Fröken Ur

Publicerat: i Porträtt

5Dmk2 + 100mm f/2.8L
MUA: Madelene Karlson, Modell: Alicia F. - ZAP models, Location: Danderyd

Dessa bilder är mina favoriter från plåtningen med Alicia. Som jag nämnde sist regnade det konstant under vår plåtning, men just när dessa bilder togs var det ett kort uppehåll.

I helgen har jag två fashionplåtningar inbokade. Ska bli sjukt kul!

Sommarväder

Publicerat: i Vardag
5Dmk2 + 50mm f/1.2L

Idag har jag fått finbesök från Halmstad, min fina vän Mikaela är nämligen här över helgen tillsammans med hennes kille. Vi har promenerat runt i Stockholm, shoppat, suttit på uteservering och njutit av det fina vädret! För första gången i år gick jag barbent och utan jacka. Hur skönt som helst!

Alicia

Publicerat: i Porträtt
5Dmk2 + Tamron 24-70mm f/2.8 VC USD
MUA: Madelene Karlson, Modell: Alicia F. - ZAP models Location: Danderyd

I helgen plåtade jag Alicia i det absolut tråkigaste vädret någonsin! Så fort vi gick utanför dörren började det såklart regna. Vi lyckades trots det få ihop ett gäng bilder, jag har ett par kvar att redigera, men tills dess får ni kika på dessa.

Selfportrait: sunglasses

Publicerat: i


5Dmk2 + 24-70mm f/2.8L + Cononmark battriblixt 400 DL 4.0 + vit beautydish

Knäppte ett par självporträtt i helgen innan jag sprang ut och njöt av sommarvärmen. Varannan tisdag är jag ledig, så idag har jag hunnit njuta av solen på en gräsmatta och utnyttjat min nya uteplats tillsammans med en glass. Jag ska spendera resten av dagen med att göra moodboards till ett par plåtningar framöver.

Bakom kulisserna: studio

Publicerat: i Behind the scenes


Bild: Madelene med iPhone

Såhär ser det ut när jag tar mina studiobilder. Älskar att ha tillgång till vita väggar för en gångs skull, när jag bodde hos föräldrarna i Halmstad hade jag verkligen ingenstans hemma som jag kunde knäppa sådana här bilder. Däremot så är det extremt litet och inte alls särskilt lyxigt. Men vill man få till några slags studiobilder så går det med lite vilja!

Parkhäng

Publicerat: i Vardag


5Dmk2 + 50mm f/1.4

Idag har jag hängt i en park hela eftermiddagen med Louise. Vi plåtade Dennis tillsammans för över ett år sedan (HÄR kan ni se ett par av de bilderna) och sedan dess har vi pratat om att plåta ihop igen, men det har inte blivit av. Idag har vi åtminstone planerat in ett gäng plåtningar ihop. Det riktigt kliar i fingrarna på mig inför dessa plåtningar - det kan inte bli annat än bra!

Headshot: Alicia Francke Bocio

Publicerat: i Porträtt


5Dmk2 + Tamron 24-70mm f/2.8 VC + Cononmark batteriblixt 400 DL 4.0 + vit beautydish
MUA: Madelene Karlson Modell: Alicia - ZAP Models

Här är första bilden från plåtningen med Alicia! Är ni sugna på att se en bakom kulisserna-bild när vi tog dessa studiobilder?

Fototräff på Facebook

Publicerat: i Vardag


Vi har skapat en facebooksida för vår kommande fototräff. Gå in och gilla oss och ta del av vår planering, bilder från tidigare år och ställ frågor i loggen!

Ni är många som undrat - fototräffen är för alla, oavsett ålder och kamera och kommer givetvis vara gratis även i år!

Plattan

Publicerat: i
Canon 5Dmk2 + 24-70mm f/2.8L

Jag vill plåta gatufoto!

Bakom kulisserna - Alicia

Publicerat: i Behind the scenes


iPhone + appen instagram

I lördags hade jag äntligen en plåtning inbokad igen! Denna gången var det fantastiska Alicia som stod framför kameran och Madelene som ännu en gång stod för make upen. Vi var ett grymt team som vägrade ge oss trots att det regnade nästan hela dagen. Jag sitter just nu och redigerar bilderna från plåtningen, de lär dyka upp här inom kort.

Psst! Ni glömmer väl inte att följa mig på instagram? Jag heter såklart lindellottilia där också.

Canon & Tamron 24-70mm f/2.8

Publicerat: i Tips


Canon 24-70mm f/2.8L USM
Närgräns: 0.38m
Vikt: 950 gram


+ Tyst och snabb autofokus
+ Macrofunktion
+ Ger fantastiska färger
+ Grym skärpa
+ Vädertätat
+ Grymt bra allroundoptik
+ Ser sjukt snygg ut på en Canon!

- Tung
- Ingen bildstabilisering
- Finns en del exemplar som har en förmåga att bakfokusera

Pris: ca 12.000 kr (däremot en utgående modell då det kommer en uppgradering!)

Nedanstående bilder är tagna tillsammans med Canon 5D mark II.

Tamron 24-70mm f/2.8 Di VC USD
Närgräns: 0.38m
Vikt: 825 gram


+ Tyst och snabb autofokus
+ Bra närgräns
+ Kan låsa optiken så att zoomfunktionen inte fungerar
+ Grym skärpa
+ Bildstabilisering!
+ Tål ett gäng vattendroppar
+ Bra färgåtergivning
+ Fantastiskt allroundobjektiv
+ Finns till Nikon och Sony också

- Tungt
- Litet motljusskydd vilket ibland ger linsöverstrålning (färgglada prickar)
- Utseendemässigt passar optiken bättre till Nikon än Canon

Pris: ca. 11.000 kr

Nedanstående bilder är tagna tillsammans med Canon 5D mark II.

Canon 24-70mm f/2.8L USM vs. Tamron 24-70mm f/2.8 Di VC USD

Det är två riktigt vassa objektiv! Autofokusen känns ganska jämförbar på båda optikerna - den är snabb och tyst. Vad jag däremot reagerade på är att det känns som om Canons närgräns vid makrofotografering är bättre trots att det i specifikationerna ska ha samma närgräns. Nackdelen med Canons objektiv är däremot att det är både tyngre och större än Tamrons. Jag gillar däremot inte att Tamron har snålat in på motljusskyddet, där känns det som att Canons levererar bättre. Färgåtergivningen skiljer sig mellan objektiven vilket ni kan se på vitsippebilden nedan, däremot har jag inte lyckats bestämma mig för vilken jag föredrar. Bildstabiliseringen i Tamrons optik är däremot guldvärd, en av de saker jag verkligen saknar på Canons objektiv.

Slutsats: Enligt mig levererar objektiven ganska lika kvalité, men Tamron är en tusenlapp billigare och där får du dessutom med bildstabiliseringen, samt att det väger lite mindre. Tamron kommer ligga ännu bättre till i pris när Canons nya 24-70mm (ca. 20.000 kr) kommer ut på marknaden och denna versionen försvinner.

Nedanstående bilder är tagna med Canon 5D mark II i JPEG-format och är ej redigerade.Tamrons nya tillskott!

Publicerat: i Tips


Canon 5Dmk2 + 100mm f/2.8L

Jag har fått en sån här goding på besök i kameraväskan under ett par dagar. Ett Tamron 24-70mm f/2.8 Di VC USD. Det är alldeles nysläppt och lär dyka upp i butiker runt omkring i landet inom de närmsta dagarna.

Jag har testat det lite under dagens plåtning, men tänkte jämföra det med mitt egna 24-70mm från Canon under morgondagen. Vad sägs om en recension efter helgen?

Era tips & råd - Fototräff 2012

Publicerat: i Vardag

Foto: Daniel Carlbom

Efter förra årets lyckade fototräff tillsammans med Michaela, Elin och Lina så har vi enats om att även hålla i en fototräff i år! Det var inte enkelt att hitta ett datum som passade fyra bröllopsfotografer under deras högsäsong, men fototräffen kommer bli av den 1 september i Stockholm (lyckades inte hitta något mer datum som funkade för alla så därav ingen fototräff i Göteborg). Vi håller sedan ett tag tillbaka på att planera den för fullt, men skulle väldigt gärna vilja ta del av era önskemål och tips. Det är ju trots allt för er som vi gör detta!

Vad hade ni velat göra under detta årets fototräff?
Hur hade ni velat att vi skulle lägga upp det?
Ni som var på förra årets fototräff: Vad vad bra? Vad var mindre bra/kan göras bättre?

All information och bilder från förra årets fototräff ligger fortfarande uppe HÄR.

Har du ett företag och skulle vara intresserad av att sponsra vår fototräff i sommar? Maila ottilia.lindell@gmail.com

Red

Publicerat: i Porträtt
5Dmk2 + 50mm f/1.4
MUA: Madelene Karlson, Modell: Maria F. -  Zap Models, Location: Bakgård i centrala Stockholm

Det var ganska längesen dessa bilderna togs, men jag har helt glömt bort att visa upp dem! I helgen är det äntligen dags för en modeplåtning igen, denna gång med en Halmstadtjej framför kameran. Härligt att för en gångs skull kunna slippa att bli mobbad för sin dialekt här uppe!

I vanliga fall är jag ledig varje fredag (lyx!), men idag är det utbildning så jag måste in på jobbet ett par timmar innan jag tar helg.

Utsikt från balkong

Publicerat: i Vardag


Canon 5Dmk2 + 50mm f/1.4

Om det är något jag saknar så är det en uteplats/balkong. Speciellt nu när solen börjat visa sig. Jag var hemma hos en vän häromdagen som har den här utsikten från sin balkong. Det hade inte varit helt fel med en sån här utsikt varje dag!

Recension: Canon Fisheye 8-15mm f/4L USM

Publicerat: i Tips


Jag lånade hem Canons fisheye 8-15mm f/4L USM från jobbet över helgen. Riktigt grymt objektiv, även om det inte riktigt passar mitt användningsområde.

+ Fantastiskt skarpt
+ Tyst och riktigt snabb autofokus
+ Vädertätad
+ Funkar lika bra på fullformatare som APS-C-sensor (får däremot räkna med lite brännviddsförlängning med APS-C-sensor)

- Kromatisk aberration (läs mer HÄR om vad kromatisk aberration är)
- Dyr

Den levererar verkligen vad den lovar! Om jag hade plåtat mycket natur, solnedgångar eller arkitektur så hade detta verkligen varit ett objektiv jag drömt om. I dagsläget blir det mer en rolig (och dyr) leksak för mig. Däremot fantastiskt rolig att ta självporträtt med.

Pris: ca 14.000 kr

Nedanstående bilder är tagna tillsammans med 5D mark II.Psst! Jag har möjlighet att låna hem utrustning från jobbet, och tänkte därför höra om det är något speciellt ni skulle vilja ha en recension på? Någon speciell kamera du funderat på att köpa? Några objektiv du skulle vilja se skillnaden på? Hojta till med en kommentar!

Kungsträdgården

Publicerat: i


5Dmk2 + 24-70mm f/2.8L + 8-15mm f/4L

Som alla andra Stockholmare var jag tvungen att ta mig till Kungsträdgården och plåta. Fantastiskt fint!

Dalarnas Bloggfest

Publicerat: i Vardag


Foto: MichaelaFoto: Linda-PaulineFoto: Helen (redigering av Emelie)Foto: Ida och EmelieFoto: Emelie

Nu har jag knåpat ihop lite bilder från helgen då jag var på bloggfesten i Dalarna. Finaste Linn och Anna har verkligen lyckats! Det var en fantastisk kväll med massa snack, bubbel, dans med DiscoKjelle som avslutades med bullkrig på hotellet med Michaela. Helt klart en lyckad kväll!

Jag vill ännu en gång skicka ett stort tack till Linn och Anna, men också till alla snygga människor jag fick chansen att lära känna under kvällen!
RSS 2.0