Familj på besök

Publicerat: i Vardag
5Dmk2 + 50mm f/1.4

Jag har mamma och pappa och min fina extramormor här på besök i helgen. Min mamma fyllde nämligen 60 år i torsdags så igår var vi ute och firade henne på restaurang Pontus!, helt sinnesstört god mat. Vi åkte även tunnelbana, inte så illa med Elsa som är 85+. Jag sov även på deras hotell inatt, helt okej att börja lördagen med en hotellfrukost. Jag måste även ge en eloge till mig själv, för såhär mycket vardagsbilder har jag inte tagit på länge!

Canon 100mm f/2.8L? Eller?

Publicerat: i Vardag


5Dmk2 + 50mm f/1.4 + Cononmark batteriblixt DL 4.0

Den här fina termosen köpte jag häromdagen! Den föreställer Canons 100mm. Jag tycker de är ganska lika trots allt, man ser att termosen är lite plastigare såklart. Men i övrigt är de väldigt lika. Det känns lite konstigt att knalla runt med ett objektiv i handen och dricka ur. Men en vanlig termos duger ju inte för en fotonörd!

Den finns att köpa här. Det finns en del andra objektiv ur Canons sortiment, även ni Nikon-människor kan hitta en objektivtermos där.

Maria F.

Publicerat: i Porträtt

 

5Dmk2 + 50mm f/1.4
MUA: Madelene Karlson, Modell: Maria F. ZAP Models, Location: Malmtrappan (?)

Familjeporträtt

Publicerat: i


Foto: Michaela Dahlström

När jag köpte min iPad i lördags kom Michaela på den sjuka idéen om ett familjeporträtt av mig och min Apple-familj när vi sover. Sagt och gjort så var vi ju tvungna att ta det sjuka familjeporträttet!

Än så länge är jag väldigt nöjd med min iPad, blev en 32GB av den nya "the new iPad" eller iPad 3 som jag tycker låter bättre. Jag ska använda den när jag ska på möten, är minst sagt trött på att släpa runt på min Macbook. Dessutom har jag ganska långa bussresor till jobbet, så den kan säkert kunna komma till nytta under dessa.

Ni som har iPad - bästa användningsområdet? Bästa appen?

Glass glass glass

Publicerat: i Vardag


5Dmk2 + 50mm f/1.4

Det blev en glass i solen med Michaela idag. Kvällen bjuder på icke-hemlagad finmiddag (vi har ju trots allt ätit ute två kvällar i rad).

Häng i Gordons studio

Publicerat: i Vardag
5Dmk2 + 24-70mm f/2.8L

Igår var det fullt upp. Jag var uppe 06.30 på min lediga dag. Först skulle jag springa inom och ordna ett nytt pass hos Polisen för att springa vidare till revisorn efter det. Sedan var det ett lunchmöte med en modell och make up artisten Madelene för att planera en kommande plåtning. Dessutom kom Michaela hit från Göteborg vid lunchtid!

Fredagkvällen spenderades i Gordon Anderssons fotostudio. Det blev en hel del nörderi-snack men det knäpptes också ett par bilder i studion som ni säkert får se senare någon gång! Efter ett par timmar i studion gick jag och Michaela vidare till Vapiano och satt där tills stängning.

Söder

Publicerat: i


5Dmk2 + 24-70mm f/2.8L

I lördags traskade jag omkring på Söder här i Stockholm med kameran. Tyvärr blev det ingen ny favoritbild, men det är aldrig fel att rasta kameran ändå.

Amanda Astor

Publicerat: i Porträtt5Dmk2 + 24-70mm f/2.8L
MUA: Madelene Karlson, Modell: Amanda Astor, Location: Dramaten, Stockholm

Nu ska jag snart bege mig mot jobbet, jobbar 11-18 resten av denna veckan (tills på torsdag med andra ord, jobbar ju bara måndag-torsdag). Sköna tider! Både sovmorgon och få gå hem två timmar innan stängning.

Regeringsgatan

Publicerat: i Porträtt

 

5Dmk2 + 50mm f/1.4
MUA: Madelene Karlson, Modell: Maria F. från ZAP Models, Location: Regeringsgatan, Stockholm

Moderskeppet - Bildbehandla Landskap

Publicerat: i


Jag har fått hem den här DVD:n för att testa - Bildbehandla Landskap från Moderskeppet. Jag tycker det är sjukt svårt att redigera landskapsbilder så jag hoppas att jag får lite tips och inspiration från den här videon. Återkommer kanske med ett gäng landskapsbilder när jag tittat på videon!

Det sista av vintern

Publicerat: i


5Dmk2 + 50mm f/1.4

Här är ett gäng bilder jag tog en söndag för ett par veckor sedan. Första söndagen som det kändes som om våren var på väg. Man hörde hur det knakade under isen, kan inte riktigt förstå hur man vågar åka skridskor på isen när det hörs hur det knakar under en... Jag har inte ens vågat gå ut på isen över huvud taget i år! En liten fegis...
Nu hoppas jag i alla fall att vi inte får någon mer snö och att minusgraderna ligger bakom oss.

Svartvita Maria

Publicerat: i Porträtt


5Dmk2 + 50mm f/1.4
MUA: Madelene Karlson, Modell: Maria Nordahl, Location: Gamla Stan, Stockholm

Sista bilden från plåtningen med Maria för några helger sedan i Gamla Stan. Jag längtar verkligen efter att våren ska slå ut. Gröna blad på träden, grönt gräs och fina blommor överallt som verkligen kan lyfta en hel bild. Även om jag har haft fotolust på sistone så är det svårt när man måste komma på en location som inte ser grå och tråkig ut.

Orange

Publicerat: i Porträtt


5Dmk2 + 50mm f/1.4 + 100mm f/2.8L
MUA: Madelene Karlson, Modell: Amanda Astor, Location: Dramaten, Stockholm

Dags för en bildbomb på fina Amanda! Ganska otroligt att Amanda i princip inte modellat sedan sist jag plåtade henne, ca två år sedan, för jisses vad hon är grym framför kameran! Rena rama drömmen för mig som fotograf. Det är då det är roligt att göra portfolioplåtningar - när man kan fokusera helt på sitt egna och slipper guida modellen.

VIP-visning av Canon EOS Mark III

Publicerat: i Vardag


Direkt efter plåtningen idag stack jag vidare till Canons VIP-visning av deras nya kamera - Canon EOS Mark III. De hade haft pressvisning på förmiddagen och på eftermiddagen var vi ca tjugo stycken på en VIP-visning. Utöver Mark III visade dem även sina nya kompaktkameror.

Fantastisk kamera och en rejäl uppgradering från tidigare version. Jag har hela tiden sagt att jag inte ska uppgradera men efter visningen får jag erkänna att det kliar i fingrarna. Inte minst pga den tysta slutaren, vilket är lite av en dröm som bröllopsfotograf. Dessutom är det rejäl skillnad på brushanteringen (ISO 6400 på Mark II är knappt jämförbart med ISO 12400 på Mark III). Självklart visade de upp mycket jämförelsebilder med Mark II och jämförelsevis får jag erkänna att min kamera inte alls känns lika grym längre.

Sminkning: Maria

Publicerat: i Behind the scenes


5Dmk2 + 50mm f/1.4

Just nu sitter Maria och har precis börjat sminkas av make up artisten Madelene. Vi ska köra en plåtning jag verkligen sett framemot idag. Älskar outfiten! Efter plåtningen ska jag till Canons pressvisning av deras nya kamera, Canon Mark III.

Maria in Old Town

Publicerat: i Porträtt


Canon 5Dmk2 + 50mm f/1.4
MUA: Madelene Karlson, Modell: Maria Nordahl, Location: Gamla Stan

Brrr... minns hur kallt det var när jag plåtade dessa bilder på Maria, men det är mest synd om henne. Det är alltid modellen som har det värst tyvärr. Massa ombyten och inte särskilt varma kläder medan man själv står i en varm vinterjacka och vantar.

Sista bilden här är en av mina favoritbilder från vår plåtning ihop.

Brunchsöndag

Publicerat: i Vardag

Canon 5Dmk2 + 50mm f/1.4

I helgen kom min gymnasieklasskompis Johanna hit och jag var bannemig inte människa igår på jobbet efter den helgen! Vi sprang runt hela dagarna och shoppade, fikade och tog igen missad tid samtidigt som det blev ett par sena nätter. På söndagen unnade vi oss en brunch på Djurgårdsbrunn och efteråt låg vi i varsin solstol och njöt av solen med en kaffe i handen. Det kändes minst sagt helt okej att få inviga solbrillorna, skinnjackan och mina vita Converse.

Psst! Glömde att skriva att jag självklart har kvitto och ett års garanti på Motorola Razr i inlägget under!

Motorola Razr

Publicerat: i Vardag


Jag har en ny Motorola Razr i en oöppnad förpackning som jag inte har behov av. Tänkte kolla om det var någon här som var intresserad innan jag slänger upp den på Blocket ikväll.

"Smart och snabb telefon som gör att du kan streama mellan dator och telefon var du än befinner dig. Den är dessutom tålig som få med sitt skal som är tillverkat av Kevlar-fiber.

Denna smartphone är riktigt tunn och har en snygg modern design. Den är bland annat utrustad med kamera och digital zoom med automatiskt fokus, wifi och bluetooth. Den har musikspelare, wlan, webbåtkomst, platstjänster och mycket mer. För dig som letar efter en tunn smartphone med många funktioner, är Razr ett mycket bra alternativ."

Läs mer HÄR.

Nypris i butik: 4290 kronor. Mitt pris: 3000 kronor.
Maila till ottilia.lindell@gmail.com om du vill köpa. Jag kan mötas upp i Stockholm eller skicka den på posten (mot förskottsbetalning).
RSS 2.0