instagramnörd

Publicerat: i Vardag
 
iPhone 5
 
Det har varit ekande tomt här i en vecka. Anledning: jag har haft min första vecka tillbaks på jobbet. Man kan nog lugnt säga att jag är semesterbakis. Här är några av mina senaste instagrambilder (@lindellottilia). Om du är i Stockholm imorgon och inte har något att göra kan du alltid svänga förbi Kungsträdgården. Det kommer vara ett instagramevent där imorgon som bland annat Fotomässan och Kamera och Bild håller i. Jag kommer vara där för Scandinavian Photo's räkning.
 

Ulvereds hjorthägn

Publicerat: i Vardag
 
5Dmk3 + 24-70/2.8L
 
Igår var jag med familjen + extramormor och åt på Ulvereds hjorthägn. Mitt ute i ingenstans. Fantastiskt god mat och utsikt över dessa fina hjortar under hela middagen. Jag kunde inte sluta fascineras över deras lilla rumpa - visst liknar den ett hjärta? I vilket fall som - stället rekommenderas varmt!

Nu har jag precis lyckats få igen min resväska. Den är enorm. Efter tre veckor i Halmstad är det nu dags att återvända till Stockholm. För första gången med is i magen - jag vill inte tillbaks till vardagen. Halmstad på sommaren är verkligen underbart, det får mig att undra varför jag lämnade denna staden. Men sedan påminns jag om att året faktiskt har nio månader till utöver sommaren.

30 sekunder

Publicerat: i Natur
 
5Dmk3 + 24-70/2.8L
 
Landskapsfotografen Ottilia är på gång! Nej, det blir nog aldrig min grej - människor är roligare att fotografera. Men när jag satt där strax innan midnatt med en slutartid på en halv minut på varje bild och väntade på att få se resultatet växa fram så var det faktiskt riktigt roligt. Förutom att jag var så sjukt kissnödig och då kändes det som att det tog en halv evighet att ta en bild.
 

lyxfrukost

Publicerat: i Vardag
 
5Dmk3 + 24-70/2.8L
 
Jag har börjat min morgon på bästa sätt - hotellfrukost på Grand Hotell i Halmstad med mina fina tjejer. Varför har inte jag tänkt på det tidigare? Hotellfrukost i sin egen stad. Man får sova gott i sin egen säng, men njuta av världens bästa frukost. För det är ju det som är bäst med att bo på hotell - frukosten!
 

trampar cykel

Publicerat: i Vardag
 
Fuji X-E1 + 35/1.4
 
Mina föräldrar har tidigare haft en tradition att cykla hemifrån in till Halmstad en gång varje sommar. I år gjorde jag och pappa det. Första gången, någonsin, för mig. Totalt blir det nog 3.5 mil. Ganska trevlig runda trots allt. Däremot känns det i rumpan, en cykelsadel är ta mig tusan inte bekväm att sitta på.
 

with my picknick

Publicerat: i Porträtt
 
Canon 5Dmk3 + 50/1.4
Modell: Eleonore, Make up artist: Sarah
 
 Bland alla semesterbilder på svenska vyer och landskap tyckte jag det var dags med lite mer porträtt.

gula rapsfält

Publicerat: i Vardag
 
Fuji X-E1 + 35/1.4
 
Jag har nästan tagit med mig all kamerautrustning till Halmstad. Och nästan allt har kommit till nytta. I snart tre veckor har jag gått omkring och haft kameran med mig på axeln och fotat helt kravlöst. Helt plötsligt har det blivit mycket roligare igen.
 

mamma fotograferar...

Publicerat: i Vardag
 
5Dmk3 + 24-70/2.8L
 
Titta vilken fin bild mamma knäppte på mig när vi var på Bornholm. Hon, som alltid varit irriterad över hur mycket jag fotar blev helt fascinerad och knäppte av en miljon bilder på vår semester på Bornholm och hade tusen bildidéer. Vad hände undrar jag?

Förresten - ni glömmer väl inte att gilla Fototräff på Facebook? Just nu har vi ett erbjudande till er där från Crimson som ger er en exklusiv rabattkod på fotoböcker. Perfekt om man vill samla sina semesterminnen eller kanske göra en bröllopsbok att visa upp för potentiella kunder!
 

Bornholm

Publicerat: i Resor, Vardag
 
5Dmk3 + 24-70/2.8L
 
De senaste dagarna har jag spenderat i Danmark, närmare bestämt på Bornholm. Vi brukar cykla runt den lilla ön Ven varje sommar, och när mina föräldrar berättade att de funderade på att åka till Bornholm istället blev jag lika vresig som en femåring skulle bli om man skulle sno dennes favorit-nallebjörn. Men efter att ha googlat (eller gööglat som min mamma skulle säga) på Bornholm insåg jag att det ändå såg helt okej ut. Såhär i efterhand var det ju jättefint, men egentligen finns det inget som går upp emot att cykla runt Ven varje sommar för mig.
 
Hur som - det är skönt att vara hemma igen och få sova ifred. För när inte pappa snarkar som en gris så pratar mamma i sömnen.
 

var tar dagarna vägen?

Publicerat: i Vardag

5Dmk3 + 24-70/2.8L
 
Dessa lata semesterdagar är snart förbi. Halva min semester har gått nu, och det känns knappt som om jag hunnit njuta för allt jag tänker är att jag är en dag närmre att börja jobba igen. Så nu är det dags att luta sig tillbaka och passa på att ta tillvara på dagarna ordentligt.
 

everyday casual

Publicerat: i Porträtt
 
5Dmk3 + 50/1.4
Modell: Alicia R.
 

i min pyjamas

Publicerat: i Vardag
5Dmk3+24-70/2.8L
 
Pappa undrade om jag inte klivit ur pyjamasen idag. Och det känns inte så - detta är nog den bekvämaste outfiten som finns i min garderob. Jag har roadtripat runt Bjärehalvön idag och avslutade det hela i Ängelholm. För en gångs skull var jag riktigt smart och la på överlacket på naglarna precis innan jag körde. Jag brukar alltid tajma in det så väl att måla naglarna när jag måste göra något. Nu visste jag att jag skulle sitta still i minst 30 minuter - hur bra som helst.
 
Och min väska. Hur fin är den inte? Jag hittade den i Göteborg i helgen. Det var kärlek vid första ögonkastet, ändå stod jag och funderade ett bra tag. Trots att min Fuji-kamera inte går ner så ångrar jag mig inte ett dugg. Jag och min skattkammar-väska kommer leva lyckliga i flera år framöver.

sunshine

Publicerat: i

5Dmk3 + 24-70/2.8L
 
Äntligen skiner solen. Jag tänker spendera min dag på stranden, i hopp om att mina ben inte ska vara lika bleka imorgon.

Österlen

Publicerat: i

 
5Dmk3 + 24-70/2.8L
 
Mina senaste dagar har jag spenderat på Österlen. Jag har sett allt ifrån Ales stenar, Stenshuvud, Österlenkryddor, Kiviks Musteri, gått upp i soluppgången och blivit dränkt när jag bara skulle känna med handen på vattnet. Så underbart att bara kunna tvärnita, parkera bilen och kliva ur och knäppa bilder. Precis när man vill.
 

hey lady

Publicerat: i Porträtt
 
5Dmk3 + 24-70/2.8L
Modell: Alicia R.
 
För ett gäng veckor sedan plåtade jag ju Alicia vid slottet! Alicia var sedan en av våra grymma modeller på Fototräffen.

kolonilotter

Publicerat: i Vardag
 
Fuji X-E1 + 35/1.4
 
Igår när solen kände för att kika fram mellan molnen åkte jag och mina föräldrar ut och tog en promenad. Vi gick bland annat bland ett gäng kolonilotter. Vilken sommarfeeling. Minihus med fina trädgårdar. När blev jag så gammal att jag tyckte att det såg mysigt ut? Börjar jag bli gammal? Åldersnoja...
 

lata dagar.

Publicerat: i Vardag
 
Fuji X-E1 + 35/1.4
 
Min semester har mestadels börjat med en massa latande. Men de lata dagarna börjar komma mot sitt slut. Denna veckan bjuder både på Österlen, Ystad, Simrishamn, Kivik, Åhus och Göteborg. Dessutom har jag planerat att tjuvlyssna utanför Gyllene Tiders spelning i Halmstad till helgen (sommarkänsla!!). Dags att packa väskan igen - imorgon börjar mina äventyr.
 

Ottilia by Tam Thi

Publicerat: i Vardag

Foto: Tam Thi
 
Wow. Tam Thi är verkligen grym. Tjejen kunde verkligen guida mig framför kameran. Som så många andra fotografer står jag hellre bakom än framför - men när jag fick se dessa bilder kan jag inte ångra att jag fick stå framför Tam This kamera. Den tjejen är magisk, när man kan få mig att slappna av framför kameran så kan man sin sak. Jag känner knappt igen mig själv på några av bilderna.
 
Jag saknar verkligen mitt långa hår när jag ser dessa bilder! De togs i oktober förra året, samtidigt som jag plåtde Tam Thi. Vilken är er favorit?
 
RSS 2.0