Madeleine

Publicerat: i Porträtt
 
5Dmk2 + 24-70mm f/2.8L
 
Det här är fina Madeleine som assisterade mig under plåtningen med Lisa och make up artisten Linda i Malmö för några veckor sedan. Skönt att slippa hålla reflexskärmen själv och få ett gäng riktigt grymma bilder som ni har fått se här tidigare.
 
Madeleine kommer åka upp från Malmö till Fototräffen i helgen. Är det någon mer som inte kommer från Stockholm som dyker upp?

Sista informationen - Fototräffen

Publicerat: i Fototräff
 
Foto: Daniel Carlbom
 
Nu är det minsann inte många dagar kvar till årets Fototräff som jag håller i tillsammans med Michaela, Elin och Lina! I skrivandets stund sitter jag och Michaela framför varsin dator, lyssnar på musik och gör soldansen. Om det trots detta uppoffrande av danssteg inte skulle bli perfekt väder, utan spöregn, så kommer vi istället hålla till på Scandic Grand Central. Håll er uppdaterade via vår Facebooksida eller evenemanget om ni är tveksamma på vart vi håller hus på lördag.
 
Men eftersom jag vet att både ni och vi gjort den absolut bästa soldansen som man kan tänka sig så kommer vi ju såklart få se en glimt av solen och kunna hänga i Hagaparken enligt planen.

För att ta er till Hagaparken
Från T-centralen tar ni gröna tunnelbanelinjen mot Hässelby strand.
Hoppa av på Odenplan. Där tar ni buss 515 mot Sundbybergs centrum. Hoppa av Haga Norra.
Om du inte åker från T-centralen kan du hitta mer info om hur du tar dig till Hagaparken på sl.se.
(Gå gärna in på evenemangssidan på Facebook och samåk med någon!)
 
Vi ses på lördag. Soldansa som tusan nu!

Golla väskor

Publicerat: i Fototräff

Foto: Michaela, iPhone 4
 
Idag är det stora paket-hämtar-dagen. Vi har redan hämtat fyra paket idag, har en inkommande DHL-leverans till dörren under eftermiddagen och sedan två paket till att åka och hämta. Någon mer än jag som känner att lördagen närmar sig med stormsteg?
 
Vi har bland annat hämtat ut paket från Tura Scandinavia idag som innehöll väldigt mycket väskor. Så om du behöver en ny kameraväska ska du och din tävlingsinstinkt dyka upp på Fototräffen på lördag!

Ölandskossor

Publicerat: i
 
 
 
 
5Dmk2 + 24-70mm f/2.8L
 
Det kändes verkligen som höst idag när jag stod ute och väntade på bussen. Jag trodde jag skulle frysa ihjäl i min kofta. Det känns ganska gött att kunna kika tillbaks på massa härliga Ölandsbilder då. Här är ett gäng Ölandskossor som jag trodde jag skulle bli mördad av. Man kunde gå in till dem och de var inte direkt blyga om vi säger så.
 

Check-up i Hagaparken

Publicerat: i Fototräff
 
5Dmk2 + 24-70mm f/2.8L
 
Idag har jag och Michaela varit i Hagaparken och checkat läget inför Fototräffen nästa helg. Det var en konstig känsla att vara där igen, jag har inte varit där sedan träffen förra året. Just nu sitter jag och Michaela och gör massa administrativt arbete inför träffen. Inte alltid det roligaste, men sådant måste också göras. Det är snart dags att avrunda dock för ikväll ska vi käka på Vapiano och fira att vi är så himla grymma.
 

Fredagsmöte

Publicerat: i Vardag
 
5Dmk3 + 85mm f/1.2L
 
Idag kommer Michaela hit och stannar tills Fototräffen. Det är bara åtta dagar kvar! Vart har tiden sprungit iväg? Vi kommer börja fredagen med ett möte för Fototräffen. Jag tänkte packa ner min Panasonic G2:a idag, vad sägs om att jag och Michaela slänger ihop ett videoinlägg med lite av våra förberedelser och planering inför Fototräffen?

Street of Stockholm

Publicerat: i
 
 
5Dmk3 + 85mm f/1.2L
 
Det är fullt upp just nu, jobbade över på jobbet igår och kommer göra så även idag. Så fort jag kommer hem vid 21.30 är det bara att skrapa ihop något käk och ta itu med dagens skörd av mail inför Fototräffen och planera med Michaela. Det är så mycket kvar att göra och tiden börjar bli knapp. Som tur är kommer Michaela hit snart, det blir lite enklare att lösa allt då.
 
Det är så grymt att ni är 124 stycken som har anmält er! Tänk er själva synen av 124 kameranördar på ett och samma ställe. Det kan helt enkelt inte bli annat än bra!

Focus Nordic

Publicerat: i Fototräff
 
Idag har jag varit och hämtat ut paket, innehållandes produkter till Fototräffen i Hagaparken, Stockholm den 1 september. Det är inte ens två veckor kvar nu. Helt galet! Som tur är jobbar jag bara två dagar samma vecka som Fototräffen, och Michaela kommer att åka upp till Stockholm i början på den veckan för att vi ska hinna lösa det sista. Jag vet dock inte riktigt hur hon ska få plats hos mig bland alla produkter... Hon kanske kan få plats i någon kartong någonstans?
 

Tävling inför Fototräffen!

Publicerat: i Fototräff
 
Nu är det inte många dagar kvar till årets Fototräff! Jag tycker vi firar det med en tävling!

För att tävla behöver du bara anmäla dig till evenemanget på Facebook HÄR senast den 26 augusti så är du med och tävlar om en hemlig vinst till ett värde av ca 900 kronor. Vinnaren kommer dras på Fototräffen den 1 september, för att ta emot sitt pris måste man alltså vara på plats.

Ni som redan har anmält att ni dyker upp på evenemaget är automatiskt med i tävlingen.

Lisa

Publicerat: i Porträtt
 
 
 
5Dmk2 + 24-70mm f/2.8 + 100mm f/2.8L
Modell: Lisa Olsson, MUA: Linda Jönsson, Ass: Madeleine
Location: Malmö
 
För några veckor sedan hade jag en plåtning med vackra Lisa i Malmö. Som vanligt hade Lisa med sig alldeles för mycket fina kläder, vi hann med ungefär tre ombyten i alla fall. Själva plåtningen tog tre timmar. Tre timmar konstant plåtande med Lisa framför kameran i perfekt ljus - himmelriket!
 

Sneakpeak från bröllopsplåtning

Publicerat: i Bröllop
 
Här är en sneakpeak från bröllopet jag plåtade i lördags. Jag har precis rensat bland bilderna och skickat iväg urvalet till bröllopsparet.

När jag var på Arlanda i torsdags fick jag vänta två timmar på mitt flyg till Halmstad och hann redigera klart nästan alla bilder från min plåtning med Lisa i Malmö för några veckor sedan. Det är bara vår sista session jag har kvar, men har inte kunnat bestämma mig för hur jag ska redigera de bilderna. Imorgon dyker nog de första bilderna upp från vår plåtning ihop.
 

Möte i Göteborg

Publicerat: i Vardag
 
5Dmk2 + 24-70mm f/2.8L
 
Nu ska jag alldeles strax sätta mig i bilen och köra till Göteborg för att gå på ett möte angående Fototräffen tillsammans med Michaela. Ganska ambitiöst för att vara söndag, eller hur? Det ska bli gött att få hänga lite med puckot igen, det är trots allt nästan en månad sedan sist vi sågs. Sedan jag lärde känna Michaela, för ett och ett halvt år sedan så har vi, trots avstånden, nästan alltid träffats en gång i månaden. Minst.
 
Jag tänkte även dra med henne till Gekås efter vårt möte. Hur kan man, när man bor så nära, aldrig ha varit där?! Jag gillar att introducera Michaela för nya saker, sist var det friterad banan.
 
Psst! Det är nu 86 stycken som attendat på vårt Facebookevenemang. Funderar du på att dyka upp? Har du anmält dig på evenemanget - om inte så skulle vi bli väldigt glada om du gör det! Då får vi ett bättre hum om hur många ni är som dyker upp och kan planera träffen bättre!

Halmstad

Publicerat: i Vardag
 
Foto: Michaela Dahlström

Här sitter jag, hemma hos föräldrarna i Halmstad med en kopp kaffe medan regnet smattrar mot rutorna. Alltid lika skönt att komma hem, helt annan grej att slänga sig i soffan med datorn här. Bäst av allt måste vara det obligatoriska morgonmyset med min katt Aslan, det är en av de sakerna jag saknar mest när jag är i Stockholm. Min mysiga katt som älskar att ligga precis i min halsgrop och spinna.
 
Det blir häng med lite vänner idag och en shoppingrunda med pappa. Bröllopsfotografering imorgon och möte i Göteborg tillsammans med Michaela angående Fototräffen på söndag. Fullspäckad helg med andra ord!

Äleklinta, Öland

Publicerat: i
 
 
 
 
 
 
 
 
5Dmk2 + 24-70mm f/2.8L
 
Då var det dags för lite Ölandsbilder igen. Dessa är från Äleklinta, det var även där i närheten som jag och Michaela försökte oss på att plåta vår första planerade solnedgång som inte alls blev som vi tänkt oss av naturliga skäl (moln som var i vägen).
 
Just nu är det lite kaos hos mig. Jag försöker äta, ha Skypedejt med Michaela angående Fototräffen och packa inför min helg i Halmstad samtidigt. Jag flyger direkt till Halmstad efter jobbet imorgon nämligen.

instagram

Publicerat: i Vardag
 
 
Före/efter redigering - iPhone 4
 
Den bästa kameran sägs vara den du alltid har med dig. Min iPhone har jag jämt med mig och visst blir det ett gäng bilder då och då. Världens bästa app måste nog vara instagram. Sjukt beroendeframkallande.
Ovanstående bilder är redigerade i Snapseed (bästa redigeringsprogrammet till telefonen!) och instagram.

Följ gärna mig på instagram - @lindellottilia såklart!
 

Pride

Publicerat: i Vardag
 
5Dmk2 + 24-70mm f/2.8
 
Igår var jag inne i Stockholm och tog en fika med Teten, vi lyckades såklart tajma in Prideparaden också. Helt galet mycket folk överallt. Tyvärr lyckades jag inte få några bra bilder alls, var lite svårt med 24-70mm i den folkmassan...
 
Jag lyckades i alla fall få tag i galet bra tur och retur-biljetter med flyg hem till Halmstad till helgen. Flyger direkt efter jobbet på torsdag och hem till Stockholm igen på måndagmorgon. Perfekt! En timmas flyg istället för fem timmar på tåg och dessutom billigare än tåg.

Snurr

Publicerat: i Vardag
 
Foto: Michaela Dahlström
 
Precis kommit hem från jobbet nästan, när jag jobbar till 20 är jag nämligen inte hemma förrän 21.30. Om jag hade haft bil hade det tagit 20 minuter att åka hem... Lite surt! Vanligtvis brukar jag inte jobba fredagar, men ska in och jobba ett par timmar imorgon.
 
I helgen ska jag försöka peta in någon plåtning, annars bara ta det lugnt och planera för Fototräffen. Vad ska ni hitta på?
 
Bilden tog Michaela på mig på Öland, och nej, jag snusar inte - det är linslocket till mitt objektiv.

e.l.f.

Publicerat: i Fototräff
 
Ni vet väl att e.l.f. är en av våra sponsorer till Fototräffen? Det här kitet fick jag hem för ett tag sedan. Vi kommer under Öppet Hus på Fototräffen att lotta ut en goodiebag från e.l.f.
 
Idag är det dessutom bara en månad kvar till eventet! Hela gårdagen satt jag och Michaela och försökte ordna upp eventet ännu mer. Det är mycket att göra, men det är bara roligt! Nu håller vi tummarna för att sommarvädret (regn med andra ord...) inte ska följa med enda tills i september.

Ni glömmer väl inte att följa oss på Facebook? Vi har även skaffat instagram och twitter, självklart heter vi @fototraff även där!

RSS 2.0