Panasonic Lumix G2

Publicerat: i Tips


Jag har fått äran att recensera en redan topprecenserad kamera från Panasonic, nämligen deras Panasonic Lumix G2.

Det jag gillar med G2:an är att den är lagom liten, men inte för liten för att inte vara bekväm att hålla i handen. Den vridbara skärmen är väldigt användbar, och att du med ett litet tryck på skärmen kan aktivera autofokus är riktigt grymt! Jag har under min testperiod nästan bara filmat med G2:an, istället för med min Canon 5D mark II. Filmfunktionen är något som jag anser att Panasonic verkligen har lyckats med här!

Det som kanske är mindre bra med G2:an är att det från en början kan vara lite för mycket knappar att lära sig. Men det skapar också känslan av att det är en mer rejäl kamera.

Jag skulle rekommendera G2:an främst till någon som vill börja med fotografering, men som ändå vill ha en rejäl kamera som man kan utvecklas med länge. Den fungerar också att ha som en kamera bredvid sin klumpiga systemkamera, då den är smidigare att ha med sig, men ändå ger stora möjligheter för den kräsne fotografen som vill ha kvalité.

Slutligen vill jag säga att jag knappt har fått testa kameran, för den har alltid varit upptagen… av min pappa som aldrig varit intresserad av fotografering innan. Så den passar verkligen alla!

Information:
- Fritt vridbar LCD-skärm som även är pekbar (genom ett tryck på skärmen aktiverar man autofokus vid både fotografering och filmning).
- Manuella inställningsmöjligheter.
- 12,1 megapixlar.
- HD-video i 720p i AVCHD Lite med hög ljudkvalité.
- 14-42mm f/3.5-5.6 är ett bra zoomobjektiv som passar till det mesta, som även har Panasonics MEGA O.I.S. (Optical Image Stabilizer) som gör det enkelt att ta skarpa bilder utan skakningsoskärpa.


Bilder tagna med Panasonic Lumix G2:(Bilderna är klickbara och är tagna av både mig och min pappa - ej redigerade!)

Kommentarer

RSS 2.0