Väderkvarn

Publicerat: i
 
 
5Dmk2 + 24-70mm f/2.8
 

Kamelridning

Publicerat: i Vardag
 
 
 
 
 
 
 
 
5Dmk2 + 24-70mmf/2.8L
 
Jag och Michaela var självklart tvungna att rida kamel på Öland när vi fick höra att det fanns en kamelranch där. Sköna lirare de där djuren! Speciellt den där som Michaela red på som ville hångla med mig...

Ikväll ska jag ha en spontanplåtning i Gamla stan, måste passa på att plåta så mycket som möjligt nu under sommaren. Men samtidigt tar Fototräffen upp väldigt mycket tid just nu och eftersom jag bara är ledig under helgerna är det ganska mycket tid som går bort där. Svårt att få till mer planerade plåtningar tyvärr.
 

Paviljong 1916

Publicerat: i
 
 
 
 
 
 
5Dmk2 + 24-70mm f/2.8L
 
På min semester hemma i Halmstad så tog vi ju oss en sväng till Ven (ni kan se fler bilder från detta paradis - här). I väntan på färjan tillbaks till fastlandet och Landskrona hittade min kära mamma världens kanske mysigaste lilla butik - Paviljong 1916. Utanför finns massa fina växter, och inne i den lilla stugan/lusthuset finns det hur mycket fint som helst! Jag vågade tyvärr inte shoppa loss. Jag har inte kommit i ordning i min lägenhet ännu, och det känns dumt att köpa massa fin inredning när man inte vet hur nästa ställe kommer se ut. (Jag planerar att hitta en ny lägenhet inom kort förhoppningsvis).
 
Men bäst av allt var nog att mitt upp i allt så ligger katten Kerstin och sover. Hur gosigt som helst. Hon passade så himla bra in där. Som pricken över i:et.

Jag hittade en hemsida till Paviljong 1916, ni kan hitta den HÄR. Där kommer jag lätt shoppa loss senare, om jag inte har vägarna förbi Ven förstås.

Dermalogica

Publicerat: i Fototräff


Idag har jag hämtat ut ytterligare två paket med produkter till goodiebagen inför årets Fototräff. Denna gången var det från Dermalogica. Inga små paket heller, men jag lyckades krångla mig på bussen när min bokade taxi inte dök upp. Det där med att min lägenhet börjar likna ett lager blir mer och mer sanning.

Snart bara en månad kvar till årets Fototräff i Stockholm - ni dyker väl upp!? Självklart kommer vi ha grymma tävlingar även på Öppet hus!

Psst! Glöm inte att följa oss på Facebook för mer kontinuerliga uppdateringar om allt som händer kring Fototräffen.

Borgholm

Publicerat: i
 
 
 
 
5Dmk2 + 24-70mm f/2.8L
 
Jag har äntligen börjat redigera lite bilder från min och Michaelas Ölands-tripp. Jisses, den mappen är verkligen överfull. Jag satt och redigerade hela kvällen igår, och har inte ens kommit halvvägs än...
 
Här är i alla fall från när vi var inne i Borgholm en snabbis. Det blev bara en kort sväng, oerhört mycket folk och så himla turistiga butiker att vi tröttnade efter att vi sett en. Men i övrigt så är Borgholm mysigt, har varit där ett par gånger.
 

Brilliant Smile

Publicerat: i Fototräff
 
Antingen så tycker någon att jag har väldigt gula tänder och illaluktande andedräkt, eller så kan det vara så att första produkterna till goodiebagsen inför Fototräffen har kommit?

Jag är lite orolig för hur det kommer se ut hemma hos mig de närmsta veckorna inför Fototräffen. Vi fyller ständigt på med nya sponsorer, och nya sponsorer innebär fler produkter. Min lägenhet kommer snart se ut som ett lager. Speciellt eftersom jag har världens minsta lägenhet också. Men det är det värt!

OBS! Det är endast de som är anmälda till modellfotograferingen som kommer få varsin goodiebag.

Ven

Publicerat: i
 
 
 
 
 
 
 
5Dmk2 + 24-70mm f/2.8L
 
I tisdags förra veckan cyklade jag på Ven tillsammans med familjen. Vi har haft lite som tradition att göra det sedan jag var 15 år. Tyvärr missade jag förra året och därmed var jag såklart tvungen att åka dit i sommar. Så jag tvingade dit familjen den dagen då vädret skulle vara bäst på min lediga dag. Och ja, det bästa vädret jag fick på min semester var ju bland-väder. Regn, sol, mulet, regn, någon solglimt. Och precis det vädret fick vi när vi cyklade också. Men vad gör det när man befinner sig på världens finaste ö?
 
Det är tamigtusan inte enkelt att cykla med kameran med tung optik och försöka få till bilder samtidigt som man cyklar. Jag kan säga att många av mina horisonter denna dag inte är de rakaste jag varit med om. På grund av min dåliga balans, och att det inte är lätt att se vägen framför sig när man kikar genom sökaren på kameran gjorde att jag även höll på att cykla omkull ett par gånger. Ja, vad gör man inte för konstens skull?
 

Bakom kulisserna - Lisa Olsson

Publicerat: i Behind the scenes
 
 
 
 
 
 
5Dmk2 + 24-70mm f/2.8L
(tre sista bilderna är tagna av Madeleine)
 
Nu är jag tillbaks i Stockholm igen och imorgon är jag tillbaks på jobbet igen. Min semester har utan tvekan varit helt perfekt. Jag har hunnit slappa, resa runt, fotografera och bli bortskämd - lite så som en semester ska vara enligt mig.
 
Jag tänkte att det kunde kanske vara lite roligt att se några behind the scenes-bilder från min plåtning med Lisa i fredags? Hur lyckad plåtning som helst. Själva plåtandet höll vi på med i tre timmar och allting stämde så bra - vädret, outfitsen, locationen. Tipp topp! Dessutom hade jag gulliga Madeleine med mig som assistent, vilket ledde till lite fler behind the scenes-bilder än vanligt.
 

Prewedding - Maria & Ola

Publicerat: i Bröllop
 
 
5Dmk2 + 24-70mm f/2.8L
 
Jag har nästan precis kommit hem från en bröllopskonsultation och provfotografering med fina Maria och Ola. Om tre veckor är det dags, då gifter de sig strax utanför Halmstad. Platsen de valt för bröllopsfotograferingen är helt perfekt! Det är precis intill en sjö och hur underbar omgivning som helst. Jag håller alla tummar och tår som jag kan för att det inte ska regna på deras stora dag.
 
Det är min sista dag i Halmstad idag, tidigt imorgon går mitt tåg hem till Stockholm igen. Tillbaks till verkligheten och jobbet. Men det känns helt okej - om tre veckor är jag ju tillbaks på en weekend med anledning av bröllopsfotograferingen. Ikväll spenderar jag min tid tillsammans med mina fina vänner på en uteservering. Halmstad har nämligen fått för sig att bjuda på fint väder min sista dag. Strålande sol!

Plåtning med Lisa idag!

Publicerat: i Porträtt
 
 
MUA: Maria Mroxx, Modell: Lisa Olsson, Location: Malmö
 
Såhär såg det ut senast jag plåtade Lisa. När hon hörde av sig för några veckor sedan och frågade om jag ville plåta henne igen så kunde jag verkligen inte säga nej. Det är snart två år sedan vi tog dessa bilder ihop, men de är fortfarande några av mina favoriter i min portfolio.

Uteservering

Publicerat: i
 
 

5Dmk2 + 24-70mm f/2.8L
 
I måndags satt jag på Bulls uteservering i Halmstad med två av mina äldsta vänner. Vi har känt varandra sedan vi var så små att vi knappt kunde stå på benen. Nu är vi snart utspridda över Sverige allihopa - en i Stockholm, en i Helsingborg och en i Göteborg. Tyvärr visade den härliga typiska svenska sommaren sig såklart. Ösregn. Men vad gör det i gott sällskap? Det bästa med Halmstad på sommaren måste vara uteserveringarna, jag har inte stött på någon uteservering likt de vi har i Halmstad i någon annan stad.

Förresten - har jag någon läsare i Halmstad eller Malmö, som vill assistera mig på en plåtning i Malmö nu på fredag?
 

Cykla på Ven

Publicerat: i
 

Fujifilm Finepix F50FD
 
Nu ska jag köra till Landskrona och sedan ta båten över till Ven. Bilderna är från 2008, då tog mamma och jag en tandemcykel. Det var sjukt bekvämt att inte alltid behöva trampa, men det var minsann jag som fick dra den där cykeln upp för varje backe. Systemkameran ska i alla fall hänga med, sist var jag riktigt grym på att cykla och plåta samtidigt!
 

Borgholms Slott

Publicerat: i
 
 
 
 
5Dmk2 + 24-70mm f/2.8L
 
Jag har inte ens hunnit gå igenom hälften av alla bilder jag och Michaela tog under vår roadtrip på Öland. ag hade egentligen tänkt lägga upp alla bilder från de olika dagarna, men insåg att det skulle bli en enorm bildbomb här i så fall. Vi flängde runt så himla mycket när vi väl var ute och fyllde våra minneskort ganska rejält.

Just nu befinner jag mig hemma hos mamma och pappa i Halmstad. Jag har precis levererat bilderna från min senaste plåtning, så nu tänker jag ta semester från företaget också. Tills på fredag, för då är det dags för en modellplåtning. En sådan plåtning som jag, trots min semester, inte kan säga nej till.
Ikväll ska jag på uteservering med en vän och imorgon ska jag cykla på Ven. Det har varit tradition i ett par år, och det var mitt enda krav nu när jag kom hem på min semester. Vackraste Ven. Om ni inte har varit där - åk dit.
 

Anmälan till modellfotografering - Fototräff 2012

Publicerat: i Fototräff
 Några av årets grymma sponsorer
 
Nu kan ni äntligen anmäla er till förra årets succé - modellfotograferingen mellan kl. 10-13 under Fototräffen 2012!

Vi kommer ha ett gäng modeller på plats som är sminkade och stylade som ni får fotografera medan vi kommer med tips. Ni kommer såklart även ha chans att ställa frågor till oss. Ta med er en enklare lunch (ex. pastasallad), så sitter vi ner och äter tillsammans efteråt. Nytt för i år är att ni som får en plats på modellfotograferingen även kommer få en grym goodiebag! Sponsorerna kommer fyllas på allt eftersom.
 
- Anmälan görs via kontaktformuläret HÄR
- Först till kvarn!
- Begränsat antal platser, endast 25 stycken
- Ange namn, ålder, bloggadress/hemsida och om ni har reflexskärm eller ej
- Gratis! Alla får komma, oavsett kamera
- Om ni planerar att gå flera vänner ihop - gör en gruppanmälan för att vara säkra på att alla får plats och hamnar i samma grupp
- Ni kommer få ett mail om ni fått en plats eller ej, all information som ni behöver kommer stå med i mailet
(Psst! Vi vill gärna att ni är säkra på att ni kan komma, så att vi inte får avhopp och därav tomma platser som någon annan kunnat ta.)
 
 Foto: Daniel Carlbom
 
Om ni inte får en plats till modellfotograferingen så börjar Öppet hus kl. 13. Det är självklart också gratis, vem som helst får komma, oavsett kamera. Där krävs ingen anmälan, men för att vi ska göra en så bra planering som möjligt så är det bra om ni anmäler er på Facebookevenemanget så vet vi på ett ungefär hur många vi blir. Vi kommer under Öppet hus att ha grymma tävlingar som ni definitivt inte vill missa!
 
Vi ses den 1 september!

Hej från Öland!

Publicerat: i


Foto: Michaela Dahlström
Såhär ser det ut just nu, sitter ute medan solen är på väg ner och håller på att ladda ner bilderna som jag tagit under dagen. Jag och Michaela har kört längs den norra delen av Öland idag. Tanken är att vi ska jobba lite med fototräffen nu. Dags att maila lite sponsorer!

Mot Öland!

Publicerat: i
 
Nu tar jag semester! Jag kommer börja min semester med att dra till Öland med Michaela. Vi har ingen aning om hur länge vi ska stanna än. Ganska skönt att kunna dra iväg på obestämd tid. Vi ska i alla fall roadtrippa runt hela Öland. Vi kommer inte ha tillgång till något wifi, så vi får se hur uppdateringen här blir.

Efter Ölands-roadtripen så kommer jag tillbringa min semester hemma hos föräldrarna i Halmstad. Det ska bli skönt att bli bortskämd med lagad mat, tillgång till bil, diskmaskin och att kunna umgås med mina saknade vänner.
 

Michaela was here!

Publicerat: i
 
 
 
5Dmk3 + 85mm f/1.2L
 
Igår åkte Michaela hem efter att i söndags ha insett att hon bokat fel biljett. När vi stod på centralen 30 minuter innan tågets avgång inser vi att tåget Michaela bokat är från Göteborg till Stockholm och inte tvärtom. Vi har haft en trevlig helg ihop, massa planerande av fototräffen, mysiga fikor, allmänt snack, pizza på Vapiano och häng i Gamla Stan.
 

Designbyte

Publicerat: i
 
 
Foto: Michaela Dahlström
 
Ni har kanske märkt att jag har bytt bilder i designen? Kände att det var dags för något lite mer färgglatt! Bilderna tog Michaela i helgen med 5D mark III och 85'an 1.2. Förhoppningsvis blir det något lite större designbyte här inom framtiden.
 

FOTOTRÄFF 1 SEPTEMBER!

Publicerat: i Fototräff
 
Äntligen är det dags igen! Efter förra årets succé kommer jag tillsammans med Michaela Dahlström, Elin Kero och Lina Flodins hålla i en fototräff.
 
När: 1 september
Var: Hagaparken, Stockholm
Hur: Modellfotografering från kl. 10, Öppet hus från kl. 13
Det är såklart gratis och alla åldrar och kameror är välkomna!
 
Anmälan krävs för modellfotograferingen då det är begränsat antal platser. Ni kommer kunna gå in på våra bloggar nästa söndag, den 15 juli kl. 20.00 och hitta all information om hur ni anmäler er till denna delen. Först till kvarn! Följ gärna vår Facebook-sida för att hålla dig uppdaterad.
 
Det vore roligt om ni kunde anmäla er till vårt Facebook-evenemang HÄR, då får vi veta på ett ungefär hur många ni är som planerar att dyka upp. (Psst! Anmälan till Öppet hus är såklart inte bindande.)

Mer information om träffen hittar ni på vår hemsida, där kan ni även se vilka sponsorer som är klara för årets träff - www.fototraff.blogg.se
 
Vi ses den 1 september!
 

Helgens leksak

Publicerat: i
 
Titta vilken pudding jag lånat hem över helgen! Canon 5D mark III tillsammans med 85mm f/1.2L. Jag är lite osäker på om jag verkligen ska lämna tillbaks det till jobbet på måndag... Jag återkommer såklart med recension och en jämförelse mot Canon 5D mark II.

Planeringsdejt

Publicerat: i
5Dmk3 + 85mm f/1.2
 
Såhär ser det ut hos mig just nu. Jag och Michaela har sprungit runt på möten hela dagen, först på Scandic och sedan träffade vi Daniel Carlbom som även detta året kommer ställa upp som fotograf på fototräffen.

Fredagkvällen spenderar vi med planering inför fototräffen. Knappt en och en halv månad kvar nu och vi har ganska höga mål så det är tempo som gäller nu. Har ni bokat in den 1 september i kalendrarna än?
 

BTS - Carolina

Publicerat: i Behind the scenes


Igår hade jag en bikiniplåtning med Viktoria och Carolina i Kristineberg här i Stockholm. Vi har haft den inplanerad ett par gånger, men vädret (regn) har kommit i vägen varenda gång... Igår var det strålande sol, och egentligen ska jag väl inte klaga, men stundtals hade jag det riktigt vidrigt med ljuset. Direkt solljus blir inte bra på bild.

Mitt under vår plåtning, när Carolina lutar sig mot en klippa så kommer en äldre man med sin hund och ska självklart hoppa upp precis på samma centimeter på klippan som Carolina ligger på för att ge sin hund en godis, för hunden "brukar alltid få en godis här". Sedan vägrar hunden såklart gå därifrån. ;)

Nytt busskort!

Publicerat: i
 
 
Förra veckan specialbeställde jag ett nytt SL-kort, med en bild som påminner mig om Halmstad. Jag knäppte den senast jag var hemma i Halmstad och åkte runt i Båstad. Den är tagen i Kattvik, lite utanför Båstad. Lite roligt med ett eget kort istället för de vanliga tråkiga SL-korten.
RSS 2.0