Ella & Tobbe

Publicerat: i Bröllop


Canon 5D mkII + Canon 24-70mm f/2.8L

Bröllopssäsongen är så gott som över för denna gången och jag ser redan fram emot nästa år!

Jag har knappt bjudit på några bröllopsbilder alls, men här kommer ett gäng från Ella och Tobbes bröllop. De hade ett sagobröllop den 9 juli. Det här var nog sommarens bröllop som gav mig den största energikicken om jag ska vara ärlig. Ella och Tobbe hade så många olika idéer till vad för bilder de ville ha.

När bruden går in i kyrkan brukar jag passa på att även rikta kameran mot brudgummen, det är så fantastiskt att ha brudgummens reaktion på bild.

Ni har sett bilder bakom kulisserna från detta bröllop här och här.

Aslan i motljus

Publicerat: i

Canon 5D mkII + Canon 50mm f/1.8

Michaela & Peter

Publicerat: i Porträtt
Canon 5D mkII + Canon 24-70mm f/2.8L + Canon 50mm f/1.4
Foto 1 & 5: Michaela Dahlström, Foto 2 & 6: Peter Stahre

Förra helgen när jag och Michaela var i Stockholm passade vi på att plåta lite ihop med Peter. Vi gick ut lite för sent, så det blev mörkt rätt fort och vi hann inte ta alltför många seriösa bilder...

Stockholm

Publicerat: i Vardag


Bild: Michaela Dahlström

Enda sedan studenten har jag velat flytta upp till Stockholm, men aldrig funnit möjligheten. Nu är allting klart här hemma och jag kan avslöja att jag kommer flytta upp till Stockholm i november om allting går som det ska. Det är fortfarande ett par pusselbitar som ska falla på plats, men jag hoppas att det löser sig. Men om ni har några tips på boende får ni jättegärna kontakta mig!

Jag kommer fortfarande finnas tillgänglig för bokningar av fotograferingar i Halmstad. Jag kommer med andra ord jobba både i Stockholm och Halmstad med mitt företag.

Dennis

Publicerat: i Porträtt


Canon 5D mkII + Canon 24-70mm f/2.8L + Canon 70-200 f/4L
Modell: Dennis Maglic Make up artist: Louise Burman


Jag har ett gäng bilder på mina hårddiskar från i somras som jag vet att jag inte visat upp här än. Bland annat dessa på Dennis, men också ett gäng bröllopsbilder. Det får bli till att ta tag i det och slänga upp dem här i veckan.

För övrigt så ska jag snart plåta Dennis igen. Sjukt kul eftersom jag brukar bli riktigt nöjd efter våra plåtningar.

Upplevelsedag

Publicerat: i
Canon 5D mkII + Canon 24-70mm f/2.8L

Idag har jag spenderat ett par timmar på Halmstads bibliotek där studieförbunden här i Halmstad hade en upplevelsedag. Jag har varit på föreläsningar/workshops i religion, serieteckning, medicinsk yoga och lyssnat på några konserter.

Imorgon tänkte jag sätta mig ner med bilderna så att Sensus har dem på måndag när de kommer till jobbet. Min lördagkväll ska nämligen spenderas på hemtjänsten ett par timmar innan jag tänkte däcka i soffan framför någon bra film.

Diana F+

Publicerat: i Tips
Canon 5D mkII + Canon 50mm f/1.4

Det här är ett av mina senaste tillskott i kameraväskan. En analog skruttig nytillverkning av en plastig Dianakamera.

Dianakameran kom på 1960-talet och då var det nästan den billigaste kameran du kunde köpa, eller vinna på karnevaler eller tivoli. Dianakameran blev populär när fotografer upptäckte vilka drömlika bilder kameran gav, kameran är gjord helt i plast och släpper därför in mer ljus och ger inte alltid den perfekta skärpan.

Bilder tagna med Dianakameror påminner mig mycket om instagrambilder (en app för iPhone) och jag kan inte vänta tills jag knäppt min första rulle och får tillbaks den. Nu kommer jag ju definitivt tänka till lite extra innan jag tar en bild eftersom varje bild kommer kosta.

Här kan ni läsa mer om kameran.
Här kan ni se lite bilder tagna med kameran.

Sensus

Publicerat: i Vardag
Canon 5D mkII + Canon 50mm f/1.4

Jag höll ju kurser för Sensus i våras och idag drog höstens första kurs igång - "Ta bättre bilder med din digitalkamera" heter den. Det var riktigt roligt att lära ut igen och man får dessutom värsta kicken efteråt. Speciellt när kursdeltagare säger att de lärt sig något.

Home sweet home

Publicerat: i Vardag


Foto: Michaela Dahlström

Jag ligger i min egen säng för första gången på fem dagar. Det finns nog inget bättre än att komma hem till sin egen säng. Speciellt inte efter en flygresa där man suttit på helspänn hela vägen. Jag gillar verkligen inte att flyga och dessutom tog vi ett stopp i Jönköping på vägen hem då deras plan var inställt. Fast, jag är glad att jag flög - jag kom åt taxfreen och kunde shoppa ännu mer än vad jag redan gjort i Stockholm.

Min och Michaelas sista dag i Stockholm spenderades lunchandes med Peter, shoppandes (bland annat varsin kamera!) och slutligen på centralen.

Nu ska jag säga godnatt till Michaela. Det blir lite tomt utan varann när man varit ihop hela dygnen i fem dagar. Sedan ska jag sova, för imorgon drar mina fotokurser för Sensus igång!

Stockholmshäng

Publicerat: i Vardag


Canon 5D mkII + Canon 24-70mm f/2.8L

Idag har jag och Michaela varit på vift ännu en dag i Stockholm. Först hängde vi med Annika, Isabell och Elin på Kulturhuset. Efter en lunch och massa fotosnack drog vi vidare för en fika med Tove och Ellen.

Nu har vi fastnat i soffan med två degiga huvuden. Det har blivit mycket flängande fram och tillbaks här i Stockholm, men Michaela har fortfarande inte lärt sig hitta här. ;)

Imorgonkväll flyger jag hem till Halmstad igen. Jag börjar redan noja över att sätta mig i ett flygplan, men det ska nog gå bra.

Ny design!

Publicerat: i Vardag


Äntligen har jag en fungerande design! Woho!
Det är världens bästa Maggy som gjort den, då jag varken har tålamod, tid, lust eller ork att sitta och göra en bloggdesign.

Tryck på F5 om du inte ser designen eller om det ser konstigt ut. Skulle något inte fungera som det ska - säg till!

Peter & Michaela

Publicerat: i Porträtt
Canon 5D mkII + Canon 24-70mm f/2.8L

Just nu hänger jag med Michaela och Peter. Vi var precis ute och plåtade lite innan det blev alldeles för mörkt. Men som ni kanske märker vet jag inte riktigt hur seriösa bilderna blev...

Ps! Kommer man åt taxfreen på Arlanda om man ska flyga inrikes?

Flygrädd?

Publicerat: i Vardag
Canon 5D mkII + Canon 24-70mm f/2.8L

Igår vid lunchtid kom jag till Stockholm efter att ha tagit flyget hit från Halmstad. Jag mådde riktigt dåligt innan jag hoppade på planet, tills jag landade. Jag ska aldrig mer flyga själv. Och speciellt inte ett litet miniplan med propellrar. Enda gången jag kan slappna av är när man är uppe i luften och inte åker genom några moln. Men, å andra sidan så tjänar man åtta timmar på att flyga jämfört med att åka tåg.

Vad jag ska göra i Stockholm? Jag har redan haft ett och annat möte, imorgon ska jag på ambassadörsträff för Tillväxtverket och sedan ska jag se till att ta det lite lugnt med Michaela och Elin också.

Live!

Publicerat: i VideoklippJag, Elin och Michaela live från Stockholm.

Alicia Frabo

Publicerat: i Tips

Jag packar det sista inför resan till Stcokholm imorgon med Elin och Michaela. Samtidigt lyssnar jag på Alicias låt och den är riktigt grym! Jag har ju plåtat Alicia ett par gånger (se här och här) och dessutom var Alicia snäll och ställde upp som modell på fototräffen i somras.

Rabarber/jordgubb/vanilj

Publicerat: i Vardag


Canon 5D mkII + Canon 24-70mm f/2.8L

Min plan idag var att ta massa exempelbilder till fotokurserna för Sensus. Men... det ska ju inte alltid gå precis sådär smidigt som man önskar - det regnade ute. Utöver jobbat har jag hunnit dricka rabarber/jordgubb/vanilj te och städat så nu stinker mitt rum grönsåpa.

Jag har även jobbat lite med MichaelaOttilia. Egentligen skulle vi ha lanserat nu, men eftersom Michaela ligger inne på sjukhuset så har vi skjutit på det - hälsan går såklart före! Så fort Michaela är piggare och på benen igen så kommer vi säkert avslöja vad det är vi sysslar med egentligen.

Annars ser jag framemot några dagars semester i Stockholm nästa vecka. Jag ska blanda jobb och nöjen, men ändå känns det som semester.

Anders & Maria

Publicerat: i Bröllop
Canon 5D mkII + Canon 24-70mm f/2.8L + Canon Speedlite 430EX II 

Den 20 augusti gifte sig Anders och Maria och jag fick den stora äran att fotografera deras bröllop. På bara ett fåtal timmar hade jag knäppt fler bilder än vad jag någonsin gjort på en fotografering.

Jobb, utbildning, jobb

Publicerat: i


Canon 5D mkII + Canon 24-70mm f/2.8L

Jag har ingenting att berätta egentligen, mer än att jag jobbar varje dag och dyker ner i företagsjobb eller i soffan så fort jag kommer hem. Så det händer egentligen inget roligt.

Imorgon sitter jag på utbildning hela dagen för Sensus och på söndag ska jag och Michaela träffas och ordna med det absolut sista innan lanseringen. Så helgen bjuder inte på någon ledighet eller ens sovmorgon för min del innan nästa jobbvecka rullar igång.

I övrigt så dyker det upp en ny design här inom kort, nuvarande kan ju se kaos ut i en del webbläsare tydligen.
RSS 2.0