Från studiofoto till färdig bild

Publicerat: i Fototräff

Igår var det äntligen dags för Fototräffs första kurs. Det var duktiga Gordon Andersson som höll i den - "Från studiofoto till färdig bild!" Deltagarna fick lära sig grundläggande ljussättning i studio och även retuscheringstips i främst Photoshop. Vill ni läsa mer om kursen? Amanda har bloggat om den!

Agfa Clack

Publicerat: i Produkt
 
5Dmk2 + 100mm f/2.8L + 430EX
 
Den här skönheten hämtade jag hem sist jag var i Halmstad. Mamma hade hittat den hos mormor och morfar. Det är en Agfa Clack med 120-film, som min mamma plåtat med när hon var ung. Den går även längre bak i släkten än så. Kul att ha en kamera som min släkt använt tidigare. Undrar vad de tog för bilder? En sak är säker - den behöver lite omvårdnad innan jag kan börja plåta med den (om den ens funkar fortfarande). En väldigt dammig skönhet.

Sista chansen - kurs på söndag!

Publicerat: i Fototräff
 
Såhär såg det ut när jag och Michaela blev plåtade av Gordon i hans studio för snart ett år sedan. Gordon är den första som håller kurs via Fototräff, och den går av stapeln redan på söndag. Det finns några få platser kvar, så är det så att du vill gå på kursen "Från studiofoto till färdig bild!" nu på söndag i Stockholm för 395;- så kan ni gå in på fototraff.com och läsa mer, samt anmäla er. Jag hoppas att vi ses i Gordons studio på söndag!

Förresten, så är tävlingen med Personlig almanacka avgjord. Grattis till Amanda, hoppas kalendern kommer till nytta nu i studenttider!
 

Ida Sjöstedt

Publicerat: i
 
Canon 5Dmk2 + 70-200mm f/4
 
Jag hade höga förväntningar för Ida Sjöstedts visning på MBFW för några veckor sedan. Tyvärr är det nog den visningen jag tyckte minst om. I vilket fall som - kul att få gå, än en gång ett tack till Canon som gjorde det hela möjligt.

Tyvärr har jag haft lite datorproblem sedan någon vecka tillbaks. Min dator vägrar ta laddning, trodde det var laddaren när jag testat en annan laddare och köpte en ny i hopp om att den skulle funka. Precis när jag fått upp hoppet om att jag och min Macbook ändå skulle leva lyckliga i alla dagar så slutar den också fungera. Troligtvis behöver jag byta ut batteriet. Det är också pga detta som tävlingen om almanackan dragit ut på tiden. Jag kommer kontakta vinnaren i veckan!

Kebabrulle eller bazooka?

Publicerat: i Vardag
 
Gurkans kebabrulle. Minimalistisk. Okej, jag har nog ärligt talat inte sett några större kebabrullar och aldrig ätit något vidrigare. Just nu ligger bror och jag i sofforna och allt vi kan säga är "fyfan" och då åt vi inte ens en femtedel. Snart ska jag springa och möta mina tjejer över en fika. Jag är som ni kanske vet hemma i Halmstad över ett par dagar, försöker utnyttja dem till fullo.
 

intuos

Publicerat: i Vardag
 
Jag har äntligen landat hemma framför tvn. Idag var det inte bara den tråkiga handlingen från Hemköp som fick följa med mig hem, utan även en ritplatta från Intuos. Det är dags att slita mig i håret och ta tag i att försöka lära mig det där med att retusha med ritplatta.
 
Jag håller just nu på att packa. Imorgon åker jag till Jönköping. Vi ska nämligen planera den stora, årliga fototräffen. Samtidigt som jag bokade denna resan bokade jag in en helg hemma i Halmstad. Jönköping ligger närmre Halmstad än Stockholm så då kan jag lika gärna hälsa på familjen och vänner en sväng.

från fotografiska

Publicerat: i Vardag

5Dmk2 + 50/1.4

Jag har ju lovat mig själv att vardagsfotografera mer, så en måndag i januari släpade jag med mig min systemkamera en dag. Inte för att det blev så mycket vardagsfotograferande... Men jag och Tove var åtminstone och kikade på David LaChapelles utställning som fyllt hela Fotografiska och åt en god räksallad.

Alltid lika död efter jobbet... Nu är halva jobbveckan avklarad. Jag jobbar alltid fyra dagar varje vecka om jag inte hoppar in något extra. Jag är verkligen nöjd med mitt schema just nu, jag fick själv vara med och lägga upp det när jag gick upp i tid efter jul. Varannan vecka är jag ledig fyra dagar i rad, ganska bra planerat av mig själv. Då hinner man både njuta av ledigheten och känna att man hinner få saker och ting gjort.

Personlig almanacka - tävling!

Publicerat: i Vardag
 
Tävlingsdags! Har ni hunnit skaffa en ny almanacka än? Det har inte jag... Istället har jag försökt hålla lite anteckningar i kalendern på mobilen, men det går sådär. Det blir ett virrvarr i skallen när man försöker planera och inte har stenkoll. Om ni blir lika snurriga som jag av att inte ha någonstans att skriva ner era planer så ska ni vara med i dagens tävling, där kan ni vinna en almanacka som ni designar själva från personligalmanacka.se. Jag hade en sådan förra året, som numera fått en plats i min bokhylla.

För att tävla:
- Gilla personligalmanacka på Facebook - här!
- Kommentera detta inlägget med vilken storlek på almanacka du vill ha (gå in på personligalmanacka.se och kolla) samt en motivering till varför du ska vinna.

Tävlingen avslutas 12/2. Lycka till!

Update: Grattis Amanda!

Yasmine

Publicerat: i Vardag
 
Igår var Yasmine här och vi körde en enkel plåtning med en massa färg. Vi har redan valt ut bilder så förhoppningsvis ska jag hinna sitta med dem nu i eftermiddag.

Jag vill också påminna er om att spana in Fototräffs blogg. Vi har publicerat en intervju med Gordon, som också håller i den första kursen - "Från studiofoto till färdig bild". Det finns fortfarande några kurser kvar, mer information om kursen och anmälan hittar ni här.
 

Dagmar

Publicerat: i Vardag
 
5Dmk2 + 70-200mm f/4
 
Dag två på MBFW var jag bland annat på Dagmars visning. Jag tror det är den visningen jag gillade mest av de jag såg. Fastnade för deras styling av modellerna.
 
Idag kommer Yasmine hit. Vi träffades på Faluns bloggträff förra våren och sedan stylade hon till två plåtningar vi gjorde ihop i höstas. Vi skulle haft en plåtning med en modell, men som vanligt hoppade modellen av. På sistone har jag inte fått till en enda plåtning jag försökt med. Inte konstigt att inspirationen försvinner när folk alltid hoppar av i sista sekund... Jag och Yasmine har bestämt oss för att plåta ändå.
RSS 2.0