Alicia Francke Bocio

Publicerat: i Porträtt


Canon 5D mkII + Canon 24-70mm f/2.8L

Söndagen innan jag åkte hem från Stockholm hade jag först en plåtning med Dennis och efter det plåtade jag även Alicia lite snabbt. Hon behövde nämligen lite bilder att skicka in till en agentur. Men efter en helg med minimalt med sömn så var jag något övertrött... så detta blev en väldigt utspårad plåtning! Men vi hade i alla fall roligt, och ett gäng bilder fick vi som jag hoppas agenturen ska bli nöjda med.

Michaela var med och filmade det hela, så har vi tur kanske jag vågar dela med mig av en film från plåtningen någon dag framöver...

Ps. Detta är ett tidsinställt inlägg eftersom jag är på semester.

Peace & Love

Publicerat: i Vardag


Foto: Michaela Dahlström

Nu kommer strax min vän Mikaela och hämtar upp mig för vi ska bege oss mot Borlänge och Peace & Love-festivalen. Det är min första festival och det ska bli grymt! Som förstagångsfestivalare tror jag att jag packat med mig alldeles för mycket, men hellre det än för lite. Och eftersom vi kör bil upp (låååång resa) så behöver jag inte släpa med mig allt heller.

Jag har ställt mailen på semestersvar, men har tidsinställt något inlägg här på bloggen så att det inte ska eka tomt en vecka. Festivalen slutar på lördagnatt, så jag kommer hem på söndagkväll eller måndag, beroende på hur vi känner inför att köra på söndag.

Någon mer som ska till Peace and Love?

Glad Ottilia i bildserie

Publicerat: i Vardag

Fantastiskt charmig bildserie tagen av Michaela Dahlström med Canon 5D mkII + Canon 24-70mm f/2.8L

Idag har jag mestadels tagit det lugnt. Och sprungit runt och letat efter saker som jag behöver inför min festivalvecka. Inatt åker jag till Borlänge för Peace & Love-festivalen nämligen. Min enda veckas semester denna sommaren, och jag har en känsla av att jag inte kommer vara vidare utvilad efter den?

Nu ska jag se till att det blir fart på grillen här hemma och packa ner det sista för att sedan lägga mig tidigt ikväll och försöka få några timmars sömn, jag har fått för mig att det kommer bli mindre av den varan i veckan nämligen.

Midsommardagen

Publicerat: i Vardag


Canon 5D mkII + Canon 24-70mm f/2.8L

Hoppas er midsommarafton var bra! Jag spenderade halva min på jobbet och den andra halvan spenderades med vänner. Jag kom i säng tidigt och det är skönt att vakna upp och vara pigg!

Idag ska jag göra pizzabullar, men innan dess ska jag ut och shoppa lite och börja packa. Imorgonnatt åker jag nämligen till Borlänge för Peace & Love. Dessutom ska jag sätta mailen på semestersvar, men innan dess har jag ett gäng relativt viktiga mail att svara på som jag av någon anledning skjutit på.

DennisM

Publicerat: i Porträtt
5D mkII + Canon 70-200mm f/4L - Modell: DennisM Make Up Artist: Louise Burman

Här är de två första bilderna från plåtningen jag gjorde med DennisM i söndags i Stockholm. Det är andra gången jag plåtar honom (bilder från förra gången hittar ni bland annat här och här) och Dennis är fantastisk framför kameran. Jag tycker det är svårt att guida killar framför kameran, men när jag plåtar Dennis har jag lyxen att han är självgående.

Jag har en video från plåtningen där Dennis nästan ramlar, den dyker upp senare i veckan!

Plåtning DennisM

Publicerat: i VideoklippHär är en video från när jag plåtade DennisM i söndags. Man märker hur bekväm man blir med zoomobjektiv istället för fast - jag förflyttar mig knappt!

Jag har också en video från plåtningen som dyker upp så småningom.

Bilderna blev riktigt grymma i alla fall. De kommer dyka upp här inom kort när jag hunnit bearbeta dem.

Fler bilder - fototräffen

Publicerat: i Vardag


Foto: Daniel Carlbom

Återigen stort tack till alla som dök upp på fototräffen! Nu ligger all info om modeller och make up artister uppe så det är fritt fram att lägga ut bilder så länge modell och make up artist skrivs med. Ni hittar den infon här.

Även alla bilder som Daniel Carlbom tog under dagen ligger uppe, ni hittar dem här.

Vi hade fullt upp hela dagen och hann inte riktigt med så mycket som vi hade velat. Därför har vi också priser kvar att lotta ut. Ni kommer få mer info om det inom kort.

Ps! Glöm inte att vara med och tävla om Panasonic Lumix G2-kameran! Allt ni behöver göra är att skicka in er bästa bild från fototräffen i 800px till fototraff@hotmail.com

Tack till alla er som deltog på fototräffen!

Publicerat: i Vardag


Foto: Daniel Carlbom

Jag har landat hemma i Halmstad igen. Jag vill passa på att tacka alla som kom på fototräffen i lördags, det är roligt att få se ansiktena bakom många bloggar! Vi räknar med att vi var uppemot 100 personer som var där.

Jag vill också tacka Daniel Carlbom som fotograferade och Alexandros Bakos som filmade. Även ett stort tack till våra sponsorer. Slutligen vill jag tacka alla enormt duktiga modeller och make up artister som gjorde denna dagen möjlig. Ett speciellt tack till Fanny som stannade hela dagen och sminkade på plats i Hagaparken! Även DennisM ska ha ett stort tack som kom inom en stund som hemlig gäst och modellade!

Information om make up artist och modeller kommer till er som deltog mellan 11-14 inom kort så att ni kan lägga upp era bilder. Jag är spänd på att se dem! Jag fick tjuvkika i några av era kameror och det såg fantastiskt bra ut!

Fotografiska

Publicerat: i Vardag


Foto: Lina FlodinsCanon 5D mkII + Canon 24-70mm f/2.8L

Klockan tio idag kom jag och Michaela fram till Stockholm och sedan dess har dagen gått i ett. Efter lunch var hela gänget samlat och vi begav oss någon gång därefter mot Fotografiska för att möta upp T52-gänget som vi blev inspirerade av när vi startade TOTM.

Det här har vi lyckats med idag:

- virra bort oss i Stockholm
- lyckats charma till oss 13 bläckpennor
- insett att vi, två och två, ska dela på ett enda täcke idag
- köpt osannolikt mycket godis för att hålla oss vakna
- Michaela lyckades fastna i busskuren så vi nästan fick ta bussen som kom efter den som stod och väntade
- sett till att våra hotellrum stinker fotsvett efter en hel dags promenerande


Tack till Elin Ivemo, Annika Svenmark, Isabell Andersson och självklart Elin Kero, Michaela Dahlström och Lina Flodins för trevligt umgänge!

Nästa: Stockholm!

Publicerat: i Vardag
Canon 5D mkII + Canon 24-70mm f/2.8L

Nu är jag uppe och snart redo att bege mig mot tågstationen här i Halmstad för att sätta mig på direkttåget till Stockholm. I Göteborg hoppar Michaela på, så jag får sällskap mestadels av resan. Vi har lyxen att åka förstaklass upp och har därmed frukost ombord + internet hela resan.

Som ni ser på bilderna ovan så har jag och Michaela rätt svårt att få en ordentlig bild på oss. Det slutar bara med att vi tittar på varann (som sista bilden) och börjar gapflabba i princip. Och då är dessa bilder bara i den milda graden av vad jag har på min dator...

Fotobloggsträff på lördag!

Publicerat: i Tips


Nu på lördag i Hagaparken, Stockholm från kl. 14 håller jag, Michaela, Elin och Lina i en fotobloggsträff för er som missat det! Vi kommer att visa hur vi gör vid en fotosession, prata foto, picknicka och ha roliga tävlingar med riktigt bra priser!
Läs mer om eventet - här.

Jag vill passa på att tacka våra sponsorer:
Panasonic
Moderskeppet
Scandinavian Photo
Tvspelsweb
Bakos Productions
Carlbom Foto

Tvspelsweb kommer också finnas på plats i Hagaparken och sälja reflexskärmar till förmånliga priser, endast kontant betalning. Är det något speciellt ni vill att Tvspelsweb tar med? Kommentera inlägget så ska jag framföra er önskan!


Ps. Vi kommer ha en hemlig gäst på plats för er som är anmälda mellan 11-14!

At work

Publicerat: i Vardag


Canon 5D mkII + Canon 24-70mm f/2.8L

Jag sitter just nu och redigerar alla klassbilder från igår. Och plötsligt så hittade jag bilden ovan... frågan är bara vem som tagit den, eftersom jag står och pratar med klassen.

Förhoppningsvis ska jag hinna klart idag, men det är rätt tveksamt... Jag har mycket kvar och jag behöver fixa inför fototräffen i helgen, packa (mitt tåg till Stockholm går 05.00 imorgonbitti) och så ska jag hinna testa en kamera också.

Studentfotografering i Ljungby

Publicerat: i Vardag


Canon 5D mkII + Canon 24-70mm f/2.8L

Idag har jag haft ytterligare en studentfotografering. 17 klasser och 360 studenter är nu förevigade på bild. Jag är helt slut i huvudet, känner mig helt snurrig... Inte konstigt med tanke på att mitt tempo den här dagen har varit 320 km/h sedan halv sju i morse tills nu. Och bara tanken av hur mycket arbete jag har framför mig imorgon gör mig ännu mer snurrig.

I vilket fall som - fantastiska studenter idag! Önskar att alla skolor man fotograferade var som denna. Roliga och spexiga framför kameran!

Älskar att få ta del av alla utspring. Alla studenter har ett såntdärn't härligt leende som bara skriker äkta lycka.

TOTM #5 - The Ring

Publicerat: i Theme of the MonthTheme of the Month är ett projekt mellan mig, ElinMichaelaLina och Matilda.
Vår Flickr-grupp hittar ni här. Där kan ni se alla bidrag!


Månadens tema: Skräckfilm
Jag valde: The Ring (som ni kan läsa mer om här)

Tack till Linn-Lay som ställde upp som modell!

Butterfly

Publicerat: i


Canon 5D mkII + Canon 24-70mm f/2.8L

Jag sitter och skriver ut shootcards (där eleverna skriver ner sina kontaktuppgifter inför fotograferingen). Igen. Imorgon ska jag nämligen ha en studentofotografering i Ljungby. Jag ska fotografera hela 17 klasser mellan nio och tolv. Vid halv fyra ska jag fotografera deras utspring. Med andra ord har jag tre lediga timmar i Ljungby, och det känns inte som Ljungby har så stort utbud av fördrivande av tid.

Dessutom måste jag hinna åka in till stan och gå inom banken och lösa in min lönecheck.

Ps. Fototräffen närmar sig, ni dyker väl upp på öppet hus efter 14.00?

Levererat, fakturerat, shoppat osv...

Publicerat: i Porträtt


Canon 5D mkII + Canon 24-70mm f/2.8L

Jag sitter här med huvudvärk, kanske inte så konstigt med tanke på att jag hållt igång hela dagen. Jag har bearbetat alla bilder till ABC-gruppen, bränt ut fyra cd-skivor och skickat iväg tre av dem för leverans, skrivit fakturor, jobbat en timma i hemtjänsten, förberett inför studentfotograferingen i Ljungby på onsdag, snabbshoppat en klänning och en kofta för 200 riksdaler och så skulle jag äntligen lösa in min lönecheck. Kvart över tre stod jag utanför Nordea. Men nej, då stänger dem klockan tre...

Nu ska jag ta och skaffa lite mat i magen innan det är dags att fortsätta att jobba.

Lördag som företagare = jobb

Publicerat: i Vardag


Foto: Michaela Dahlström (kan kanske vara på sin plats att påpeka att det är jag som lekt i Photoshop med bilden)

Idag har jag hunnit med en hel del! Jag har haft en plåtning (Theme of the month-deadline snart ju), redigerat klart alla bal och studentbilder jag haft beställningar på och planerat inför fotobloggsträffen som går av stapeln om en vecka! Tiden bara rullar förbi!

Dags för mig att ge mig av till hemtjänsten för att jobba några timmar.

Skolfotograf

Publicerat: i Vardag


Canon 5D mkII + Canon 24-70mm f/2.8L

Idag körde hemifrån 05.00 för att ta mig till Kristianstad och fotografera studenter för ABC-gruppen. Totalt skulle vi fotografera åtta skolor och 3000 studenter. Jag hade ungefär 12 klasser jag skulle fotografera som var allt från 30 personer till tre personer. Det är riktigt svårt att klämma ihop 30 personer på tre rader och få det att se någonlunda bra ut! Men jag har tittat på den första bilden jag tog idag, på en normalstor klass och den är helt klart godkänd i mitt tycke!

Med ungefär tio minuter på dig per klass, där du ska hinna informera, placera ut och fotografera så blir man lite lätt stressad. Men det gick bra, jag körde på och lyckades nog hålla tidsschemat rätt bra. Tyvärr var många av Kristianstads studenter inte de mest peppade studenterna jag sett, och efter många försök att peppa så gav man nästan upp.
Efter gruppfotograferingarna hade vi ett break, innan det var dags att fotografera utspringen.

När jag först såg våra tröjor gillade jag inte alls dem, är nämligen rätt trött på att jämt ha röda jobbtröjor. Men det var guldvärt! Bland 3000 studenter som är svart och vitklädda stack vi ut ordentligt, och det var lätt att peka ut stationerna med porträtt och kompisfotografering.

200+ shootcards, ändra prefix, tömma minneskort.........

Publicerat: i Porträtt


Canon 5D mkII + Canon 24-70mm f/2.8L

Idag är mitt liv kaos. Imorgon har jag studentfotografering i Kristianstad så jag försöker förbereda mig för den innan jag ska åka och jobba 13-23 idag. Dessutom måste jag åka hemifrån 05 imorgonbitti = inte mycket sömn inatt inte!

Jag sitter just nu vid ett stökigt köksbord och skriver ut 200+ shootcards för imorgon, tömmer alla minneskorten och gör back-up, försöker leta upp hur man ändrar prefixet (IMG_1847) på min kamera och funderar på när jag ska hinna äta lunch?! Som sagt: kaos idag. Därför ska jag ta tag i allt nu istället för att sitta här och blogga.

Halmstad centralstation

Publicerat: i


Canon 5D mkII + Canon 24-70mm f/2.8L

Igår knäppte jag några bilder innan jag hoppade på tåget mot Göteborg som självklart var försenat... Jag önskar att jag hade mer tid att ta gatufoto igen.

Jag har redigerat och färdigställt bilder hela dagen. Balfotograferingarna är snart klara! Då ska jag leverera dem och få godkännande om vilka bilder som får hamna här innan ni får ta del av dem.
I eftermiddag har jag även en studentfotografering och miljön kunden valt är perfekt! Jag tror det kan bli riktigt bra.

Tre möten

Publicerat: i Vardag


Canon 5D mkII + Canon 24-70mm f/2.8L (ISO 6400 - hej brus!)

Som sagt har jag varit på tre möten i Göteborg idag tillsammans med Michaela. Vi har tittat på lite lokaler, och jag tror nästan vi är eniga om en. Mellan varven har vi också hunnit med en del fikor (som ni som följer oss via instagram kanske märkt).

Trots att vi tog spårvagnen åt fel håll så har dagen varit toppen! Vi har kläckt nya projekt, skrattat åt absolut ingenting och fått bra besked.

Och nej, jag har absolut ingen aning om vad det är för slags min jag får till i denna bilden. Jag ser ut som en bebis som precis lärt sig le ungefär.

Möte i Göteborg

Publicerat: i Porträtt


Canon 5D mkII + Canon 50mm f/1.8 II
Modell: Stefan Stojkovic

Jag ska alldeles strax sätta mig på tåget mot Göteborg. Där ska jag gå på ett möte tillsammans med Michaela. Fullspäckad dag med andra ord.

Jag vet inte riktigt hur jag hinner med allt egentligen. Denna vecka jobbar jag varenda dag, massa studentfotograferingar (Söderportsgymnasiet i Kristianstad kan bland annat känna sig träffade) och jobb inom hemtjänsten. Jag har för övrigt lyckats jobba mer än heltid i hemtjänsten på de två ställen jag är anställd på i maj, samtidigt som jag försöker driva mitt företag. Det är tur att man har en Stockholmsresa, midsommar och Peace and Love att se framemot nu i juni! Och planering av ett gäng olika fantastiskt roliga projekt...

Balen - Tylösand, Halmstad

Publicerat: i Vardag
Igår hade jag som sagt ett par balfotograferingar bokade. Men jag hade lite tid över, och knäppte lite andra bilder också som jag tänkte att jag kunde bjuda med mig av här.

Jag sitter just nu och redigerar bilderna från gårdagens jobb, men är helt slut i huvudet så det är dags för en välförtjänt paus.

Svalkar fötterna i havet

Publicerat: i Vardag
Canon 5d mkII + Canon 24-70mm f/2.8L

Det var en lång dag igår med balfotograferingar. Och så var det såklart oerhört varmt och mycket väntande... men jag klagar inte - jag älskar mitt jobb! Sista timman kom Mikaela och höll mig sällskap också, och hjälpte till med reflexskärmen (tack Mikaela!).

Efteråt beslutade vi oss för att doppa fötterna i havet. Det var ganska skönt efter en lång, varm och svettig dag!

P.s./ Mikaela har ingen dunderhand, det är vidvinkeln som ställer till det! ;)

Redo för fotojobb!

Publicerat: i Vardag


Foto: Michaela Dahlström

Idag ska jag fotografera fina par som skall på balen i Tylösand i Halmstad. Just nu sitter sista batteriet på laddning och är alldeles strax färdigt. Minneskorten är tömda och mitt 24-70mm sitter på kameran och det ligger en blixt jämte i min kameraväska. Jag börjar känna mig rätt redo! Vädret är på topp så mycket bättre än såhär blir det nog inte! Lyx för de som ska på balen.

Om jag får tid över tänkte jag även plåta lite på röda mattan (om jag kan tränga mig fram bland alla människor förstås...) och några av alla fina bilar.

Företagsrelaterat jobb idag

Publicerat: i


Bilder från förra helgen i Halmstad. Halmstad har vaknat till liv, fullt med folk på varenda gata! Och JB hade någon visning.

Idag har jag somnat i hammocken ute i skuggan. Ganska nice! Och nu har jag precis jobbat med företaget, får passa på när man är ledig från hemtjänsten. Jag har skrivit avtalsmallar och sådant. Imorgon ska jag nämligen fotografera ett gäng balpar! Vilket både ska bli roligt och lite sentimentalt. Tänk att det gått ett år sedan jag gick där på röda mattan?!

Välkommen hem, bästis!

Publicerat: i Porträtt
Min äldsta (kännt varandra sedan vi var bebisar) och bästa vän har varit i Australien och levt livet i tre och en halv månad. Men nu är hon äntligen hemma! Igår tog vi igen all missad tid.

Dessutom skulle Marica köra bil för första gången på tre och en halv månad. Sista bilden är med andra ord inte tillgjord, utan jag lyckades helt enkelt knäppa av en bild i samma minut som Marica var livrädd när hon backade ut från parkeringen.
RSS 2.0