trovärdiga saker idag. Bättre lycka nästa år, då ska jag bannemig ta ut min hämnd på alla!
RSS 2.0