roadtrip genom småländska skogar

Publicerat: i Vardag
 
Fuji X-E1 + 35/1.4
 
Idag vaknade jag upp i Skövde efter en släktträff där igårkväll. Jag, min bror och pappa roadtripade därför hem till Halmstad idag. Vi började med ett stopp i Hjo, där vi åt glass och hängde i hamnen. När vi kört vidare en bit kom vi till en bisonfarm (buffalo) där vi också tog ett stopp. Vi spanade in dessa gigantiska djur. Fyfan vilken liten rumpa de har till resten av kroppen... Jag höll dessutom på att skita ner mig när en såndär buffalo kom springandes emot mig när jag plåtade och knappt stannade när staketet kom och frustade mot mig. Vi gjorde även ett stopp i High Chaparral och jag kände mig så felplacerad bland alla cowboyar....
 
Nu befinner jag mig hos föräldrarna i Halmstad, för efter mitt jobbpass igår gick jag på semester! Wiowiowio. Tre veckor av absolut ingenting framför mig. Nåväl, några planer har jag. När jag i torsdags satte mig på fel tunnelbana och inte märkte något förrän jag var på slutstation (måste verkligen varit både döv och blind hela den resan!) kände jag att det var dags för semester från Stockholmslivet.

waiting for the bus

Publicerat: i Resor, Vardag
 
 
Fuji X-E1 + 18-55/2.8-4
 
Jag knäppte bilder medan jag och Michaela väntade på bussen i London i april. Idag är det inte bussen jag väntar på, utan tåget. Tåget mot Skövde. Men egentligen önskar jag att jag var i London igen - fantastiska stad.

in my car

Publicerat: i Porträtt
 
5Dmk3 + 24-70/2.8L
Modell: Eleonore, Make up artist: Sarah
Tack Rickard får lån av bil!
 
Detta kan ha varit en av mina roligaste plåtningar på länge.
 

742.

Publicerat: i Vardag
 
Fuji X-E1 + 14/2.8
 
Hur underbart är det inte att jag har en maj-mapp med 742 bilder. 742 bilder på min vardag. Jag har under maj månad tagit 742 bilder utöver de modellplåtningar jag gjort med en vettig kamera (iPhone not included så att säga). Jag hoppas att mina juni, juli och augusti-mappar kan bli lika bra.
 

Modellworkshop - film

Publicerat: i Fototräff, Videoklipp
 
Woho! Första filmen från Fototräffshelgen är här, nämligen den från modellworkshopen. Elin, Michaela och jag smög omkring och försökte filma lite mellan varven. Verkligen en helt fantastisk dag! Jag har kikat runt på de deltagare som lagt ut bilder på sina bloggar och det är verkligen kul att även få se slutresultaten...

Halmstad, vi ses snart igen!

Publicerat: i Vardag

Foto: Marica
 
Efter lite midsommarfirande och ett par fantastiska dagar i Halmstad så har det blivit dags för mig att återvända till Stockholm idag. Men inte för så länge. Jag ska jobba mina fyra sista dagar innan jag går på semester. På lördag möter jag upp min familj i Skövde och på söndag befinner jag mig i Halmstad igen. För första gången sedan jag flyttade upp till Stockholm behöver jag inte säga "hejdå", utan "vi ses i veckan".
 

i en solnedgång

Publicerat: i Porträtt
 
5Dmk3 + 100/2.8L
 
Jag kom inte hem förrän långt efter midnatt igår. Jag träffade en av mina barndomsvänner. Sedan länge tillbaks bor vi i olika städer, men i sommar korsar vi varandras vägar genom att båda två ska spendera flera veckor i Halmstad.  Så detta var en första kväll av många fler att komma i sommar. Det känns helt underbart att få spendera min sommar i Halmstad, med familj och fina vänner nära.
 

Ellen

Publicerat: i Fototräff, Porträtt
 
5Dmk3 + 24-70/2.8L
Modell: Ellen G. MUA: Nyx Cosmetics/Frida Skoglund Hårstylist: Salongen/Sarah & Denise
 
Titta vilka fina portfoliobilder jag tog på Ellen innan Fototräffens modellworkshop. Hennes ögon är bara så sjukt fina. Jag kunde inte sluta säga det under modellworkshopen heller.
 

med en spion som sällskap

Publicerat: i Vardag
 
5Dmk3 + 100mm/2.8L
 
Det här kan jag verkligen sakna i Stockholm - att bara gå utanför dörren så har du en massa att fotografera. Dessa knäppte jag lite snabbt i trädgården igår. Tills jag upptäckte att någon låg i buskarna och spionerade på mig...
 

happy midsummer!

Publicerat: i Självporträtt, Vardag
 
5Dmk3 + 100mm/2.8L
 
Jag har precis gjort min första blomsterkrans på flera år! Det är så fint med blommor i håret. Dessvärre fallerade min krans ungefär lika snabbt som när jag var klar med dessa bilder. Ikväll får det nog bli fejk-blommor i håret.

Midsommar spenderas i Halmstad, hit anlände jag igår och blir kvar ett par dagar. Jag går barbent och i vit klänning idag, vilket inte känns jättebekvämt av den anledningen att jag inte solat något i år. Mina ben är likbleka!
 
Glad midsommar kära ni!

Kamera & Bild

Publicerat: i Fototräff
Alla ni som hängde med oss på Fototräffen vet att Kamera & Bild var en av våra sponsorer. Nu har vi tagit fram ett erbjudande till er.

Vill du prenumerera på en tidning fylld av reportage, tester och nyheter? Perfekt att ta med ett nummer och läsa när ni ligger på stranden och steker i sommar, eller kanske i hängmattan! Vi har i alla fall fixat att ni kan få tre nummer för nästan halva priset! 99;- för tre nummer, istället för 179;-.

Ni hittar vårt erbjudande på kamerabild.se/fototraff
 

Inspelning

Publicerat: i Vardag
iPhone 5
 
En helt vanlig dag på jobbet. Trodde jag när jag åkte till jobbet igår. Men icke! Johan Rheborg och Henrik Schyffert var på plats i butiken och spelade in för deras kommande serie som kommer gå på SVT i höst. Spännande!
 

Fototräffen 2013

Publicerat: i Fototräff
 
Wow. Det är först idag jag lyckats smälta den här helgen.Det är utan tvekan helt fantastiskt att få vara med och anordna något sånt här varje år. I slutändan är det värt varenda sekund man slitit sig i håret och nästan ångrat att man gått med på att göra det här. Det här var mitt tredje år.
 
Detta årets träff var annorlunda på så många sätt - bara det att modellfotograferingen och själva träffen var uppdelat på två dagar gjorde sitt. Nu hann man slappa av och lägga full fokus det som hände.

Träffen i söndags var lite speciell. Den inleddes med en tipspromenad där varje fråga var ett uppdrag för mig, Elin och Michaela (vilket deltagarna såklart inte var medvetna om). Jag gissar att frågor som "Vem är på smällen?" och "Vem juckar bäst?" rörde om i några huvuden. Jag kan säga såhär, att äta barnmat var det vidrigaste jag nånsin gjort (höll på att komma upp igen). Att rulla ut en toarulle snabbt är tydligen helt min grej. Att äta en citron utan att röra en min klarar jag. Att jucka med en korv med en deltagare framför mig som ska fånga den utan att använda händerna är inte något jag trodde att jag skulle se mig själv göra - film finns här.
Vi hade även lite mer normala aktiviteter som en porträttworkshop och en speedlite-workshop med världens härligaste Antony Sastre.
 
Slutligen måste jag tacka alla er som dök upp - det är så härligt att få träffa er allesammans! Och stort tack till våra sponsorer. Och såklart ett jättetack till Antony som ställde upp och höll i en workshop. Sist måste jag tacka Amanda för att du gav mig gåshud på tunnelbanan idag.
 

Dagens goodiebag och vinster

Publicerat: i Fototräff
Jag vill tacka alla våra fantastiska sponsorer som står bakom oss detta året med vår årliga Fototräff - utan er vore det inte en lika grym träff.

Här är alla produkter i vår goodiebag och vinster i tävlingarna idag:

Halsband från by Billgren
 
Presentkort från Caseapp och Fotoklok
 
Fototidning från Kamera & Bild
 
Hudvårdstester från Dermalogica
 
Putsduk från Scandinavian Photo
 
Fotobok från Pagina (endast för modellworkshop-deltagare)
 
Videokurser från Moderskeppet

Priser som tävlades ut under Fototräffen:

Hudvårdskit från Dermalogica
 
Sony NEX-5R från Scandinavian Photo
 
Fotobok från Moderskeppet
 
Fotoväska från Fotobag
 

Modellworkshop

Publicerat: i Fototräff
 
Idag har vi haft modellworkshopen med Fototräff. För första gången har vi delat upp det på två dagar, vilket gjorde att vi kunde göra modellworkshopen ännu bättre och mer strukturerad i år.

NYX Cosmetics sminkade alla modeller och håret fixade Denise och Sarah från Salongen. Så himla grymt team! Och åtta fantastiska och tålmodiga modeller som kämpade på framför kamerorna i tre timmar. Det hela avslutades med en fika och goodiebagsutdelning.

Stort tack till alla som är inblandade i att göra denna dagen så bra - sponsorer som modeller som deltagare. Fantastiskt kul att få träffa er alla och hinna prata med er.

Nu verkar det som att vår soldans gjort verkan i år, många väderprognoser pekar på molnigt och sol mestadels imorgon. Det ska bli så kul att få träffa er imorgon!
 

Fredag med Fototräff

Publicerat: i Fototräff
 
Tjohooo! Fototräff-gänget är samlat! Idag har vi bara sprungit omkring och fixat med grejer inför träffen. Vi var ute och rekade locations på morgonen, där Michaela fick leka modell. Sedan multitaskade vi med lunch, planering och goodiebags-packande för att sedan släpa dem genom halva stan. Dyngsura sprang vi vidare på möte och avslutningsvis - klassiska middagen på Jensens!

Imorgon är det modellworkshop med de 30 som fått platser och på söndag är det den officiella träffen. Ses vi där? Ni vet väl att schemat för söndagen ligger uppe nu?
 

romantic

Publicerat: i Porträtt
 
Canon 5Dmk3 + 50/1.4
Modell: Alicia R.
 
En sol mitt på himmeln och en location som inte levde upp till mina förhoppningar ledde till att jag och Alicia inte kunde ta exakt de bilderna vi ville ha denna dagen. Locationen var fantastisk året innan med massa blommor, men i år var det en byggarbetsplats... Bara att traska vidare.

Alicia är faktiskt en av modellerna på modellworkshopen med fototräff nu på lördag!
 

i love my car

Publicerat: i Porträtt
 
5Dmk3 + 24-70/2.8L
Modell: Eleonore, Make up artist: Sarah
Tack Rickard får lån av bil!
 
Under plåtningen med Eleonore så såg vi den här bilen ståendes på gatan när vi tog ett par andra bilder. Den passade så bra till vårt tema så vi tänkte att vi skulle ta några bilder framför bilen. Vi packar snabbt ihop våra grejer och springer till bilen för att hinna innan en eventuell ägare ska åka vidare. När vi väl är framme så kommer ägaren till bilen ut, då hann sett oss stå och dregla och planera hur vi ska ta bilden... Helt plötsligt får vi fri tillgång till bilen och ägaren kör upp bilen precis där jag vill ha den (på trottoaren såklart...). Den perfekta rekvisitan till vår 50-tals plåtning och jag har alltid drömt om att få plåta i en cool bil. Vilket vi senare gjorde, men de bilderna får ni se en annan dag!

Egentligen skulle vi ha gjort den här plåtningen två veckor tidigare, men vi fick ställa in när vi sminkat klart. Tänk om vi plåtat då och missat den här grymma rekvisitan...
 

Street of Tallinn

Publicerat: i , Resor
 
Fuji X-E1 + 18-55/2.8-4
 
Jag dokumenterade inte bara en massa tursitbilder i Tallinn, utan även ett gäng byggnadsarbetare. Det är ju när man ser andra jobba och slita som man uppskattar att vara ledig som mest.
 

måndagsjobb

Publicerat: i , Vardag
 
5Dmk3 + 24-70/2.8L
Modell: Alicia

Här ekar det tomt... Men det finns sina förklaringar. Just nu är det fullt upp, denna veckan är det dags för fototräff så nu ligger all min fokus på att hinna klart med allt. Lyckligtvis jobbar jag bara två dagar denna veckan på Scandinavian Photo, vilket underlättar lite.

sommarnätter

Publicerat: i , Vardag
 
X-E1 + 35/1.4
 
Juni, juli, augusti. Hur fint känns det inte att säga det? Egentligen är min favoritmånad maj, men sommarmånaderna låter så fint i mitt huvud. Äntligen lite varma sommarkvällar att se fram emot.
RSS 2.0