Bråda dagar

Publicerat: i Vardag


Canon 5D mkII + Canon 24-70mm f/2.8L Foto: Michaela Dahlström

Tjejen som tappat bloggandet bjussar på en väldigt vacker bild istället...

Jag hinner aldrig blogga mer, och känner väl att jag inte har så mycket att berätta. För antingen jobbar jag på något av mina jobb där jag är anställd (jag har två) eller så sitter jag med mitt företag och planerar höstens fotokurser för Sensus. Just nu håller jag på med powerpointen som är uppe i 49 sidor för tillfället... Men jag ska rycka mig i kragen!

Nu är det inte långt kvar tills jag och Michaela släpper vad det är för projekt vi sysslat med. Det är bråda dagar för oss, mycket som ska göras och fixas och beslutas. Men jag hoppas att allt slit ska löna sig i slutändan, för trots allt sysslar vi ju båda med något vi brinner för.

Fotokurser för Sensus

Publicerat: i Tips


Canon 5D mkII + Canon 24-70mm f/2.8L

Precis som i våras så kommer jag även i höst att hålla fotokurser för Sensus studieförbund här i Halmstad. Jag sitter just nu och jobbar med kursinnehållet. Jag ska utveckla det ännu mer sedan förra året och har redan ett par riktigt bra idéer på vad jag vill göra. Passa på att anmäla dig nu!

-----

Ta bättre bilder med din digitalkamera
Den här kursen riktar sig till dig som är nybörjare och vill lära dig hur man kan påverka en bild. Vi kommer gå igenom enkla grunder med en digitalkamera, komposition, hur olika ljus och vinklar påverkar bilden, tips på hur du tar bättre semester och vardagsbilder samt vid ett tillfälle kommer vi även gå igenom enkel bildbearbetning i Photoshop Elements. Inga förkunskaper krävs.

Kursstart: Tisdag 20 september kl. 18.00-19.30
Pris: 900 kronor
Anmälan görs på Sensus hemsida - här!

------

Lär dig din systemkamera
Den här kursen riktar sig till dig som har, eller funderar på att skaffa en systemkamera. Vi kommer gå igenom grundläggande fototeknik, bländare/slutare/ISO, vitbalans, autofokusering och enkel bildbearbetning i Photoshop Elements. Vi har även ett tillfälle där vi är ute och testar våra nya kunskaper i praktiken. Förkunskaper: Du ska ha tröttnat på det gröna autoläget.

Kursstart: Tisdag 25 oktober 18.00-19.30
Pris: 900 kronor
Anmälan görs på Sensus hemsida - här!

-----

Jobbar

Publicerat: i Porträtt


Canon 5D mkII + Canon 50mm f/1.8 II

Jag sitter och jobbar med företaget, men strax ska jag bege mig ut och fotografera lite. Skönt att kunna variera mellan att sitta framför en skärm och att gå ut och fotografera.

Inom kort ska jag slänga upp bilder från Ella och Tobbes bröllop också, som var i början på juli. Men om ni vill hinna tjuvkika så har jag faktiskt redan slängt upp ett par på min Facebooksida. Gilla mig på Facebook här, för att tjuvkika!


Jag vill också passa på att tipsa om DennisM som tävlar ut en Canon S95 just nu. Den bästa digitalkameran på marknaden enligt mig, som själv dreglar över den. Var med och tävla här.

Bröllopsdags!

Publicerat: i Behind the scenes


Panasonic Lumix G2 Foto: Pappa

Idag ska jag fotografera bröllop. Så just nu är batterierna på laddning och minneskorten håller på att tömmas. Sedan är jag redo för att plåta ytterligare ett bröllop.

Bloopers från introinspelning

Publicerat: i Videoklipp

Igår var jag hos Michaela i Göteborg hela dagen. Vi var på ett möte med ett företag som gick väldigt bra, nu är det inte lång tid kvar tills vårt nya projekt är i land!

Däremot spenderades största delen framför kameran, inte så enkelt när man är van att stå bakom... Vi spelade in vår introfilm till projektet. Fast de flesta klippen består antingen av oss när vi har lite för roligt framför kameran eller alla gånger innan vi lyckas sätta våra repliker. Därför tänkte vi bjuda på lite fula bloopers innan vi är klara med introfilmen!

Sawyer

Publicerat: i Porträtt


Canon 5D mkII + Canon 24-70mm f/2.8L

Det här är sötaste Sawyer från Berlin som var här tillsammans med sin familj i mitten på sommaren. Medan vi lekte "datt" så knäppte jag ett par bilder. Det där med att ha lite längre ben än Sawyer är ju rätt bra, då hinner man både plåta och springa utan att bli tagen nämligen.

Jag hoppas att jag ska kunna åka ner till Berlin på en fotoresa och samtidigt hälsa på Sawyer och Suey i höst, så att det inte går ett helt år innan man får träffa dem igen. (De är i Sverige varje sommar).

Skepp

Publicerat: i
Canon 5D mkII + Canon 24-70mm f/2.8L

Förra måndagen var jag och familjen ute i Grötvik för att kolla på när skeppen som varit här under Tall Ships Races skulle segla iväg. Bara det att vi var där fem timmar innan de seglade iväg, klockan åtta på morgonen. Det hade nämligen stått i tidningen att vägarna ut till Grötvik skulle stängas av klockan åtta, så i panik stressades vi iväg. För att vara först på plats... tills en timma innan båtarna skulle avgå, då började det dyka upp folk.

Men det var helt okej, trots att jag fick stressa till jobbet (hamnade i enorm bilkö på vägen hem).

JCI International Crayfish Conference

Publicerat: i Vardag
Canon 5D mkII + Canon 24-70mm f/2.8L
(ursäkta för sämsta bildkvalitén, men orkade inte blogganpassa bilderna)

I helgen har jag deltagit i JCI (Junior Chamber International eller juniorhandelskammaren) International Crayfish Conference som anordnas av JCI i Halmstad. För er som inte vet vad JCI är så är det en förening för människor mellan 18-40 år som vill utveckla sitt ledarskap, entreprenörskap eller bara ha ett fantastiskt nätverk.

Det hela började i fredags när vi abbonnerat restauangen Lilla Helwetet för ett cocktailparty. På lördagsförmiddagen hade vi en föreläsning med Martin Pettersson som berättade hur han lever som munk. Vidare fortsatte det med sabrering av champagne och på eftermiddagen hade vi en workshop med Byron Soulopoulos. Kvällen avslutades med en kräftskiva och utgång i Halmstad.Psst! Jag missade denna månadens Theme of the Month (TOTM), delvis beroende på att jag var upptagen hela helgen och inte hann fotografera det jag tänkt mig till månadens tema som var sommarlåt. Men nästa månad är jag back in the game!

Tall Ships Races

Publicerat: i
Canon 5D mkII + Canon 24-70mm f/2.8L

Igårkväll redigerade jag bilderna från i söndags när jag och Sebastian Skarp var på Tall Ships Races, samtidigt som jag kollade på en film. Ibland får jag för mig att vara effektiv.

Idag har jag redan hunnit arbeta ikapp lite deadlines jag låg efter med. Nästa vecka ska alla jobbiga deadlines som sattes i början på sommaren vara klara. Det känns som om hela sommaren har gått lite för fort... Nu kommer hösten, med nya utmaningar. Samtidigt som jag ser framemot allt, så känns det som om jag knappt haft någon sommar eftersom jag bara jobbat hela tiden.

Steninge

Publicerat: i


Canon 5D mkII + Canon 24-70mm f/2.8L

I söndags var Sebastian Skarp här och plåtade lite med mig på Tall Ships Races. Men när vi tröttnat på att plåta där åkte vi ut till Steninge, men det fanns inte särskilt mycket att plåta där heller för en gångs skull.

Det har ekat tomt här för hela veckan har varit fullspäckad. Vissa dagar har jag inte ens hunnit startat datorn, så jag är glad att jag har en iPhone och kan kolla mail och andra nödvändigheter från den.
Det kommer nog bli rätt tomt här framöver också. Bland annat så var jag igår på ett middagsmöte med juniorhandelskammaren (JCI Halmstad) och i helgen ska jag deltaga och fotografera deras årliga JCI International Crayfish Conference.

Gatufoto under Tall Ships Races

Publicerat: i


Canon 5D mkII + Canon 24-70mm f/2.8L

Jag vet inte om alla vet det, men jag har ännu en blogg som ligger lite under isen. Där lägger jag upp gatufoton från Halmstad. Men igår uppdaterade jag den för första gången på flera månader med några bilder som jag tog under Tall Ships Races.

Bloggen hittar ni här: www.gatufotohalmstad.blogg.se
Gilla Gatufoto Halmstad på Facebook här.

Old people

Publicerat: i PorträttCanon 5D mkII + Canon 24-70mm f/2.8L

Igår fyllde världens bästa extramormor 85 år, vilket firades med öppet hus. Självklart kunde jag inte gå dit utan kameran och det blev en och annan bild. Jag hade nästan glömt hur roligt det är att fotografera äldre människor.

Idag ska jag väl in till Halmstad och eventet Tall Ship Races. Jag har lovat en vän att ställa upp och filma en konsert. Men annars tänkte jag knäppa lite bilder också.

Film från fototräffen i Stockholm

Publicerat: i Videoklipp


Filmat av: Alexandros Bakos

Jag har helt glömt bort att slänga upp videon från fototräffen som jag, Michaela, Elin och Lina hade i början på sommaren i Stockholm!

Jag hatar att stå framför kameran, så jag är lite stolt att jag lyckades säga det jag skulle trots att vi hade en "liten" publik samtidigt...

Och än en gång - tack Alexandros för att du ställde upp och filmade!

Converse

Publicerat: i
Canon 5D mkII + Canon 24-70mm f/2.8L

Idag önskar jag att jag kunde ligga på stranden och sola, bada och njuta av livet. Jag har inte badat ännu i år, och jag har inte varit på stranden en enda gång i år. Och då har jag tio minuter till stranden... Om detta är min mest upptagna sommar i mitt liv hittills? Ja.

Suey

Publicerat: i Porträtt

Canon 5D mkII + Canon 24-70mm f/2.8L

För ett par veckor sedan hade vi besök från Tyskland, som varje år på sommaren. Självklart passade jag på att knäppa några bilder på Suey och Sawyer, precis som förra året. Suey (på bilderna i detta inlägget) står faktiskt modell då och då hemma i Berlin. Inget som förvånar mig visserligen, trots min bristande tyska så lyckas hon leverera framför kameran.
RSS 2.0