Prag, dag 1

Publicerat: i Resor
 
X-E1 + 18-55/2.8-4
 
I fredags flög jag och mamma till Prag, en resa hon fick i present för nästan ett år sedan av mig men som vi aldrig lyckades planera in. Mamma som inte ens visste vart vi skulle sa efter bara en timma i staden "hit vill jag åka tillbaka". Ganska bra betyg för mitt val av resmål med andra ord.

Vi anlände ganska sent på fredagseftermiddagen efter en två timmars flygresa och taxi till hotellet. Vi bodde på ett fyrstjärnigt hotell någon kilometer från centrala Prag. Vi lämnade bara väskorna och gav oss direkt ut för att kika runt och äta lite.
 
Vi gick mest runt i Gamla stan, som tyvärr mest bjöd på tråkiga turistbutiker - men såklart, fantastiska byggnader! Vi satte oss vid torget och åt på en uteservering. Sedan tog vi även den obligatoriska Prag-ölen också, jag som inte ens gillar öl. Men tjeckerna har ju så många olika billiga öler, att jag var tvungen att testa åtminstone en under resan.
 
På väg till hotellet ångrade jag verkligen att jag inte hade stativ med mig. Som tur är kunde jag lägga kameran mot muren på en trappa och ta en bild.

Kommentarer

RSS 2.0