Skolfotograf

Publicerat: i Vardag


Canon 5D mkII + Canon 24-70mm f/2.8L

Idag körde hemifrån 05.00 för att ta mig till Kristianstad och fotografera studenter för ABC-gruppen. Totalt skulle vi fotografera åtta skolor och 3000 studenter. Jag hade ungefär 12 klasser jag skulle fotografera som var allt från 30 personer till tre personer. Det är riktigt svårt att klämma ihop 30 personer på tre rader och få det att se någonlunda bra ut! Men jag har tittat på den första bilden jag tog idag, på en normalstor klass och den är helt klart godkänd i mitt tycke!

Med ungefär tio minuter på dig per klass, där du ska hinna informera, placera ut och fotografera så blir man lite lätt stressad. Men det gick bra, jag körde på och lyckades nog hålla tidsschemat rätt bra. Tyvärr var många av Kristianstads studenter inte de mest peppade studenterna jag sett, och efter många försök att peppa så gav man nästan upp.
Efter gruppfotograferingarna hade vi ett break, innan det var dags att fotografera utspringen.

När jag först såg våra tröjor gillade jag inte alls dem, är nämligen rätt trött på att jämt ha röda jobbtröjor. Men det var guldvärt! Bland 3000 studenter som är svart och vitklädda stack vi ut ordentligt, och det var lätt att peka ut stationerna med porträtt och kompisfotografering.

Kommentarer

RSS 2.0