London I

Publicerat: i , Resor
 
Dags för lite Londonbilder! Vi landade i London sent på torsdagskvällen och efter att ha hittat till vårt hotell somnade vi ganska snart. Efter att ha missat att ställa om min mobil så ringde klockan 05 och inte 06 dagen efter, vilket jag upptäckte efter duschen... Inte värt att somna om med andra ord. Varje dag möttes vi av frukost på golvet utanför vår dörr. Hotellet i sig var ingen höjdare. Inget wifi som utlovat och att duscha var som att ställa sig under kokande vatten.
 
Vi spenderade hela vår första dag i London på Oxford Street. I hopp om att hitta nya kläder. Men alla butiker var en besvikelse. Jag handlade bara på Primark (åtminstone billigt och bra såhär i efterhand!). Vi åt ceasarsallad på uteservering och var glada att ha wifi en stund. Jag blev skrämd av en snubbe som hoppade framför min kamera. Och så åt vi världens godaste yoghurt-glass på Pinkberry. Utmattade avslutade vi dagen på Bella Italia vid vårt hotell med varsin Pollo Piccante. Denna gången var det inte Vapiano's Pollo Piccante-pasta utan en pizza. Nästan lika gott.
 

Anmäl dig till modellworkshopen!

Publicerat: i , Fototräff
Foto: Daniel Carlbom
 
Nu är det inte långt kvar till Fototräffen 2013! Idag släpper vi platserna till modellworkshopen som är den 15 juni. Det finns bara 30 platser, så det gäller att vara snabb med din anmälan. Det är många som vill gå, så innan du skickar in din anmälan - var säker på att du verkligen kan komma.

Anmälan: hittar du HÄR
När: 15 juni kl. 13-17 i Stockholm
Åldersgräns och pris: Oavsett ålder och kamera så är du välkommen och det hela är gratis - precis som vanligt!
 
Under modellworkshopen kommer ni få chans att plåta modeller som är sminkade av Nyx Cosmetics (som ni även kan hitta på Facebook) make up artister och få tips och råd från mig, Michaela och Elin.

Vill du hamna i samma grupp som din kompis?
Skriv vem du vill hamna i samma grupp som under övrigt innan du skickar in din anmälan. Vi kommer försöka tillgodose alla önskemål i den mån vi kan.

Annars hoppas jag på att få träffa alla på den öppna Fototräffen den 16 juni i Hagaparken! Följ oss på Facebook för att hänga med i allt som händer.

London baby, London!

Publicerat: i , Videoklipp
 
London baby, London!
Ikväll är det äntligen dags för mig och Michaela att bege oss till London. En resa vi planerat länge, men sist vi skulle boka kom det en massa annat i vägen. I videon får ni följa med mig när jag packar.
 
Vi landar på svensk mark på måndagkväll igen, så tills dess är det tyst här. Min dröm är att landa i ett vårlikt Stockholm på måndag.

mysonsdag

Publicerat: i , Vardag
 
En lite mysigare onsdag med en gammal vanlig hederlig tidning att bläddra i, ett utav mina favoritnagellack och mitt bästa te från Öland.
 

silver

Publicerat: i , Porträtt
 
5Dmk2 + 85/1.2
Modell: Sabine Location: Årstaberg
 
Som ni säkert vet har, och är jag nere i en inspirationssvacka när det kommer till fotograferandet. Men när jag kikar igenom min senaste plåtning med Sabine så blir jag så sugen på att plåta mer porträtt. Jag tror att min inspiration kommer komma allteftersom solen visar sig, våren kommer och plusgraderna stiger. Det hoppas jag i alla fall.

mailmåndag

Publicerat: i , Vardag
 
Foto: Daniel Carlbom
 
Idag glider jag omkring här hemma i mina slappaste kläder och har inte gått utanför dörren en enda gång. Nu låter det som om jag har haft en oeffektiv dag - det har jag inte! Just nu är vi i full gång att planera årets fototräff! Så idag har det skickats mail hejvilt, och även fått tillbaks några positiva svar! Det är 61 dagar kvar och fortfarande mycket att stå i. Nu är det fokus på att få de stora delarna att falla på plats för att sedan ta tag i detaljerna.
 

Söndagspromenad

Publicerat: i , Vardag
 
Fuji X-E1 + 18-55/2.8-4
 
Stockholm har visat sig från sin fina sida idag. Varje lördag när jag har jobbat kommer jag hem och däckar. Innan klockan slår 20.00 har jag somnat - en lördag! Därför känns det extra skönt att jag lyckats utnyttja min söndag till max.

Jag träffade Madelene i Hagaparken för att ta en promenad i solen. En promenad som var så varm att jag för första gången i år var tvungen att ta av mig min skinnjacka. Vi avslutade vår promenad med att ta en fika i solen. Mitt vår-älskade jag är verkligen i extas över att ha kunnat sitta ute utan jacka för första gången i år! Dessutom var det väldigt trevligt att träffa Madelene som jag inte sett på ett år. Vi träffades på den första fototräffen jag var med på som är för snart tre år sedan när Madelene sminkade en av våra modeller till modellworkshopen. Det är något utav det roligaste med just fototräffarna - att man träffar så mycket nytt folk och många håller jag kontakten med även efteråt.

People of Prag

Publicerat: i Resor
 
Fuji X-E1 + 18-55/2.8-4 + 35/1.4
 

Heldag med Nikon

Publicerat: i Vardag
 
Nikon J3 + Nikon D3100. Sista bilden plåtad av Morten Rygaard.
 
Igår var jag på en heldagsutbildning med Nikon i Stockholm. Här var det ingen PDF-fest med massa teknisk info utan vi fick testa kamerorna in action. Vår grupp började med att få testa de spegellösa J3'orna i actionfoto där ett gäng killar åkte skateboard i en ramp som byggts upp. Sedan fick vi även testa makrofotografering, studiofotografering och blixtfotografering (där Morten tog porträtt på oss). Alla workshops avslutades med att Morten visade upp sin portfolio och hade en grym plåtning där han hällde mjöl, yoghurt, sirap och vatten över modellerna. Slutligen var det en trevlig middag tillsammans.

Som ni vet är jag en Canon-tjej, men får erkänna att Nikon inte är helt fyskam! Fantastiskt bra planerad dag, och framförallt rolig och inspirerande av Nikon.

Vilken bröllopsfotograf är du?

Publicerat: i Tips
 
Från: Prophoblographer & Simply Bridal
 
Vilken typ av bröllopsfotograf är du? Jag har jättesvårt att se vilken jag själv är, men enklare att se vilken andra bröllopsfotografer är.  Bröllopsäsongen står och knackar oss på axeln... Själv så har jag inte tagit på mig något bröllop i år. Ska ni plåta några bröllop?

På Prophoblographer så hittade jag även en jättebra checklista för bröllopet! Ni hittar den här. Efter att ha gått igenom den med brudparet och sedan ha den i ena bakfickan så kan ni omöjligt missa något moment på fotograferingen.
 

Pink

Publicerat: i Porträtt

Canon 5Dmk2 + 85/1.2L
Modell: Sabine Location: Årstaberg
 
Tänk att dessa bilder tog en kall dag i mitten på mars... Brr. Och de där döda blommorna? De fastnade överallt! Kom hem med dem över hela mig, kameraväskan, kameraremmen, min jacka, i mina skor, i mitt hår... Ja, fyfasen - verkligen överallt.
 

weekend

Publicerat: i Vardag

iPhone 5 & Fuji X-E1 + 18-55/2.8-4
 
I fredags sov Elin här, skönt att ses och för en gångs skull inte snacka Fototräff konstant! Idag har jag varit på en fika med min kusin och fått massa tips inför London! 11 dagar kvar tills jag och Michaela åker. Förhoppningsvis är det lite mer vår i London än vad vi har här i Sverige, känns inte okej att det snöar i april...

Colorful

Publicerat: i Porträtt
 
Canon 5Dmk2 + 50/1.4
Modell: Yasmine
 
Nu börjar väl ändå våren ta fart? Litegrann i alla fall? Jag längtar efter att få använda Converse och vårjacka, men snart så!
 

Prag, dag 4

Publicerat: i Resor
 
X-E1 + 35/1.4
 
Förra måndagen hade jag och mamma vår sista dag i Prag. Vi skulle flyga hem vid lunch, så jag lämnade mamma sussandes på hotellet redan vid 06.30 för en fotopromenad. Under hela helgen hade vi åkt förbi lite ruffigare delar av Prag som jag ville plåta.
 
Efter en härlig morgonpromenad åt vi frukost och tog det lugnt på hotellet innan taxin som skulle ta oss till flygplatsen kom.
 
Om jag vill åka tillbaks? Ja. Fast samtidigt inte, jag kommer inte få samma "wow-känsla" över staden en gång till. Och jag kände att vi hann se väldigt mycket, känner inte att vi direkt missade något.
 

Halmstadhelg.

Publicerat: i

Fuji X-E1 + 18-55/2.8-4

Sådär. Då var man tillbaks i Stockholm. Sent igår klampade jag in här hemma efter en helg hos föräldrarna i Halmstad över påsk. Halmstad har bjudit på fikor med fina vänner, middagar med extramormor, tjejkväll med högstadievännerna, smygit omkring med min katt på äventyr, hittat vårtecken, plåtat hus till föräldrarna, spenderat tid på mitt favoritställe och bara njutit av plusgrader och frisk Halmstad-luft.
 
Bäst av allt med att vara hemma? Nästa gång jag lämnar för att resa är det till London!
RSS 2.0