ALTEWAISAOME spring & summer 2014

Publicerat: i Porträtt, Vardag
 
5Dmk3 + 70-200/2.8L IS
 
SIsta dagen på Fashion Week var jag på ALTEWAISAOME's visning. Den var inte alls lika spektakulär som visningen dagen innan, istället kändes det som om de visade kläder som man faktiskt skulle kunna bära.

Det har verkligen varit kul att ännu en gång få plåta modevisningar, även om jag inte orkar engagera mig så pass att se till att få en riktigt bra plats bland alla fotografer. Mitt upp i en visning kom jag för övrigt på mig själv med att stå och njuta av allt kamerasmatter som pågår under en visning. Detta fantastiska ljud!

MBFW - visning

Publicerat: i Porträtt, Vardag
 
5Dmk3 + 70-200/2.8L IS
 
Dag två på Fashion Week passade jag på att springa inom en visning. Jag gick på swedish school of textiles visning och hade egentligen ingen aning om vad som komma skulle. Det visade sig vara en grym visning, åtminstone så var den väldigt rolig att kolla på. Varje plagg som visades var ju en upplevelse i sig. Enda nackdelen var nog att det var varmt som i en bastu i tältet och visningen var väldigt lång till skillnad mot vad de brukar vara.
 

organiserat kaos

Publicerat: i Vardag

5Dmk3 + 24-70/2.8
 
Tänk att jag innan januari inte ens hade ett skrivbord. Förresten så köpte jag nya externa hårddiskar samtidigt som jag köpte ny dator. Är ni på jakt efter externa hårddiskar så kan jag tipsa om Lacie. De har både för USB 3.0, thunderbolt och firewire och är dessutom stöttåliga - perfekt för klumpiga mig. Jag valde att gå på minivarianten. Trött på stora hårddiskar som tar upp plats. Nu är det dags att sköta sig - inga bilder på datorn! Vi får la se hur det kommer gå...
 

Fashion Week

Publicerat: i Vardag
 
Jag har sedan i måndags hängt på Mercedes-Benz Fashion Week (MBFW) tillsammans med Anna och Canon. Jag har fått sovmorgon idag, men ska snart bege mig dit igen för sista passet. Igår hann jag även gå på en visning - fantastiskt roligt!

Vete-katten

Publicerat: i Vardag
 
Fuji X-E1 + 35/1.4
 
I söndags var jag och fikade och bröt mitt sockeravvänjande. De senaste två veckorna har jag sagt nej till allt socker, eftersom jag insett hur läskigt beroende jag är. Och det har gått förvånansvärt bra. Men i söndags tyckte jag att jag var värd en bulle till kaffet, eftersom att jag på förmiddagen dammsugit upp ett band till en nyinköpt kofta med min centraldammsugare.

Hur som, kaffe och bulle är aldrig fel. Vi var på Vete-katten som hade världens mysigaste uteservering med ett fint ljus. Det fanns absolut ingenting att klaga på.

stockholmsrusning

Publicerat: i Vardag
 
Fuji X-E1 + 35/1.4
 
Måndag. Dagen då jag brukar börja dagen med att läsa alla klagomål om att det är just måndag på Twitter medan jag ligger och drar mig i sängen. Vanligtvis är jag alltid ledig på måndagar. Men i augusti har jag jobbat heltid, och blivit bestulen på mina sköna måndagsmornar.
 
Men denna måndagen ska jag inte befinna mig i Scandinavian Photo's butik. Jag och en kollega ska måndag-onsdag hänga på Fashion Week tillsammans med Canon. Om ni ska dit - kom förbi och hälsa!
 

drottninggatan ovanfrån

Publicerat: i Vardag
 
Fuji X-E1 + 35/1.4
 
Jag ska strax slänga min Fuji över axeln och bege mig ut i ett söndags-Stockholm. Jag ska möta upp en vän och förhoppningsvis knäppa en och annan bild och ta en kopp kaffe.
 

färgglatt

Publicerat: i Vardag
 
Jag passar på att vara färgglad. Alla som känner mig vet att min garderob består av svart, grått och vitt. Därav trivs jag bäst med min garderob på hösten. När dessa färger känns lite mer acceptabla, under sommarhalvåret känner jag mig olaglig som går runt i deppiga färger. Det ska bli skönt att mina svarta jeans blir mer acceptabla snart igen.
 

en torsdagsförmiddag

Publicerat: i Vardag
 
5Dmk3 + 24-70/2.8L
 
Godmiddag! Min torsdag är en ledig dag, otroligt skönt att vara ledig mitt i en arbetsvecka. Min dag har hittills bestått av att hänga med iPaden i sängen och svara på mail, läsa bloggar och dricka kaffe. Fortsättningsvis ska jag träffa en vän i eftermiddag som precis kommit tillbaks till Stockholm efter sommaren. Om jag har tur hänger kameran med över axeln och jag kanske till och med knäpper en och annan bild.
 

mjölkar kossan

Publicerat: i Vardag
 
5Dmk3 + Sigma 35/1.4
 
I fredags fick jag en avisering att jag hade paket att hämta ut. Vi kan väl minst sagt säga att jag var nyfiken - jag hade ju inte beställt något.
 
När jag på lördagsmorgonen väl hade möjlighet att hämta paketet visade det sig vara från min pappa. När jag var hemma i Halmstad i somras var vi på besök var vi hos ett par vänner till mina föräldrar där man fick "mjölka kossan" när man skulle ha mjölk i kaffet. Vilket jag tyckte kändes minst sagt underligt. Jag tog till och med två koppar kaffe för att få använda kossan ännu en gång. Nu hade pappa hittat en sådan och skickade upp till mig.
 
Jag kan minst sagt säga att mitt leende i lördagsmorgon när jag öppnat paketet var brett. Vilket semesterminne pappa skickat på posten utan förvarning.
 

Kopia: Mischa Barton

Publicerat: i Porträtt
 
5Dmk3 + Sigma 35/1.4
Modell: Sarali Ö.
 
Efter jobbet i lördags hade jag bokat in en spontanplåtning med Sarali. Visst är hon lik Marissa (Mischa Barton) från The OC? Sarali berättade till och med att hon blivit misstagen för att vara henne på ett fik en gång. Så sjukt! Dessa bilder lyckades vi få till när en förbipasserande tvingade in oss till hennes innergård för att plåta där istället för utanför på gatan.
 

från min bokhylla

Publicerat: i Vardag
 
5Dmk3 + Sigma 35/1.4
 
Jag börjar få till det i min bokhylla, börjar nästan gilla den. Äntligen!

Klockan är 12.00 och jag har redan hunnit göra tre matlådor, tvätta en maskin tvätt, duscha och åka iväg och handla. Effektiv söndag!

svartvitt från bornholm

Publicerat: i Vardag
 
 5Dmk3 + 24-70/2.8L
 
Bornholm bjöd på magnifika utsikter där man kunde stå i en halv evighet och glo och lyssna på havet och kika ner på fåren som såg ut som små vita prickar.
 
 Vad har ni gjort i sommar? Vart har ni varit? Har ni några sommarplaner kvar innan hösten kommer?

storstadslivet

Publicerat: i Vardag
 
Fuji X-E1 + 35/1.4
 
Jag älskar ju faktiskt storstadslivet också. Inte bara idyllen på Österlen och landet, men det har verkligen sin charm på sommaren. Till hösten kommer jag älska att befinna mig i en stad som är så levande som Stockholm. Där det jämt händer någonting, där tiden inte står stilla. Där man kan glo på människor med konstiga kläder och färgkombinationer varje dag, där man kan tjuvlyssna på andra människors problem på tunnelbanan, där man springer över gatan trots att det lyser rött för längesen och där man sliter sig i håret när man missa tunnelbanan fast att nästa går om två minuter.
 

vackra, bästa österlen

Publicerat: i Vardag
 
Canon 5Dmk3 + 24-70/2.8L
 
På Österlen är allting lite vackrare. Dessa två är tagna precis när jag behövt tvärnita och kliva ur bilen med kameran i högsta hugg även fast jag bara för 50 meter sedan stannat och promenerat med kameran över Brösarps backar.
 

footprints

Publicerat: i Vardag
 
5Dmk3 + 24-70/2.8L
 
 Jag skulle gärna hänga vid havet just nu. Det faktum att jag bara badat en gång i år är riktigt pinsam.
 

Systrarna Dahlström

Publicerat: i Vardag
 
5Dmk3 + 50/1.4
 
Efter att ha jobbat så mötte jag upp systrarna Dahlström innan deras tåg gick hem till Göteborg för en middag. Ganska okej avslut på en ny arbetsvecka. Denna veckan jobbar jag sex dagar i rad, det tar emot lite. Men när augusti är över går jag tillbaks till mitt standardschema och kan lata mig lite mer igen.
 
Jag har förresten hittat ett webbaserat program som kan förminska mina bilder! Tjoho. Jag och mister Photoshop är inte riktigt vänner än. Jag kan verkligen inte förstå vad som är fel, men tills jag har löst det mysteriumet så kan jag åtminstone förminska mina bilder till rätt storlek via detta programmet och det känns ju skönt.

Vaxholm

Publicerat: i Vardag
 
5Dmk3 + 50/1.4
 
Jag hänger med Michaela, och jag lär mig mer och mer att inte lita på henne. Mitt Photoshop funkar nämligen inte att förminska bilder för webb, de blir sjukt pixliga så Michaela fick äran att ordna webbsize på bilderna till detta inlägget. Finn ett fel.
 
Idag har vi hängt ute i Vaxholm och planerat en del för Fototräff med olika workshops.
 

äntligen dags för lite Michaela-häng igen

Publicerat: i Vardag
 
Fuji X-E1 + 35/1.4
 
Imorgon ska jag äntligen få hänga med Michaela igen. Jag tror knappt vi varit ifrån varann såhär länge sedan vi lärde känna varann i april 2011? Vi har inte setts sedan Fototräffen i juni och den helgen är alltid så stressig, så det ska bli härligt att hänga under lite mer normala omständigheter igen. Fast jag vet att cirka 90 % av våra samtalsämnen kommer vara kring Fototräff - oavsett om vi vill inte slutar det alltid med en massa planer kring Fototräff. Det bästa med Michaela och mig är nog att vi vill lika mycket och är målmedvetna.
 
Vi har egentligen inga planer för helgen, men en vild gissning (kanske inte så vild när allting kommer omkring) är att vi kommer käka på Vapiano en kväll. Stammishänget när Michaela är på besök. Hon fick dessutom presentkort där av mig när hon fyllde år, jag tyckte det var ett säkert kort. Något som alltid kommer till nytta, när hon är i Stockholm åtminstone.

HÄR kan ni läsa Michaelas inlägg från första gången vi träffades. Jisses, känns som evigheter sedan.

alicia

Publicerat: i Porträtt

Canon 5Dmk3 + 24-70/2.8
Modell: Alicia R. MUA: NYX Cosmetics/Frida Skoglund Hårstylist: Salongen/Denise & Sarah
 
Innan vi hade modellworkshopen på Fototräffen i juni så plåtade jag portfoliobilder till Alicia som var en av våra modeller på workshopen. Jag satt senast idag och kikade igenom deltagarnas bilder från den dagen och kan inte sluta imponeras. Så grymma! Och de dagarna när jag behöver en boost så kikar jag på filmen från modellworkshopen (det ska komma en från själva träffen också!). Jag ser verkligen tillbaks på den helgen med glädje. Allting med Fototräff är så fantastiskt roligt - tack vare er!
 

sommarens sista strålar

Publicerat: i Vardag
 
5Dmk3 + 24-70/2.8L
 
Jag skulle kunna ge nästan vad som helst för att få ha semester igen, och njuta av sommarens sista strålar. Det värsta av allt är känslan av att det är ett helt år kvar till de där veckorna som man lever så mycket för. Ett helt år av slit och tidiga mornar. Som tur är får man ha några delmål på vägen. Och det har jag. Hösten har potential att bli en utav de bästa och det finns redan små planer för sommaren 2014.

Nåväl, sommaren är inte slut än. Och jag ska se til att ta tillvara på mina lediga dagar innan solen och värmen gömmer sig och inte gör comeback förrän om ett gäng månader.

Notting Hill

Publicerat: i Resor
 
Fuji X-E1 + 18-55/2.8-4
 
Notting Hill. Något av det bästa med vår Londonresa. Jag skulle kunna ha gått där en hel evighet. Vilka fina små hus, dessvärre var det svårare att fånga känslan på bild.

without a home

Publicerat: i Porträtt
 
 
Fuji X-E1 + 35/1.4
 
Jag vill göra ett projekt och fota hemlösa i Stockholm. Jag har tänkt på att göra det i över ett år, men jag tar mig aldrig tiden att komma igång.

hej i sommarvärmen

Publicerat: i Vardag

Sommaren rusar förbi och jag är inne i mina vanliga jobbrutiner. Jag har varit ledig i helgen och njutit av det fina vädret, även fast jag mest varit bitter för att det inte finns några mysiga badplatser som slår stranden på västkusten här i Stockholm. Dessutom har jag investerat i en ny dator. Tjoho! Min Macbook Pro från 2011 orkar inte riktigt med allting jag utsätter den för, så det fick bli en ny.
 
RSS 2.0