Ekerö med Teten

Publicerat: i


5Dmk2 + 24-70mm f/2.8L

I lördags var jag ute och åkte runt på Ekerö med Teten. Fantastiskt fint där ute! Jag har egentligen jättemycket inspiration till att fotografera just nu, det tråkiga är bara att det är så kallt ute att man tappar lusten lite. Efter att jag kom hem frös jag i flera timmar. Brrr...

Bröllopsfotograf - 2012?

Publicerat: i Tips


Ska du gifta dig 2012 och letar fotograf till ditt bröllop?
Det börjar trilla in lite bokningar inför bröllop 2012 och det börjar bli dags att boka din bröllopsfotograf. Jag kommer finnas tillgänglig i både Stockholm och Halmstad för bröllopsfotograferingar 2012.

Släng iväg ett mail till info[@]ottilialindell.se för en offert. På ottilialindell.se kan ni spana in min portfolio.

Paket från Cyberphoto

Publicerat: i


Den här beställde jag i torsdags från Cyberphoto (älskar att Cyberphoto är sjukt snabba med att leverera!). Det är en sändare till en blixt jag har beställt. Ja, jag har äntligen beställt en batteriblixt! Den ska användas on location till 90%. Kan knappt vänta tills jag får den, jag känner mig som ett barn som går och väntar på jultomten... Men å andra sidan känner jag mig så varje gång jag har beställt något kamerarelaterat.

Även om jag inte har någon nytta av sändaren just nu så kom i alla fall godisen väl till hands... ännu ett plus till Cyberphoto som jämt skickar med godis.

Snölandskap

Publicerat: i


5Dmk2 + 50mm f/1.4

Idag jobbar jag denna veckans sista dag! WOHO! Dessutom har jag sovmorgon, jobbar bara mellan 12-20. Sjukt skönt att få sova ut.

Resten av veckan kommer spenderas med mitt företag, jag har ett par möten inbokade inför kommande plåtningar bland annat. Dessutom ska jag möjligtvis utöka min kamerautrustning med något som kommer komma väl till hands för plåtningarna jag planerar!

Water and ocean

Publicerat: i


5Dmk2 + 100mm f/2.8L

Sist jag var hemma hos föräldrarna i Halmstad passade jag på att åka ner till havet med kameran. Vattnet var inte ens så kallt som jag trodde det skulle vara...

Jag ska strax bege mig mot Media Markt för en utbildning, annars är jag ledig idag. Egentligen skulle min tjänst på Media Markt varit slut nu, men jag har fått fortsatt tjänst där. Jag kommer jobba måndagar-torsdagar mestadels. Med tanke på att jag fick fortsatt jobb där så har jag sagt upp mig från mitt ena jobb, då jag inte har behov av det. Jag kommer möjligtvis hoppa in på mitt tredje jobb inom hemtjänsten någon gång i månaden. Men främst tänkte jag fokusera på att plåta på mina lediga dagar. Det var ju faktiskt därför jag flyttade till Stockholm bland annat - för att det finns mer chanser att utvecklas som fotograf här och nå dit jag vill!

Feyona Naluzzi

Publicerat: i Porträtt


5Dmk2 + 100mm f/2.8L + 50mm f/1.4
Modell: Feyona Naluzzi

Här kommer de första bilderna från min plåtning med Feyona Naluzzi. Fantastiskt duktig modell! Alla modeller jag plåtat som har varit dansare har alltid lyckats imponera på mig framför kameran. Borde kanske bara jobba med modeller i framtiden som är dansare...

Igår hade jag ett möte med en make up artist. Vi satt och planerade ett par plåtningar som vi har tänkt köra ihop. Nu ska vi bara få ihop de modeller vi bestämde oss för att vi ville jobba med och ordna lite till med locations och styling av kläder. Någon som känner eller vet om någon som kan styla modeller till plåtningar här i Stockholm?

Öppna landskap

Publicerat: i
5Dmk2 + 50mm f/1.4 + 100mm f/2.8L

Det jag saknar mest med Halmstad sedan jag flyttade upp till Stockholm är havet. Jag har alltid haft tio minuter med bil till havet. Jag tycker det är en fantastisk känsla att bara kunna sitta och kika ut över havet och horisonten. Luften känns friskare och att lyssna till bruset från havet är avkoppling som man inte hittar någonstans i Stockholm. Så jag passade på att åka ner till Tönnersa strand igår och njuta av det medan jag är på västkusten.

Mormor

Publicerat: i Porträtt

5Dmk2 + 50mm f/1.4

Igår kom jag till Halmstad efter ett par dagar i Kalmar. Skönt, men konstigt att vara här igen efter tre månader i Stockholm. I Kalmar spenderade jag en dag hemma hos mormor och morfar vilket jag inte gjort på evigheter. Sedan jag kom till Halmstad i fredagskväll så har jag hunnit spendera en heldag med min extramormor, ta vara på Halmstads fina natur och njutit av mammas mat. Innan jag åker hem ska jag hinna träffa ett par vänner. Nu ska jag bege mig mot Småland igen, denna gången Markaryd för att hälsa på en gammal klasskompis.

Leija

Publicerat: i Porträtt
5Dmk2 + 24-70mm f/2.8L

Dagarna innan jag flyttade från Halmstad upp till Stockholm hade jag en plåtning med söta Leija och mamma Annelie, som jag ännu inte hunnit visa upp här. För första gången sedan jag flyttade hemifrån (tre månader sedan ganska exakt) ska jag åka hem till Halmstad och hälsa på, men det blir en liten mellanlandning i Kalmar en dag först. Jag ska mysa med mina katter, krama om mamma som hunnit vara med i en bilolycka, hälsa på mormor och morfar, ta långa fikor med mina vänner, hälsa på extramormor och slippa laga mat (samt ta med lite tvätt hem till mamma!).

Mitt flyg går klockan 21 ikväll, så först ska jag spendera några timmar på jobbet (Media Markt i Barkarby). Jag är tillbaks i Stockholm på måndagkväll eller tisdagmorgon, så hinner spendera ett par dagar i söder.

Teaser

Publicerat: i Vardag


5Dmk2 + 100mm f/2.8L

Här kommer en teaser från dagens plåtning. För första gången på väldigt länge så hade jag en modellplåtning med en tjej som heter Feyona. Vi var på tre olika locations och plåtade precis där jag bor. Resultatet ser ganska lovande ut faktiskt om jag får säga det själv. Jag är nöjd åtminstone.

Jag har bestämt mig för att jag ska plåta en hel del i januari. Jag jobbar bara halva veckor i januari och tänkte lägga resten av min tid på fotograferingen. Jag vill få tillbaks min kreativitet för plåtningen, för just under vinterhalvåret har jag min kreativitetssvacka när det kommer till fotografering. Hoppas på att kunna ändra på det!

Stockholmsrutt

Publicerat: i Vardag
5Dmk2 + 50mm f/1.4

Idag har jag och Michaela åkt runt hela Stockholm, känns det som åtminstone! Vi hade bestämt oss för att ge oss ut på en fotopromenad. Vi började på Universitetet sedan bar det av till Hornstull, Liljeholmen, Sickla allé och Henriksdal för att sedan landa på ett café i Gamla stan. Jag vet inte hur många gånger vi klagade på att det var kallt, men samtidigt var det spännande att resa utan att ha någon bestämd slutstation.

Vädertätad kamera?

Publicerat: i Tips


Foto: Peter Stahre

Efter att jag publicerade inlägget från fotopromenaden med Peter så är det väldigt många som frågat hur jag vågar vara ute med min kamera när det regnar.

Det är inte svårare än så att min kamera (Canon 5D mark II) är vädertätad, vilket även en mängd av mina objektiv är. Då är det inte samma risk att vara ute och plåta när det regnar ute. Däremot är det viktigt att se till att med jämna mellanrum torka av kameran. De är inte hur vädertåliga som helst!

Det är ganska enkelt att söka upp om just din kamera och dina objektiv är vädertätade. Vanligtvis är inte instegskamerorna vädertätade, utan det är när man kommer upp till semiproffsmodellerna som det finns.

Kameror som jag vet är vädertätade:
Canon EOS 40D
Canon EOS 50D
Canon EOS 60D
Canon EOS 7D
Canon EOS 5D mark II
Nikon D7000
Nikon D700
Nikon D300
Nikon D300s

(Läs gärna på mer om vädertätning och hur vädertäta era kameror är innan ni går ut och fotograferar i regn).

Häng med Michaela

Publicerat: i Vardag
5Dmk2 + 50mm f/1.4
Bild tre är tagen av Michaela

I fredags kom Michaela hit till mig i Stockholm. Sedan dess har vi plåtat lite, käkat på Jensen's med Peter och Alexandros, fikat och tagit de typiska turistbilderna på Sergels torg. När vi tog bilderna på Sergels torg så kom det fram en (troligtvis svensk) och frågade "Do you want me to take a picture of you together?". Hur mycket turist känner man sig inte då?

Fotopromenad med Stahren

Publicerat: i Vardag
5Dmk2 + Canon 100mm f/2.8L
De två första bilderna är tagna av Peter Stahre

För ett par dagar sedan var jag ute på en fotopromenad med Peter. Vi gick runt i Gamla stan och på söder. Jag var ganska vilse, hittar fortfarande inte här i Stockholm. Tyvärr hade vi otur med vädret, det slutade aldrig regna så till slut satte vi oss och käkade istället.

Michaela

Publicerat: i Vardag


5Dmk2 + Canon 24-70mm f/2.8L

Idag kommer Michaela hit igen! Hon var här senast i slutet på november, och när hon åkte hem hade hon lämnat en överraskning till mig när jag kom hem från jobbet. Det var helt fullt av ballonger och serpentiner! (Jag fyllde 20 år samma dag hon åkte hem). Egentligen skulle jag ha jobbat i helgen, men igår fick jag reda på att jag kommer vara ledig istället.

Canon 100mm f/2.8L Macro IS USM

Publicerat: i


5dmk2 + 50mm f/1.4

Det värsta med att jobba bland fotoutrustning är att man går och dregglar extra mycket över saker än vad man annars skulle göra. Så sist jag jobbade fick denna snygging följa med mig hem - Canon 100mm f/2.8L Macro IS USM. Jag har saknat en macro-optik i min kameraväska. Den kommer komma väl till användning när bröllopssäsongen kör igång.
RSS 2.0