It's my birthday

Publicerat: i Vardag
Canon 5Dmk2 + Canon 24-70mmf/2.8L
Foto: Michaela Dahlström

Idag fyller jag 20 år! Första gången jag firar födelsedagen hemifrån, men jag har fått en massa fina paket. Speciellt ett ifrån min bästa vän. Jag spenderar min födelsedag på jobbet - Media Markt i Barkaby.

Media Markt

Publicerat: i Vardag5Dmk2 + Canon 50mm f/1.2L
Foto: Ali

Igår började jag på nytt jobb - Media Markt. Jag kommer jobba där under jul och nyår. Det känns super! Helt okej att gå runt och dregla över fina objektiv och kameror hela dagarna.

Intressekoll

Publicerat: i Vardag
Jag och Michaela håller just nu på med en intressekoll. Vi skulle vara väldigt tacksamma om ni tog er två minuter och svarade på tre frågor i vår enkät. KLICKA HÄR!

Fotomässan Stockholm

Publicerat: i Vardag


Canon 5Dmk2 + Canon 24-70mm f/2.8L

Igår hängde jag på fotomässan. Det var grymt, men blev inte att vi sprang och kollade i montrarna så mycket, utan mer att vi hängde och träffade andra härliga fotografer.

Vi var i alla fall på "fotosafari" med Bingo Rimér. Det var intressant att se hur han använder sin kreativitet och hur spontant den kommer. Däremot var det inte lika intressant att jag blev uppkallad som modell. Det där med att stå och glo en okänd människa i ögonen och inte börja asgarva när ett helt gäng människor står och fotograferar är ganska svårt. Speciellt när man är van att stå bakom kameran.

Anders & Maria, 20 augusti 2011

Publicerat: i Bröllop


Canon 5Dmk2 + Canon 24-70mm f/2.8L

Den 20 augusti gifte sig Anders och Maria. Jag fick den stora äran att föreviga deras bröllop. Här ser ni ett litet urval av alla bilder som togs. Jag lyckades nästan fylla alla mina minneskort den här dagen och det är ytterst sällan det sker.

Michaela på besök

Publicerat: i Vardag


Canon 5Dmk2 + Canon 24-70mm f/2.8L

I morse mötte jag upp Michaela på centralstationen, då hon kommit upp till Stockholm för att jobba lite, hänga på fotomässan och vara allmänt knäpp tillsammans med mig. Oklart ännu hur länge hon kommer stanna, tills jag tröttnar och slänger ut henne är väl planen ungefär.

Idag har vi flängt runt i hela Stockholm känns det som. Jag hade ännu en arbetsintervju (har två jobb här uppe redan utöver företaget) och sedan hängde vi på Ikea. Jag tror jag varit på Ikea fyra gånger sedan jag flyttade hit... Nu är vi i alla fall hemma hos mig och mellanlandar innan vi sticker iväg på bio ikväll.

Fotomässan

Publicerat: i Vardag


Foto: Michaela Dahlström

En av de bästa sakerna med att jag nu flyttat upp till Stockholm är att fotomässan hålls här. I helgen är det alltså dags för Fotomässan i Stockholm. Jag kommer vara där under lördagen. Är det någon av er som ska dit?

Canon 50mm f/1.4

Publicerat: i Tips


Jag har glömt berätta att för ca två månader sedan när jag, Michaela och Elin var uppe i Stockholm innan jag flyttade hit så köpte jag med mig ett objektiv hem. Jag uppgraderade mig från mitt 50mm f/1.8 till f/1.4. Känns fantastiskt bra!

f/1.4 ger ännu bättre färger och dessutom är det skönt att kunna få ännu bättre skärpedjup. f/1.8 är ett grymt objektiv, men f/1.4 är snäppet bättre och dessutom inte alls plastigt som f/1.8 är.

11-11-11 11.11

Publicerat: i Vardag


Det är tomt här och det är för att jag är inne i en jobbperiod. Jag jobbar just nu 13 dagar i rad, är inne på min åttonde idag. Egentligen har jag hundra saker att göra med företaget, men det hinns inte med.

Idag ska jag i alla fall köpa en bäddmadrass, de senaste tre veckorna har jag sovit i en stenhård säng vilket resulterar i att man inte sover särskilt bra. Dessutom vill jag ha ett internet som alltid fungerar, och inte bara ibland. (Just nu sitter jag på mobilens internet för att det mobila abonnemang med dongel inte vill fungera). Och en tv vore inte helt fel...

Spådom

Publicerat: i Vardag


Foto: Anders Rosenqvist

Jag har länge velat gå till en spådam, men aldrig riktigt tagit tag i det. Men jag bokade en tid för ett tag sedan och idag var det dags. Något nervös, men väldigt nyfiken gick jag alltså och spådde mig. Jag vill börja med att säga att jag inte på något vis tror att framtiden är ristad i sten - det blir vad vi gör den till.

I vilket fall som så fick jag reda på en hel del. Spådamen sa att jag är målinriktad, kreativ, en lyssnare och går min egen väg och lyssnar på min magkänsla och inte andra människor. Hon sa också att jag var en ledartyp som skulle passa som psykolog eller egen företagare (hon visste ingenting om mig innan jag gick dit).
Tydligen så ska jag ut och resa mycket, en resa om cirka tre månader som kommer väldigt olämpligt men som blir ganska bra.

Det var många frågetecken, en del som jag inte riktigt kan placera eller förstå, men något hon verkligen lyckades med var att förklara min familj. Läskigt hur nära verkligheten hon lyckades förklara dem.

Jag kommer att behålla resten som sades för mig själv. Mycket handlade i alla fall om mitt företag, resor, pengar och kärleken. Jag fick allt inspelat på en CD-skiva också, så det ska bli kul att gå tillbaks om några år och se hur nära verkligheten allting hamnade.

Dimma

Publicerat: i


Canon 5Dmk2 + Canon 50mmf/1.4

Idag bokade jag in mig på något helt sjukt på lördag. Jag ser verkligen framemot det, skräckblandad förtjusning sådär. Vad jag bokade in mig på får ni veta efteråt.

Just nu sitter jag och redigerar bilderna till Dennis kampanj för hans kommande webbutik. Jag har redan lassat iväg ett gäng till honom, men sitter nu med ett gäng till. Förhoppningsvis ska jag bli klar idag.

My place

Publicerat: i Vardag


Canon 5Dmk2 + Canon 50mm f/1.4

Häromdagen fick jag frågan om jag inte kunde visa upp min lilla lägenhet här i Stockholm. Jag har bott här i två veckor nu, men inte riktigt hunnit komma helt i ordning ännu (det är fortfarande ett par hyllor och någon byrå som ska på plats) så därför visar jag bara lite detaljbilder.

I vilket fall som så trivs jag enormt bra här uppe! Jag bor lite norr om Stockholm och bara 150 meter från vattnet med enormt fina promenadleder. Helt fantastiskt att ha det direkt utanför dörren! Jag har jobbat en vecka på mitt nya jobb och även där trivs jag även om det är en bit att åka.
RSS 2.0