Fika med Mikaela

Publicerat: i Vardag
Åhhh! Mina fina vänner börjar äntligen röra sig tillbaka mot Halmstad igen.
I söndags träffade jag Mikaela över en fika som varit i Österrike sedan i december. Kärt återseende! Vi pratade om vad som hänt sedan vi sist träffades, hade ångest över hur gamla vi börjar bli och planerade sommaren.

Måste skryta lite om min lärling...

Publicerat: i Porträtt


Bild: Angelique Hellberg

I veckan hade min lärling en plåtning inplanerad och igår fick jag se resultatet. WOW! Kika bara på bilden ovan, är hon inte fantastiskt duktig? Jag är imponerad!

Igår var sista kursen i "Grundkurs i digitalfotografering" för Sensus som jag hållt i. Redan på tisdag drar fortsättningskursen igång och jag har planerat att gå igenom hur bländare, slutare och ISO fungerar. Spännande!

Annars väntar en spännande plåtning för mig i helgen... och jag är så fotosugen så det kan inte bli annat än bra!

Monsterkatt

Publicerat: i
Bild ur arkivet.
Idag har jag möten och fotokurs ikväll! Dessutom fyller min mamma år, så jag ska försöka hinna med att stressa ner och ta en födelsedagsfika med henne. Mina tisdagar är alltid veckans stressigaste dag av någon konstig anledning.

Vackraste platsen

Publicerat: i
Alla bilder i inlägget är tagna av Rune Lindell.

Jisses vad jag längtar till sommaren. Eller ja, våren får gärna komma först.

Bilderna i inlägget är från Ven 2008. Första sommaren vi cyklade där. Jag och mamma delade tandemcykel (ingen bra idé, jag fick dra den upp för alla hemska backar själv!). Första gången jag blev frälst av en plats. Ven är den vackraste platsen jag har besökt än så länge. I all sin enkelhet är det helt perfekt. Nu cyklar vi där en gång varje sommar och varenda år har vi haft tur med vädret. Nu är vi inne på fjärde året och jag har inte tröttnat än.

Rynkor är vackert

Publicerat: i Porträtt
Jag älskar att fotografera äldre människor! Speciellt när man kan få till några ögonblicksbilder också... Botox är väl lite waste? Rynkor är fint. Jag ska komma ihåg det när mina egna börjar dyka upp. Mamma har alltid sagt att rynkor är tyder på erfarenhet.

Bilderna i inlägget togs i januari 2010 och har synts i bloggen tidigare, men nu har jag bearbetat om dem.

Angelique in color

Publicerat: i Porträtt


Jag kom på att jag har ju faktiskt en bild på min lärling Angelique som jag inte visat upp. Hon är obekväm framför kameran, men det märks inte!

iPhonebilder

Publicerat: i Vardag
iPhonebilder i brist på annat. Jag är otroligt seg idag. Men bion (I am number four) igår var suverän, helt klart sevärd! Jag kommer antagligen fortsätta hänga i min pyjamas i soffan idag.

Vi hörs när jag har något mer intressant att dela med mig av helt enkelt!

Ansiktsprodukter

Publicerat: i Produkt


Jag har varit i Helsingborg hela dagen. Sprungit runt på Väla med mamma. Jag har fått hem massa återfuktande produkter till ansiktet som jag ska testa. Jag är dålig på det där och det straffar sig. Jag fick även ett presentkort på makeuprådgivning av mamma när hon blev medlem på The Body Shop.

Ikväll ska jag på bio med två efterlängtade vänner som är hemma efter ett par månader i Österrike.

From a walk

Publicerat: i


I måndags var pappa och jag ute på en promenad i det gråa vädret. Jag valde att ta med mig min kamera, men tog inte särskilt många bilder.

iPhone

Publicerat: i Produkt


Vad jag beställde i måndags var såklart en iPhone 4. Redan på tisdagen fanns den att hämta. Ibland ska man ha lite tur. Skönt att övergå till en mobil som går att använda till allt, och framförallt skönt att övergå till abonnemang.

Skulle det vara så att ni vill följa mig på Instagram så heter jag såklart lindellottilia där också.

Work work work

Publicerat: i Porträtt

En bild från februari på Amanda.

Här har det stått tomt. Jag jobbade hela dagen igår, jag visste inte själv om att jag skulle jobba både igår och idag förrän på mötet klockan åtta igår. Jag skulle egentligen suttit och förberett fotokursen på Sensus hela dagen igår, men jag hann inte. Igår bestod min dag av stress, lite stress och lite till stress.
Denna veckan gick vi igenom Photoshop Elements. Man blir ju helt vilse i det programmet, det skiljer sig en del från "vanliga" Photoshop som jag är van vid. Som tur är hann jag kika igenom det lite mer idag.

Imorgon blir det jobb igen. Men å andra sidan så har jag min första helg på hela det här året då jag inte har något jobb eller någonting planerat. It feels good!

Tack Dennis!

Publicerat: i Porträtt


Åhh! Jag har fått så många egoboostar idag när det kommer till fotografering. Senast när DennisM skrev på sin blogg att av alla hans plåtningar han gjort så är han mest nöjd med den vi gjorde ihop. Det är bara att buga och bocka. Och för att vara helt ärlig, så är jag också väldigt nöjd med plåtningarna vi gjorde ihop den dagen. Ett riktigt bra team som under dagen lyckades få väldigt varierande bilder från de plåtningar vi gjorde.

Fotograf: Ottilia Lindell
Modell: Dennis Maglic
Make Up Artist: Maria Mroxx Alkefelt
Stylist: Kristina Bliznac

Blandade bilder från Tillväxtdagen

Publicerat: i Porträtt


Här är lite fler bilder från Tillväxtdagen den 17 mars 2011 som hölls i Halmstad Arena. Tillväxtdagen var till för företagare, arbetslösa eller helt enkelt för människor som ville knyta nya kontakter. På förmiddagen hölls ett semniarium som jag bloggat om tidigare. På eftermiddagen hölls det modevisning, intervjuer på scen, minientreprenörskola och arbetsförmedlingen höll några föreläsningar.

Under helgen har jag slutfört arbetet och levererade idag cirka 160 bilder till Halmstads Näringslivs AB. Vilken känsla det är att ha slutfört ett stort arbete! Utöver att ha levererat bilderna har jag sprungit på banken (varför är det jämt enorma köer på banker?) och även gjort en nödvändig beställning. Vad jag beställt får ni se när jag får produkten!

Vill ni se mer bilder från Tillväxtdagen som jag tagit? Klicka här!

Melissa Horn

Publicerat: i

Bild som jag tagit under Melissa Horns spelning på Marinfestivalen sommaren 2010 i Halmstad.

Min dator är tillbaks! Såhär fit for fight har den inte varit på länge. Dessutom var i princip alla mina bilder kvar, så även om jag inte hade gjort en back up så hade jag inte förlorat dem. Fast jag föredrar nog att göra back up framför att riskera att förlora bilder även i framtiden. Som fotograf är ju back up bland det viktigaste i jobbet.

Amanda Astor

Publicerat: i Porträtt
Bild ett: Tina Jönsson

En BTS-bild och en färdigställd bild från plåtningar med Amanda Astor där Tina Jönsson sminkat.

Jag och Amanda har på sistone suttit och planerat för den närmsta framtiden ihop. Vi kanske ska dra ihop några projekt ihop and I can't wait! Amanda är en galet duktig modebloggare, och jag vet att hon kommer gå långt inom modevärlden. Med små steg har hon ju redan börjat!

Angelique har fått bilder publicerade!

Publicerat: i Vardag


Idag sitter jag och redigerar bilder från Tillväxtdagen, precis som igår. Jag har bara bakom kulisserna-bilder kvar och där fann jag bilden ovan som Angelique Hellberg tog på mig. (Jag som redigerat dock).

Precis som jag nämnt innan så är Angelique riktigt duktig med kameran och har fått några av sina bilder från Tillväxtdagen publicerade på Halmstad Näringslivs hemsida. Jag vet själv vilken kick det är första gången man ser sina bilder på någon annans hemsida eller publicerade i någon tidning så jag är superglad för Angeliques skull!

Zarie [Sari]

Publicerat: i Vardag


Fotograf: Marica Eriksson Redigering: Ottilia Lindell

Jag tar en paus från all redigering och passade på att kika igenom pappas hårddisk. Där hittade jag dessa bilderna från oktober 2009 på mig och Zarie. En månad senare sålde jag världens bästa häst efter att ha haft henne i tre år pga tidsbrist. Jag brukade promenera med henne lös, hon gick ändå alltid efter mig som en liten hund. Om jag saknar henne? Ja! Men jag ångrar mig inte.

Seminarium - Tillväxtdagen

Publicerat: i Porträtt


Peter Wahlbäck som är en känd Halmstadprofil och ståuppare var seminariumets moderator.Jacqueline Kothbauer som skrivit boken "Media Babe" var dagens första föreläsare. Hon höll en intressant föreläsning om hur stort media är för företag.Därefter var det Per Holknekt som föreläste. Per är grundaren av Odd Molly och berättade hur han gått från hemlös till framgångsrik företagare.Anna Dyhre gav tips om vad man ska tänka på när man ska anställa personal och pratade även lite om hur företagande såg ut för några år sedan och hur det nu är cirka 3/4 av alla gymnasieelever som vill starta eget, främst inom media.Dagens sista föreläsare var Pelle Tornell som skrivit boken "Bestäm dig". Pelle var lite som en magiker på scen när han förutspådde alla beslut som deltagarna i publiken gjorde.

Datorkrasch

Publicerat: i Vardag
Tankte bara titta in och meddela att jag har haft fullt upp idag. Skulle kunna forklara det som kaos. Min dator kraschade (men jag har back up på allt i princip), så jag har fått låna en kompis danska dator (darav lite konstig stavning, men har bara tillgång till æ och ø). Så ingen panik att datorn dott, men det blir andå jobbigt utan. Om inte Christina hade lånat ut sin dator (som har Photoshop) så vet jag inte hur jag lost det. Dessutom fick jag kora som en biltjuv och kopa ett nytt minneskort. Jag hade ju raknat med att kunna tomma dem lite efterhand.

Nu ska jag borja redigera bilder så att Halmstads Naringsliv kan updatera sin webb med bilder från Tillvaxtdagen redan imorgon formiddag.

Som ni forstår blir det ett bildlost inlagg. Ville mest uppdatera om laget!

Ottilia by Angelique

Publicerat: i Vardag


Fotograf: Angelique Hellberg
Redigering: Ottilia Lindell


Medan jag är på Tillväxtdagen idag och fotograferar som är ett stort event med företag som ställer ut och ett grymt seminarium så tänkte jag att ni kunde få kika på ett par bilder som Angelique tog på mig igår. Visst är hon duktig?!

Tillväxtdagen

Publicerat: i Vardag


Bild: Tina Jönsson, efterbehandling gjord av mig

Idag fotograferar jag Hallands största näringslivsdag - Tillväxtdagen på Halmstad Arena. Det kommer bli en lång dag då jag har späckat schema från 07-20.
Efter lunch när jag fotograferat klart seminariumet som är nu på förmiddagen kommer Angelique att möta upp mig och gå jämte. Förhoppningen är att hon ska hinna ta några "in action"-bilder på mig.

Jag har tidsinställt ett inlägg åt er som kommer upp i eftermiddag!

Praktikant/lärlingen Angelique

Publicerat: i Porträtt


Det här är Angelique. Hon läser ett lärlingsprogram på gymnasiet och kommer att gå jämte mig i mitt företag. Angelique har gått jämte hela dagen idag och fått låna min kamera (då hennes inte kommit än) för att knäppa några bilder. Jag kikade precis på dem och tjejen har minsann bildkänsla! Hon har verkligen potential för fotograferingen. Det ska bli superintressant att se hennes utveckling framöver.

Jag vill därför passa på att hälsa Angelique varmt välkommen till mitt enkla lilla företag som fotograf och jag hoppas att hon kommer trivas!

Fullt upp

Publicerat: i Porträtt


Bild på Alicia från i november. Kläderna kommer från Nordic Safari i Halmstad och det är Tina Jönsson som make up:at.


Idag har jag fullt upp! Ska alldeles strax in till stan och panikshoppa en timma. Sedan ska jag plåta smycken och i eftermiddag ska jag plåta bakom kulisserna på Tillväxtdagen som är imorgon. Och slutligen så håller jag i en fotokurs ikväll igen på Sensus, som vanligt på tisdagar och onsdagskvällar.

Next up: Sensus!

Publicerat: i Vardag


Förra veckan hade jag lite tråkigt innan deltagarna i kursen kom, tur man har kameran och en sådan vettig uppfinning som självutlösaren att sysselsätta sig med.

Idag är det dags igen! Galet hur fort veckorna går, känns som om jag höll föreläsning bara igår. Efter idag är vi mer än halvvägs igenom den här kursen!? Nästa kurs riktar sig mer åt systemkameror.

TrashQueen

Publicerat: i Porträtt

Bjuder på en bild från förra året från plåtningen med TrashQueen innan jag ska smita mot jobbet. Ibland är det roligt att få göra plåtningar utöver det vanliga, som med brinnande bilar i bakgrunden.

Vi hörs ikväll innan jag ska till Sensus och hålla i tredje föreläsningen i kursen "Grundkurs i digitalfotografering".

Fotograf: Ottilia Lindell - www.ottilialindell.se
Make Up Artist: Maria Mroxx Alkefelt - www.mroxx.se
Modell: TrashQueen

Theme of the month #2 - Snövit och de sju dvärgarna

Publicerat: i Theme of the MonthTheme of the Month är ett projekt mellan mig, Elin, Michaela, Lina och Matilda. Vår Flickr-grupp hittar ni här. Där kan ni se alla bidrag! Månadens tema var Disney.

Jag inspirerades av Snövit och de sju dvärgarna. Bilden skall föreställa drottningen när hon förvandlar sig till en gammal gumma och ska förgifta Snövit med ett äpple.

Aslan

Publicerat: i


I november förra året kom denna lilla kissemiss till världen. Inte en chans att jag skulle få behålla varken honom eller hans bror tänkte jag. Men tiden har gått och hans bror hittade ett nytt hem. Och Aslan (som han fått äran att heta) kommer att stanna hos oss. En busig ung herre men väldigt kelen.

James Furlow = bluff

Publicerat: i


Idag har jag jobbat hela dagen och när jag kommer hem får jag det skummaste samtalet någonsin. En kille som bara pratar engelska påstår sig vara James Furlow och vill ha morgongåvebilder på sig själv och frågar om jag plåtar naket, hur gammal jag är, vad jag tycker om svarta människor och så vidare. Nejtack! Ibland ångrar man nästan att man startat eget företag, för en del förfrågningar är som den ovan - sjuka! Å andra sidan fick jag öva på min hemska engelska. Det gäller att hitta något positivt i allt?

För övrigt hade inte något sådant som på bilden ovan suttit helt fel nu. Efterrätten på min och Matildas trerättersmeny för en vecka sedan.

Hampus

Publicerat: i Porträtt
Redigerade om en bild som jag tog i januari 2010, men den blev visst lite väl liten. Som tur är gillar jag den ändå! Utstrålar glädje, lek och bus!

Siri

Publicerat: i


Jag har fått en massa gjort idag. Jobbat en timma i pyjamas (charmen med att ha jobbet rakt över häcken hos sin granne - hemtjänst), varit på Ikea i Älmhult oh köpt en välbehövlig klädställning och rensat bland garderoberna (också välbehövligt!). Min byrå håller nämligen på att förfalla efter tyngd av att vara fullproppad av kläder.

Och jag tänker fortsätta min fredag på samma vis. Betala lite räkningar, redigera bilder och skriva ut nya bilder som skall pryda mitt rum.

my favorite picture

Publicerat: i
Ni anar inte min lycka när jag häromdagen fann denna bilden. Satt och gick igenom mina gamla CD-skivor där jag har alla mina gamla bilder på.
Det är så oerhört vackert på denna platsen och jag älskar denna bilden. Färgerna som bara skriker. Den må vara redigerad och kanske inte så äkta (raw-bilden är rätt grå och tråkig får jag erkänna), men jag älskar den!

Friends

Publicerat: i Porträtt
Jag har världens finaste vänner. Och jag saknar er! Jag saknar våra trerättersmenyer, jag saknar våra utekvällar, jag saknar våra kortspel, jag saknar vårt tjejsnack, jag saknar era skratt, jag saknar våra fikor.
Marica befinner sig i Australien och Matilda befinner sig i Lund. Trion är inte komplett!

Oskarpt

Publicerat: i Vardag
Oskarpa bilder med ett ljus som ligger lite halvdant. Men jag gillar dem ändå.

Så var fotokurserna på Sensus över för denna veckan. Onsdagens kurs går ju såklart alltid bättre, för då har man redan gått igenom allt en gång dagen innan. Det var glashalt när jag skulle köra hem, kunde knappt hålla bilen rak på vägen och jag körde i 50km/h. Jag är rätt glad att jag kom hem oskadd. Jag som trodde att våren var på väg...

Imorgon väntar jobb fem timmar som personlig assistent.

CHANELLE

Publicerat: i Porträtt
Jag har noll koll på vilka bilder på Chanelle som ni faktiskt har sett, men jag gillar dem, så det kvittar om ni får se samma bild ännu en gång.
Fotograf: Ottilia Lindell - www.ottilialindell.se
Make up artist: Maria Mroxx Alkefelt - www.mroxx.se
Modell: Chanelle Törnqvist Coleman

Semla

Publicerat: i


Det är ju trots allt semledagen idag (och internationella kvinnodagen), så vad kan vara mer passande än bilden ovan? Det är underligt hur gott en bulle med lite mandelmassa och grädde kan vara.

Det är strax dags för mitt andra kurstillfälle på Sensus. Idag ska vi gå igenom hur man tar bättre porträtt, natur och semesterbilder med en digitalkamera.
Jag känner dock att mitt huvud inte är riktigt med idag, jag har tankarna på annat håll då en person i min närhet inte alls mår bra. Som tur är har jag fuskpapper där jag skrivit ner allting (annars glömmer jag bort hälften ändå).

Femtiotals-Emma

Publicerat: i Porträtt
Jag vet att jag inte visat upp alla bilder från plåtningen med Ensam mamma söker-Emma. Här kommer några till. Make up:en har Tina Jönsson gjort.
Det är när jag tittar på bilder som dessa som jag blir enormt fotosugen!

Stilleben

Publicerat: i Produkt


Jag har jobbat (personlig assistent) fyra timmar i förmiddags, haft möte och skaffat ännu ett nytt jobb. Även det är inom vården - hemtjänsten. Det är konstigt, varenda år innan och enda sedan studenten har jag sökt jobb. Aldrig något. Men nu har jag jobb så det räcker och blir över nästan. Men någon gång ska man ju ha medvind också.

Utöver att ha jobbat och haft möte så har jag fotograferat och planerat inför fotokurserna. Imorgon är det dags igen! Ovan är ett stilleben jag fotograferade idag. Tog bara sex bilder med systemkameran för skojs skull. Bilderna jag skall använda tog jag med digitalkamera. Eftersom fotokurserna just nu är en grundkurs i digitalfotografering riktar sig den mot de som använder digitalkamera. Känns lite fel om jag ska stå där med en bild jag tagit där jag styrt över inställningarna mer än vad man kan med en digitalkamera, ljussatt den och liknande. Keep it simple!

Berlin i vår

Publicerat: i Vardag


Det här är nog min favoritbild på mig själv faktiskt. Min fina vän Marica har tagit den för ett par månader sedan.

Jag sitter med en kopp varm choklad och är helt slut i huvudet. En kombination av att ha varit uppe alldeles för tidigt för att jobba (05.45 gick jag uppe idag) och av att jag nu sitter och planerar kommande tillfällen på Sensus där jag håller i fotokurser. Jag har en förmåga att glömma av hälften av allt jag ska säga, så jag skriver ner allting så att jag inte glömmer något.

I vår åker jag till Berlin. Jag har varit där två gånger senaste året, men i år vill jag dit med kameran. Knalla runt och fotografera. Det har jag inte fått tillfälle att göra de andra gångerna. Dock vet jag inte om jag är speciellt sugen på att åka själv, men å andra sidan tror jag inte att många av mina vänner skulle stå ut med att min bästa vän skulle vara kameran.

my second brain

Publicerat: i Vardag


Min kalender fungerar som min andra hjärna. Aldrig tidigare har jag varit så beroende av min kalender. Jag kan liksom knappt hålla reda på mitt liv längre. Skulle jag tappa bort den här skulle jag glömma bort hälften av alla saker jag måste eller borde göra.

Fast det där med att köpa en present till pappa (som jag uppmanat mig om på två ställen till och med) har jag inte lyckats göra ännu. Och han fyller år imorgon. Men jag har faktiskt en riktigt bra present till honom ändå.

Tillväxtdagen 2011, ses vi där?

Publicerat: i Tips


I Hallandsposten idag syns min söta lilla logotype jämte andra stora företag som Mie gjorde i december. Jag är samarbetspartner inför Tillväxtdagen i Halmstad.


Tillväxtdagen tillägnas alla företagare och företagsamma människor Den är till för alla er som tror på och arbetar för en positiv tillväxt av det halländska näringslivet. Med fler företag skapas fler jobb! Häng med på en dag som ska ge inspiration, glädje och stolthet över alla gränser.  Det handlar om att våga sticka ut!

Årets seminarium handlar om att våga sticka ut. Du får lyssna till företagsamma förebilder inom marknadsföring, företagande, ledarskap, som ger inspiration.

Möt vår inspirerande föreläsarcocktail: Per Holknekt, Jacqueline Kothbauer, Peter Wahlbeck, Anna Dyhre och Pelle Tornell!


Tid: 10.00-17.00     Plats: Halmstad Arena     FRI ENTRE för alla besökare

Målgrupp: Alla som söker jobb och personal, som vill göra affärer med andra företag, starta eget, utveckla företaget eller erbjuda kompetensutveckling.


Mer information hittar ni här, där jag även snott ovanstående text! Hoppas vi ses där!

New glasses

Publicerat: i Vardag
Idag köpte jag mina tredje glasögon. Om man väl har haft oturen att få lite dålig syn kan man ju åtminstone unna sig att slippa gå med samma bågar jämt och ständigt. Mina två senaste glasögon har jag köpt för femhundralappen (det vill säga att de ovan kostade endast femhundra kronor!). Duger minsann som ombyte.

Annars är jag besviken på mig själv. Jag passar ju som sagt hästar denna vecka, men jag har knappt hunnit vara i stallet känns det som. Jag har haft så fullt upp med möten och jobb så jag har inte hunnit med lika mycket som jag hade velat. Som tur är vet jag att jag bara kan höra av mig om jag skulle vara sugen på att hänga med någon dag när de kommit hem. Men ändå.

Imorgon jobbar jag 07-16. Sovmorgon var det här!

Jacco

Publicerat: i
Ett par bilder jag knäppte när jag rengjorde Jaccos bur.

Det här kan vara det tuffaste marsvin jag någonsin stött på! Kanske för att jag aldrig sett marsvin utan hår tidigare... Dessutom är han väldigt snäll också.

Grundkurs i digitalfotografering

Publicerat: i Vardag
Ikväll höll jag min första kurs för Sensus som är ett cirkelförbund. Jag håller i en "Grundkurs i digitalfotografering" på tisdagar och onsdagkvällar. Åtta deltagare i varje grupp.

Jag är imponerad över mig själv. Jag tycker faktiskt att jag skötte det över förväntan. Dessvärre fick jag näsblod. Awesome. Jag har fått det sådär spontant nu på sistone med min förkylning. Men kanske inte den bästa timingen idag.

Imorgon är det dags för nästa gäng i samma kurs. Mitt mål för imorgon är främst att inte få näsblod, tyvärr är det väl ingenting man direkt kan styra över själv.
RSS 2.0