Mitt februari

Publicerat: i Vardag

Imorgon är det februari. Februari kommer bli en bra månad.

Min plan för februari:
- Förstå mig på momsredovisningen och få iväg den
- Nattklubbsfotografering i Halmstad
- Nattklubbsfotografering i Kristianstad
- Avskedsmiddag för min bästa vän som åker till Australien i ett par månader
- Dra igång ett roligt projekt med några andra bloggare
- Minst två porträttplåtningar
- Jobba 79 timmar som personlig assistent
- Ledarskapskurs för en kurs jag ska hålla i vår
- Planera och strukturera upp kursen jag ska hålla i vår

Plus lite annat smått och gott. Jag vet inte riktigt hur jag ska hinna med allting. Men jag har en känsla av att februari kommer bli bra. Och rusa förbi...

Min kamera är äntligen i rätta händer igen!

Publicerat: i Vardag


Jag erkänner - kanske varit världens mest sämsta uppdatering här.

Men - ser ni vem som är hemma igen? Helt fantastiskt! Min partner in crime. För er som missat - min kamera som varit på service. Ren och fin minsann. Den har fått en sensorrengöring också vilket var väldigt välbehövligt. Hur försiktig man än är när man byter objektiv så kommer de där små förbannade dammkornen på något höger eller vänster ändå in.

Och anledningen till att det stått tomt här förutom det faktum att jag inte haft möjlighet att plåta något nytt roligt och spännande att visa upp har varit att jag jobbat. Nästan varje dag. Och de få dagar jag inte jobbat har jag legat raklång utmattad i soffan och sovit varannan timma.
Jag jobbar i natt, men sedan skall jag vara ledig en hel vecka enligt mitt schema. Fantastiskt! Jag ska försöka få in någon plåtning, men annars ska jag sysselsätta mig med så roliga saker som bokföring och momsredovisning. Jag förstår att ni blir avundsjuka!

Fotograf Ottilia Lindell - på Facebook

Publicerat: i Tips
Vill ni gilla mig på Facebook så kan ni göra det här.

Jobb, jobb, jobb och så en (fortfarande) trasig kamera

Publicerat: i Porträtt

En bild jag tog i januari förra året, när jag precis fått min kamera.

Fortfarande inga nya bilder att visa upp. Kameran är fortfarande i Göteborg på reperation. De har påbörjat reperationen idag, så nu bör jag snart ha min käraste ägodel hemma igen. Försäkringsbolaget kunde med andra ord hjälpa till... litegrann. Sjuka summor jag får slänga ut ändå på reperation, men jag beslutade mig för det tillslut.

Annars jobbar jag konstant nu. Jag ser framemot att vara ledig på torsdag, då är det exakt en vecka sedan jag sist var ledig. Jag har blivit timvikarie som personlig assistent, och jag trivs verkligen med jobbet. Det ska verkligen bli skönt med en inkomst varje månad. Det jag tjänar inom företaget planerar jag nämligen att lämna i företaget. Jag räknar inte med att ta ut någon lön det första året.

På min lediga dag på torsdag så ska jag i alla fall iväg på chokladpeeling. Hur underbart?!


Reperation av kamera?

Publicerat: i Vardag

Såhär tom och meningslös känner jag mig nu. Foto: KjellF

Jag lämnade in min kamera i måndags på Canon i Göteborg. Idag kom kostnadsförslaget. Snabb service åtminstone! Är det någon frivillig där ute som vill skjuta mig?

Det är spegelmekanismen det är fel på som behöver bytas ut. Undrar hu det hänt, jag tycker jag varit behandlat min babe så som denne bör behandlas. Förhoppningsvis är det ingenting som jag ska ha kunnat orsakat, hoppas jag... Kostnad för reperation av detta? 5506,80 kronor. Jag kan lägga till någon tusenlapp eller två och få ett nytt likadant kamerahus.

Min förhoppning är nu att drulleförsäkringen ska rädda mig, annars är jag faktiskt inne på att köpa ett nytt kamerahus. Antingen ett likadant, eller något som kan fungera några månader bara. Innan sommaren har jag nämligen planerat att köpa 5D Mark II, därav känns det väldigt surt att behöva slänga ut 5506,80 kronor på en kamera som om några månader endast kommer användas som reservhus.

Göteborg imorgon

Publicerat: i Vardag


Det börjar eka tomt här bland uppdateringarna. Men jag har jobbat varenda dag sedan i tisdags, och så är även fallet idag. Jag ska jobba natt, och imorgon ska jag köra till Göteborg och lämna in kameran på service. Jag hoppas att jag får sova några timmar i natt, men om inte så får jag väl ta en timma eller två på soffan här hemma innan jag kör imorgon.

Canonhus?

Publicerat: i Vardag

Eftersom min kamera inte vill samarbeta försöker jag samarbeta med webcamen. Men det går inte särskilt bra det heller...

När jag läst ut ovanstående bok om "Sömnens betydelse för hälsa och arbete" så är jag färdig med min första kurs på Universitetsnivå. Jag läser jag Stressfysiologi på distans på Mittuniversitetet.

Utöver att min kurs snart är slut så flyter allting på bra. Jag har fått jobb som jag verkligen trivs med, där jag har en massa nytt att lära, men det är bara kul. Och fotouppdragen flyter också på bra. Bättre än vad jag trodde mitt i vintern åtminstone.

Dock skulle jag behöva låna ett Canonhus av någon. Det blir lite svårt att ta emot fotouppdrag utan en fungerande kamera. Någon som har ett över och kan låna ut till mig ca två veckor? Eller bara för någon dag?


Förhoppningsvis är min kamera lagad till de inbokade fotouppdragen jag har i dagsläget. Men ett reservhus hade inte suttit fel just nu...

Building the Party

Publicerat: i


Här bjussar jag på några av mina favoriter från nyårsdagens fotouppdrag på Mårtenssons Nattklubb där Alex Hesse hade eventet "Building the Party". DJ's var han själv och Sebastian Wolff. Riktigt grymt.

Riktigt kul att få anledning att använda min nyinköpta blixt också!

Och till alla er som missade eventet denna gången så kan jag meddela att det kommer komma fler chanser!

Sleeping beauty

Publicerat: i


Jag får tyvärr erkänna att det kommer bli tomt med nya bilder här framöver. Min kamera är helt död i princip. Jag kan fota med Live Wiev och då ställa in fokusen manuellt. Men det är inte riktigt lika roligt.

Egentligen skulle jag kört upp till Göteborg imorgon och lämna in den (jag vill inte skicka den...), men nu ska jag provjobba i natt och går av klockan åtta imorgonbitti. Jag får försöka lösa det senare i veckan, vill ju ha min kamera fixad så fort som möjligt. Man känner sig lite handikappad utan den.

04.09

Publicerat: i PorträttSom vanligt har jag ingen passande bild till inlägget, men ni får nöja er med en på Sibel som var med i Idol 2005 och Melodifestivalen.Precis hemkommen från mitt första jobb detta året, som var riktigt grymt. Nu förstår jag verkligen varför jag tröttnat på Halmstads uteliv, önskar att alla kvällar i Halmstad såg ut som det gjorde ikväll - helt fantastiskt.

Dock har jag förstått att min kamera snarast måste in på service. Den krånglar titt som tätt. Och det gör mig frustrerad.
Dessutom måste jag beställa nya visitkort. När jag beställde sist hade jag inte ordnat med min hemsida - så just nu står min blogg som hemsideadress. Inte helt okej. Men jag får inte till någon bra design på dem och det känns onödigt att beställa något som man inte blir nöjd med.

Fotograf: Ottilia Lindell - www.ottilialindell.se
Make Up Artist: Maria Mroxx Alkefelt - www.mroxx.se
Modell: Sibel Redzep - www.finest.se/sibel

Ljusshow

Publicerat: i Vardag


Så var det 2011. Ett nytt år med nya möjligheter. Själv börjar jag med ett jobbuppdrag som jag ska bege mig mot alldeles strax. Jag ska fotografera en ljusshow på Mårtenssons Nattklubb här i Halmstad.
RSS 2.0