2012

Publicerat: i
 
JANUARI
Jag började det nya året med att fotografera mest hela tiden. Jag var ute en sväng på Ekerö och fotograferade tillsammans med Teten. Jag hade också en plåtning tillsammans med Feyona. Michaela var uppe en sväng och vi åkte runt hela Stockholm i hopp om att hitta roliga fotoobjekt i kylan. Jag var även hemma i Halmstad för första gången sedan jag flyttade därifrån (flyttade tre månader tidigare, i oktober 2011). Jag åkte direkt till havet och njöt av utsikten.
 

FEBRUARI
Jag köpte min blixt och började plåta lite självporträtt, men hade också med den ut på plåtningar on location. Plåtade en del gatufoto på t-centralen, men hade också en modellplåtning med Amanda.


MARS
Det var en månad full av besök minst sagt... Jag började mars med att plåta duktiga Maria. Michaela var på besök igen, vi blev plåtade av Gordon och åt årets första glass i solen. Vi åt även på Vapiano vilket numera är standard när Michaela är här. Även min gymnasievän Johanna var på besök en helg, vi passade på att bruncha på Djurgården. I slutet på månaden kom mina föräldrar samt extramormor upp för att fira mammas födelsedag här. Det var även i mars jag var på Canons visning av deras nya 5D mark III. Vid en återblick var kanske detta en av 2012's bästa månader. Mycket trevligt sällskap och minns hur mycket jag uppskattade de små solstrålar som började dyka upp!


APRIL
Jag plåtade fortfarande en del gatufoto då och då. Även denna månad fick jag besök från de södra delarna av landet av min barndomsvän Marica. Vi drack mousserande vin och åt chokladdoppade jordgubbar. Jag var även en helg i Falun. Efter ett dygn kom även Michaela dit (då hade jag redan passat på att testhoppa hennes sida av sängen på hotellet). Vi gick på en bloggträff och det var även där vi träffade fina Ida och Emelie. Med oss hem fick vi tre gigantiska goodiebags!


MAJ
Min vän Mikaela var uppe i Stockholm över en dag så vi passade på att ta en fika och catcha upp. Jag hängde i parker och plåtade headshots hemma. Jag fick även till några snygga bilder på Alicia utomhus. I maj upplevde jag dessutom mitt första år i Kungsträdgården när träden slagit ut. Fantastiskt fint!


JUNI
Jag hängde i Rosendals trädgårdar på Djurgården tillsammans med Tove. Vi låg i gräset och njöt av solen, plåtade och sprang i labyrinten. Jag roadtrippade med min bästa killkompis hem till Halmstad för att träffa hela tjejgänget som var samlat. Ett kärt återseende, och vi har inte heller setts hela gänget igen sedan dess. Jag passade även på att sniffa katt när jag väl var hemma. Jag hade även en riktigt dålig bloggmånad, totalt skrev jag bara åtta inlägg.


JULI
Michaela var här, och vi hade fullt upp med att planera årets fototräff. I slutet på månaden började också produkterna för fototräffens goodiebag dyka upp! Jag hade en plåtning med Carolina och även en plåtning i Malmö med modebloggaren Lisa. Det var i juli jag hade min semester, var hemma hos familjen en sväng igen och vi cyklade tillsammans med Ven som är lite utav en tradition. Jag hade även världens bästa roadtripp på Öland med Michaela.


AUGUSTI
Månaden bestod nästan bara av jobb och planering inför fototräffen. Nu började produkter verkligen skickas och mitt rum började likna ett lager. Jag plåtade en snabb överblicksbild under en fika med Teten på årets Pride-parad. Jag var även hemma en snabb helg i Halmstad och plåtade årets enda bröllop. Jag sa också upp mig från jobbet på Media Markt. I slutet på månaden kom Michaela upp då vi skulle ordna med det sista inför fototräffen. Vi var i Hagaparken och gjorde en check, packade goodiebags och satt uppe sena kvällar med det sista planerandet.

 
SEPTEMBER
I september gick jag ut med att jag fått ett nytt jobb på Scandinavian Photo till er och började där måndagen efter jag haft min sista vecka på Media Markt. Vi hade också årets fototräff! Tyvärr regnade det men det var ändå väldigt många som dök upp. Vi lastade in två bilar med goodiebags och produkter till tävlingar... Det bästa den helgen var nog att bo på Scandic hotell, sköna sängar och hotellfrukost. Vi förtjänade det! Min bror var även uppe en sväng i Stockholm. Vi satt på årets sista uteservering och sprang runt och shoppade på Söder.
 

OKTOBER
Jag hade två plåtningar tillsammans med ett grymt team! Ni har fortfarande inte fått se resultatet från en av de plåtningarna... Jag var även med i ELOGE Magazine. Jag jobbade på Underbara Barn-mässan för nya jobbet och började äntligen komma in i nya systemet och lära känna arbetskamraterna. Jag och Tam Thi var i Rosendals trädgårdar och plåtade och frös halvt ihjäl.


NOVEMBER
Jag tog självporträtt innan det blev alldeles för kallt ute. Jag var även hemma i Halmstad en sväng. Bjöd över mig själv på middag hos min bror som gick upp 2,7 kg på den middagen. Jag var även ett dygn i Göteborg och träffade två av mina bästa vänner där. Jag jobbade på Fotomässan i Stockholm och sist, men inte minst så fyllde jag år. Jag och Michaela firade min födelsedag på Grill.

 
DECEMBER
Snön kom tidigt och för att stanna. Det var första gången jag faktiskt njutit av snön, istället för att bara bli slask så fick snön ligga och lyste upp istället. Jag var på julmarknad med Tove. Jag och Michaela avslöjade att vi tänkte vidareutveckla Fototräff (men till vad vet ni inte än). Jag åkte hem och firade jul med familjen. Jag fick även klippa av mig allt mitt hår nästan då det var så slitet. Och slutligen, så flyttade jag också. Bara över en vägg, men så mycket större!
 

Livin' on the.... floor?

Publicerat: i Vardag
 
5Dmk2 + 50/1.4
 
Välkomna hem till mig... här bor jag - på golvet! Vad som inte syns på bilden är att jag är totalt omringad av saker. En vecka kommer jag bo såhär, sedan kommer mina föräldrar och då är det dags att få upp lite möbler. Och min säng som jag beställt ska vara leveransklar i början på januari också. Woho!

Nu ska jag röra på mig, jag ska snart möta upp Michaela som är på väg till Stockholm.

nästan flintskallig!

Publicerat: i Vardag
 
Jag åkte till Stockholm i torsdagskväll och sedan hade jag veckans enda jobbdag igår.
Mitt hår har länge varit väldigt slitet, jag är nämligen sämst på att gå till frisören. Men idag var jag ledig och tänkte klämma in en klipptid. Min första klipptid lyckades jag missa (en något vimsig jag höll inte riktigt koll på klockan och stod hemma när jag skulle suttit i klippstolen). När frisören frågar hur mycket han får klippa när man bara bett om en toppning så vet man att det är illa. Så där rök nog 15-20 cm. Men nu är det fräscht i alla fall och jag hoppas på mindre tovor.
 
Jag var även inne på systemet idag inför nyår. Jag som så sällan sätter min fot där tar bara första bästa flaska som ser fin ut. Imorgon kommer Michaela hit och vi firar in det nya året tillsammans.
 

shopping

Publicerat: i Vardag

Igår var jag trött på att bara sitta hemma och jäsa och som tradition i familjen har vi att åka till shoppingcentrumet Väla i Helsingborg på mellandagsrea. Enligt tradition begav vi oss alltså dit. Väl där så har dem en stor julgran som alla föräldrar fotograferar sina barn framför. Och min envisa pappa ska såklart även fotografera mig där. Så jag får stå i kö tillsammans med alla barn för att pappa ska ta en bild. Nåväl, nästa års julkort är ju åtminstone fixat!

Idag tar vi nya tag och beger oss till nästa shoppingmecka! Nämligen Gekås. Egentligen skulle vi kört upp till Stockholm igår och fixat allt med min flytt. Det blev ändrat i sista sekund så jag blev kvar en dag extra här nere och mina föräldrar kommer upp och hjälper mig i flyttkaoset i januari istället. Då är det perfekt att kunna skicka med dem all skit jag köper på Gekås imorgon. Det brukar ju bli en del sedan man flytta hemifrån när man behöver massa förbrukningsgrejer till lägenheten.

julafon

Publicerat: i Vardag
 
Jag lyckades komma till Halmstad! Mitt flygplan var bara en kvart försenat i söndagskväll. Jag hamnade jämte en norrländsk gubbe som var hur söt som helst. När jag plockade fram min tidning för att läsa tände han lampan, och när jag sedan höll på att somna med tidningen i handen släckte han den. Dessutom höll han mig underhålld vid landningen som var ganska turbulent för någon som mig, som är flygrädd.

Jag hade en mysig julafton igår, men kameran fick ligga ganska still. Jag spenderade förmiddagen tillsammans med min extramormor och tog igen lite förlorad tid. Sedan spelade vi julklappsspelet där jag vann fem av sex paket! Woho! Och så blev jag väldigt nöjd med mina julklappar också. Jag ska snart köra och hämta extramormor, och äta ytterligare ett julbord till!
 
Hoppas ni har en fin jul med nära och kära!

packning pågår

Publicerat: i Vardag
 
Sådär. Då var det bara jag och min dator kvar. Resten är antingen nerpackat i en resväska eller flyttats till mitt nya place. Tänk att jag bott i denna lilla garderob i snart ett år! Att bo på 10 kvm (ej kök+bakdrum inkluderat där) är inte illa. Det ska minst sagt bli skönt att flytta till större!
 
Tanken är att jag ska flyga hem till Halmstad från Bromma halv sju ikväll. Men jag har hört att vädret i södra delen av Sverige inte är att hurra för. Jag hoppas innerligt att mitt flyg lyfter ikväll, trots att jag är flygrädd och hatar "vanliga" landningar utan stormväder. Jag firade jul ensam förra året, detta året vill jag hem!
 

slutspurt inför julledighet

Publicerat: i Vardag
 
5dmk2 + 85/1.8
 
Denna är tagen på exakt samma plats jag plåtade motljusbilderna ni fick se på Tove igår.  Nu är det verkligen nedräkning till jul! Imorgon jobbar jag sista dagen innan jag går på min julledighet. Vi brukar bara ha öppet till 14 på lördagar, men imorgon har vi extraöppet till 18. Direkt efter ska jag se till att packa. Inte bara resväskan till Halmstad, utan även packa ner mina grejer och göra mig redo för flytt. Jag kanske inte har sagt det, men i mellandagarna flyttar jag. Bara över en vägg, så det blir inget längre flyttlass som ska dras. Men mina lådor fyllda med grejer måste ändå tömmas.

Tove

Publicerat: i Porträtt
 
Canon 5Dmk2 + 85/1.8
 
Jag kommer nog aldrig tröttna på motljus, så fantastiskt fint! Dessa två bilder knäppte jag lite snabbt på Tove när vi var ute och plåtade andra advent.
 
Dessa är dessutom tagna med 85mm f/1.8 från Canon, ett fantastiskt objektiv som jag skrev om förra veckan. Tyvärr har jag ett i liknande brännvidd som är minst lika bra, men är ni på jakt efter ett grymt porträttobjektiv så är det ett tips!

frukost

Publicerat: i Vardag
F42D4564-D8FA-4DAA-9509-7AE817F431B1
 
Jag sitter på ett fik vid Fridhemsplan, äter frukost och ser på julkalendern på iPaden. Perfekt start på dagen, egentid när det är som bäst. Jag ska snart börja röra mig mot jobbet. Idag har jag bara ett femtimmars pass. Och sedan är det bara fredag och lördag av veckans jobbdagar innan julledigt! 

berries in sun

Publicerat: i
 
Canon 5Dmk2 + 100/2.8L
 
December är ganska mysigt ändå. För första gången sedan jag skaffade min tv för ett år sedan har jag haft någon nytta av den. Jag har nämligen bara SVT1 och SVT2, resterande kanaler har jag inte kunnat få in då och inte orkat gräva ner mig mer i det då det hela tiden sagts att jag ska få hela tv-utbudet. Men helt plötsligt har jag använt den, för varje morgon har jag krypit ner i sängen igen med frukosten och kikat på adventskalendern.
 
Och att snön har fallit utanför fönstret hela december och dessutom fått ligga kvar gör faktiskt att man nästan har lite julkänsla detta året. Jag håller alla tummar för att snön får ligga kvar tills nästa år.
 

rasrisk

Publicerat: i
 
Canon 5Dmk2 + 85/1.8
 
Tänk att Gamla Stan kan vara så mysigt, oavsett om det är sommar eller vinter. Det må vara ett av Stockholms mest turistattraktiva ställen, men det är inte heller så konstigt. Att det mysigaste Vapiano't (Vapiano är en restaurang för er som inte vet) i Stockholm dessutom ligger i Gamla Stan gör inte saken sämre.
 

löven faller

Publicerat: i Porträtt
 
Canon 5Dmk2 + 50/1.4
 
Dessa bilderna togs i slutet på oktober, jag kommer ihåg hur både jag och Tam Thi höll på att frysa ihjäl under plåtningarna den dagen (Tam Thi tog ett par bilder på mig också). Nu är det snö utanför och det känns skrattretande hur vi kunde frysa så mycket när jag tittar tillbaks på bilderna. Helt plötsligt ser det inte alls kallt ut.
 
Förresten, Tam Thi är en fantastisk fotograf! Hon är Angelica Blicks fotograf och ni hittar hennes blogg här. Jag vet att Tam Thi håller på att ta upp bloggandet igen, jag längtar verkligen för hennes bilder är helt stunning och det är så kul att kika på andras bilder.

Paus

Publicerat: i Vardag
 
Just nu hos mig. Jag har sprungit runt i hela Stockholm hela helgen känns det som... Denna eviga julklappsjakt. Som tur är hade jag en ansiktsbehandling bokad idag, hur skönt som helst! Julklapparna blev åtminstone klara och är nu inslagna, allt som återstår är att få med dem hem till Halmstad. Jag flyger hem till föräldrarna sent den 23:e.

På väg hem idag, med julklappar och mat så går såklart bussen sönder. SL hade dessutom ingen buss att skicka ut, så det var bara att gå tillbaks till centrum med alla kassar på gångvägar som knappt är plogade. Mest synd var det om alla äldre, speciellt en man med käpp som tvingade gå tillbaks.

Nu ska jag försöka gräva ner rumpan på ett mjukare underlag än nuvarande stol jag sitter på, äta godis och ta vara på det sista av helgen innan min sex dagars arbetsvecka sätter igång.

Canons 85mm'are

Publicerat: i Recensioner
 
I somras lånade jag hem 85/1.2L som jag förälskade mig i. I helgen lånade jag hem den lite billigare varianten, 85/1.8 från jobbet. Jag hade hoppats på att falla lika mycket för den.

Det är en fantastisk optik, men 1.2an är i en klass för sig. Och det är klart, det ska den vara, det är Canons L-serie (deras bästa objektiv, kännestecknas av den röda randen), den är ju trots allt cirka 17.000;- dyrare.
 
Jag känner helt enkelt att jag har Canons 100/2.8L som är riktigt skarp, bra färgåtergivning och också väldigt nära 85an i brännvidd. Jag nöjer mig med den så länge. Gissa hur oerhört mogen jag känner mig, som för första gången tackar nej till ett objektiv jag tänkt köpa för jag tänker att jag har något nästintill likvärdigt som är vassare?

Niki

Publicerat: i Porträtt
 
Canon 5Dmk2 + 24-70mm f/2.8
MUA: Isabelle Bellange Stylist: Yasmine Mubarak Modell: Niki S.
 
Jag vill plåta modell igen. Min inspiration är inte på topp som jag nämnt tidigare, men jag vill åtminstone plåta - alltid något. Tyvärr känns det inte alls särskilt peppande att stå ute och plåta i kylan. Fingrarna lär trots användande av vantar förfrysa inom loppet av 30 minuter. Som tur är har jag en mapp på både datorn och iPaden med inspirationsbilder för plåtningar framöver. Jag får fortsätta fylla på de mapparna och hoppas att inspirationen till en plåtning kommer snart.
 

Espresso House

Publicerat: i Vardag
 
Canon 5Dmk2 + 85mm f/1.8
 
Jag fikade som sagt med Tove i söndags. Vi pratade jobbiga kunder man stöter på i butiksjobben och framtidsplaner. Jag vill börja plugga nu egentligen, men jag är inte hundra på exakt vad jag vill plugga till och därför får det vänta. Det känns så onödigt att hoppa på ett program och sedan när jag är klar känna att det inte alls är det jag vill syssla med tills jag är pensionär. Dessutom trivs jag väldigt bra på nuvarande jobb, så känner ingen direkt stress.

Julskyltning

Publicerat: i Vardag
 
Canon 5Dmk2 + 85mm f/1.8
 
Igår hängde jag med Tove. Vi var på julskyltningen i Gamla stan och Kungsträdgården, plåtade, frös om fingrarna, fikade och fixade med lite julklappar. Min familj ska återigen ha julklappsleken i år. Vi ska köpa två julklappar á 50 kronor var som vi sedan ska tävla om. Jag hittade en igår, men den sista är svår. Det är svårt att hitta någon som passar både henne och honom för 50 kronor. Förbjudna produkter: godis, trisslotter och shampoo/balsam/duschkräm. Några tips?
 

Vecka 53

Publicerat: i
 
Som ni kanske läst så har jag beställt en ny säng, världens mjukaste, skönaste dubbelsäng. Ni anar inte hur mycket jag längtar! Jag tror aldrig jag stött på en sämre säng än den jag har sovit i här i Stockholm under mitt år jag bott här.

Så, min längtan efter min beställda säng gjorde att jag idag ville kika om jag fått något närmre leveransdatum på den (6-8 veckor i normala fall). Det hade jag. Lite sämre leveranstid än vad jag väntat mig, trodde att vi bara hade 52 veckor om året. SOVA som jag beställt av verkar ha flera i sin kalender, eller så har jag helt enkelt blivit lurad...

ur ljusets låga

Publicerat: i Vardag
 
Såhär spenderar jag helst min söndag. Med ett Yankee Candle-ljus och en bra bok. Som ni kanske vet har jag totalt förlorat min inspiration till plåtningar sedan ett par månader tillbaks. Den kommer och går lite som den vill just nu. Paginas bok "Fotografernas bästa bilder" är en perfekt inspirationsbok när man själv har brist på just den varan. Detta är nummer två i serien, som precis är släppt.
 

Fototräff blir mer än bara en fototräff

Publicerat: i Fototräff
 

Nu är det dags att släppa en rolig nyhet!
Fototräff kommer inte längre bara vara kopplat till vår årliga fototräff i Stockholm. Michaela och jag kommer under namnet Fototräff numera även anordna kurser, miniträffar och föreläsningar tillsammans med grymma fotografer, entreprenörer och bloggare. Vi kommer främst att rikta in oss på Stockholm och Göteborg, men vår önskan är att även kunna ta oss ner mot Malmö.

 

Vår nya hemsida är på på gång och så snart den är uppe kommer det finnas information om första kursen (lägg 26 januari på minnet!) samt andra träffar där. Jag och Michaela har planerat detta ett bra tag och har varit superspända över att släppa allt. Vi hoppas verkligen att ni tycker detta låter lika kul som vi gör.

För att inte missa när all information är släppt och hemsidan är uppe kan ni prenumerera på vårt nyhetsbrev här.

Stockholms vinterland

Publicerat: i
 
Jag gissar på att vi i Stockholm inte var de enda som fick snö i förra veckan? Jag vädrade min kamera i söndags när solen kikade fram. För första gången på flera år tycker jag det är mysigt med snö. Det blev så mycket ljusare ute på en gång.
 
Jag vet inte om jag har sagt det, men sedan någon månad tillbaks och detta året ut jobbar jag heltid. Jag som är van vid att jobba 70% är helt död när jag kommer hem. Denna vecka jobbar jag måndag-lördag. Som tur är utnyttjade jag helgen som var. Låg i sängen hela helgen nästan, kikade på film, åt långfrukost, hade tända ljus. Perfekt helt enkelt.

Sirui

Publicerat: i Tips
 
Sirui N-2205. Så heter stativbenen jag vann från Focus Nordic, i en tävling på Sthlm Photo Meetup. Jag som så sällan släpar med mig stativ för det är tungt, otympligt och bara allmänt jobbigt kan inte längre använda det som en ursäkt. Detta är ett stativ i kolfiber som väger 1,2 kg och blir endast 42 cm ihopvikt. Benen viks 180 grader, och på så sätt blir det väldigt smidigt att bära eftersom kulleden (jag hade ingen sådan på när jag tog dessa bilder) göms inuti benen.
 
Sirui är ett märke som funnits ett tag på stativmarknaden, men som inom kort kommer lanseras i Sverige.

Niki with boy

Publicerat: i Porträtt
 
5Dmk2 + 24-70mm f/2.8L
MUA: Isabelle Bellange Stylist: Yasmine Mubarak Modeller: Niki S, Christoffer H G
 
För ett tag sedan togs dessa bilder i samband med en plåtning för en webtidning, där ni kan hitta slutresultatet här. Under plåtningen tog jag även ett par bilder för egen del, där dessa är de två som jag i slutändan fastnade för. Speciellt sista.
 

Min 21-årsdag

Publicerat: i Vardag
 
5dmk2 + 50mm f/1.4

I tisdags fyllde jag 21. Michaela var fortfarande kvar efter Fotomässa-helgen och spenderade min födelsedag tillsammans med mig. Vi var och provade ut och beställde en ny säng till mig (blev utfrågade om vi var ett par). Nåväl, det är ju trots allt Michaela som kommer använda andra sidan av sängen mest. Efter att ha beställt ny säng förstod jag verkligen varför jag sover som skit. Nu är det bara sex-åtta veckors leveranstid och väntan!
 
Efter sängprovandet tog vi en fika på ett mysigt café och hade lite business-snack innan det var dags för middag på Grill. Vi åt lamm och kände oss helt felplacerade bland alla 50+are. Men maten var mer än godkänd.
RSS 2.0