Panasonic Lumix G2

Publicerat: i Tips


Jag har fått äran att recensera en redan topprecenserad kamera från Panasonic, nämligen deras Panasonic Lumix G2.

Det jag gillar med G2:an är att den är lagom liten, men inte för liten för att inte vara bekväm att hålla i handen. Den vridbara skärmen är väldigt användbar, och att du med ett litet tryck på skärmen kan aktivera autofokus är riktigt grymt! Jag har under min testperiod nästan bara filmat med G2:an, istället för med min Canon 5D mark II. Filmfunktionen är något som jag anser att Panasonic verkligen har lyckats med här!

Det som kanske är mindre bra med G2:an är att det från en början kan vara lite för mycket knappar att lära sig. Men det skapar också känslan av att det är en mer rejäl kamera.

Jag skulle rekommendera G2:an främst till någon som vill börja med fotografering, men som ändå vill ha en rejäl kamera som man kan utvecklas med länge. Den fungerar också att ha som en kamera bredvid sin klumpiga systemkamera, då den är smidigare att ha med sig, men ändå ger stora möjligheter för den kräsne fotografen som vill ha kvalité.

Slutligen vill jag säga att jag knappt har fått testa kameran, för den har alltid varit upptagen… av min pappa som aldrig varit intresserad av fotografering innan. Så den passar verkligen alla!

Information:
- Fritt vridbar LCD-skärm som även är pekbar (genom ett tryck på skärmen aktiverar man autofokus vid både fotografering och filmning).
- Manuella inställningsmöjligheter.
- 12,1 megapixlar.
- HD-video i 720p i AVCHD Lite med hög ljudkvalité.
- 14-42mm f/3.5-5.6 är ett bra zoomobjektiv som passar till det mesta, som även har Panasonics MEGA O.I.S. (Optical Image Stabilizer) som gör det enkelt att ta skarpa bilder utan skakningsoskärpa.


Bilder tagna med Panasonic Lumix G2:(Bilderna är klickbara och är tagna av både mig och min pappa - ej redigerade!)

Webbutiksplåtning

Publicerat: i Behind the scenes


Canon 5Dmk2 + Canon 50mm/f.14 + Canon 24-70mm f/2.8L
(Bilderna som jag är med på har någon i teamet tagit med Dennis kamera).

I torsdags var vi ett härligt team på sju personer som hade plåtning för Dennis kommande webbutik. Vi höll igång hela dagen, men modellerna (Andreas, Dennis, Sarah och Nicole) var superduktiga! Jag kommer inte visa fler bilder än dessa behind the scenes förrän webbutiken är uppe, vilket den ska vara inom kort. Tills dess ska ni kunna förbeställa alla plagg ni ser på bilderna på modellerna.

Svartvit dimma

Publicerat: i


Canon 5D mkII + Canon 50mm f/1.4

Igår när jag vaknade var det en helt fantastisk dimma utomhus, så jag var tvungen att springa ut med kameran. Det slutade med att det blev en långpromenad på två timmar. Det är otroligt härligt att bara bo några meter från vattnet. Himmelskt fint! Det ska bli roligt att ha plåtningar här omkring så småningom.

Annars har jag börjat på mitt nya jobb, vilket gått bra. Det enda är att jag ska köra bil i tjänsten, och jag känner mig väl inte hundra på att sitta bakom ratten i Stockholm. Och så ska jag hitta också! Utan GPS. Det kommer väl bli ungefär som att gå på skattjakt de första dagarna...

Men imorgon är det företagsjobb som gäller. Jag ska ha en plåtning för Dennis kommande webshop.

Promenad genom kvarteret

Publicerat: i
Canon 5D mkII + Canon 24-70mm f/2.8L

Häromdagen var jag ute på en kort promenad genom mitt kvarter. Mest för att lära mig hitta lite bättre, men det lär nog ta ett gäng promenader innan man hittar här.

Igår åkte jag runt hela Stockholm på en guidad visning av en vän som bott här uppe något år. Insåg verkligen hur mycket av Stockholm man missar när man bara "turistar" här. Jag ska definitivt ta med min kamera ut på upptäcktsfärd någon dag!

Nyinflyttad i Stockholm!

Publicerat: i Vardag


Canon 5D mkII + Canon 50mm f/1.4 + Canon 24-70mm f/2.8L


Igår flyttade jag från Halmstad till Stockholm, 50 mil enkel resa.
Varför vet jag egentligen inte. Jag ska inte plugga här, jag har ingen pojkvän som bor här som jag vill komma närmre, jag har inget fantastiskt jobb här som jag ville flytta upp för. Jag ville helt enkelt bara testa något annat än Halmstad, och nu sitter jag här i Stockholm och på måndag börjar jag på mitt nya jobb. Det känns spännande!

I vilket fall som så har det varit två väldigt långa dagar med IKEA-besök, spring i andra butiker, massa ICA-besök (glömde hälften varenda gång, ska börja skriva inköpslista!), inskrivning på vårdcentralen här och självklart hade jag en hel del att packa upp. Men jag har trots det hunnit komma väldigt bra i ordning här. Jag trivs redan!

Idag efter lunch åkte mina föräldrar hem. Sedan dess har jag bara hunnit smida massa planer med Michaela och även tagit en kort promenad runt området med kameran i regnet.

Ps. Jag vet inte riktigt hur bloggandet kommer bli framöver, jag har inget fungerande internet förrän i slutet på november. Just nu sitter jag på mobilt bredband och det är det segaste jag någonsin varit med om!

Barnfotografering med Leija

Publicerat: i Vardag
Foto: Michaela Dahlström med Panasonic Lumix G2

I lördags kom Michaela hit eftersom jag hade avskedsmiddag med världens bästa tjejer. Och igår hade jag en plåtning med Annelie och Leija. Det var en perfekt höstdag! Michaela åkte hem igår eftermiddag och direkt när hon åkt somnade jag och vaknade halv åtta i morse, då hade jag sovit i 17 timmar.

Idag håller jag på att packa för fullt. Jag har väl kommit ungefär halvvägs och har packat sedan halv åtta i morse. Phu! På onsdagmorgon går flyttlasset till Stockholm. Imorgon jobbar jag hela dagen och sedan håller jag sista fotokursen för Sensus på kvällen, så jag måste verkligen blir klar med all packning idag.

Jag saknar dig, sommaren!

Publicerat: i Vardag


Foto: Michaela Dahlström

Jag sitter just nu och letar igenom min externa hårddisk efter bilder att använda till fotokursen ikväll. Vi ska gå igenom Photoshop Elements. Hur som, så hittar jag hur många sommarbilder som helst. Man kan ju inte annat än att sakna värmen, att kunna gå ut i bara linne och slå sig ner i gräset...

Effektiv

Publicerat: i Porträtt


Canon 5D mkII + Canon 24-70mm f/2.8L

Idag har jag varit effektiv! Jag har fått iväg fakturor och leveranser med posten, jobbat en timma hos min kära extramormor på bilden (jag är anhöriganställd av hemtjänsten hon har), köpt en skrivare (kan ju inte utnyttja pappas längre när jag flyttar) och varit och läkaren.

Nu ska jag ta en kopp kaffe och ladda om för att jobba mellan 17-23 ikväll.

Charlie

Publicerat: i


Canon 5D mkII + Canon 50mm f/1.4

Idag har jag adressändrat (bara 13 dagar tills jag flyttar!) och nu ska jag uppdatera min hemsida. Jag jobbar ju inte längre som fotograf i Halmstad bara, utan även Stockholm.

Jag lyckades somna 19.30 igår med en katt i ansiktet, glasögon på näsan, dator på magen och alla lampor tända. Då är man nog rätt trött. Jag vet inte om det är dessa förkylnings- eller sjuktider över huvud taget som är just nu som gjort mig så trött dessa dagar. Hoppas inte!

Ps. Kan ni komma på några bra pratbubblor till bilderna på katten Charlie i inlägget?

Katt fast i elstolpe

Publicerat: i Vardag


Canon 5D mkII + Canon 24-70mm f/2.8L

Igår när jag och pappa kom hem från Stockholm runt tolv på natten så hörde vi hur Aslan skrek och skrek och skrek. Tillslut hittade pappa henne uppe i elstolpen. Antagligen har hon blivit skrämd upp, men kanske inte smartaste draget att klättra upp i en elstolpe då.

I vilket fall så ringde jag eon som står för elstolpen, som stängde av elen och klättrade upp och plockade ner henne. Väl hemma slängde hon sig på golvet och rullade runt... någon var nöjd i alla fall!

Känner ni igen historian litegrann? Det är inte första gången Aslan klättrar lite för högt för sitt eget bästa. HÄR hittar ni inlägget om när hon satt fast uppe i ett träd tre nätter.

Stockholm om två veckor

Publicerat: i Vardag


Igår körde jag och pappa tur och retur till Stockholm (50 mil enkel resa).
Jag hade en arbetsintervju och så skulle jag kolla på en lägenhet. Vilket slutade med att jag skrev kontrakt på lägenheten, kvitterade ut nycklar och skaffade mig ett jobb i Stockholm. I mitten på oktober flyttar jag alltså till Stockholm.

Det känns väldigt konstigt, men jag vet ju att jag vill detta. Jag kommer flytta så fort min fotokurs som jag håller i för Sensus är slut.

---
Vill du boka mig som fotograf i Halmstad? Jag har två veckor kvar i Halmstad, sedan vet jag inte när jag är här nästa gång. Jag kommer dra av 15 % på alla fotograferingar i Halmstad dessa två veckor (gäller ej företag). Maila: info@ottilialindell.se för mer information och bokning!
RSS 2.0