Prag, dag 2

Publicerat: i Resor

 
X-E1 + 18-55/2.8-4 + 35/1.4
 
På lördagen hade vi vår första heldag i Prag. Vi hade bestämt oss för att åka till en marknad som vi läst om, Holesovice. Jag hade hoppats på fina väskor. Men vilken besvikelse - redan efter fem minuter var vi påväg därifrån.

Istället riktade vi in oss på shoppingcentret Palladium dit vi åkte med spårvagn efter lite hjälp från en trevlig tjej som dessutom följde oss halvvägs när vi hoppat av spårvagnen. Tyvärr var tjeckerna hemskt dåliga på engelska, även många av den yngre generationen som inte ens kunde engelska. Men det gick helt klart att ta sig fram på engelskan, men de var sämre på engelska än vad jag väntat mig. Palladium bjöd på några shoppingfynd och en obligatorisk kaffe på Starbucks.
 
Därefter riktade vi in oss på Karlsbron (Karluv Most) dit vi gick. Där har vi svenskar har slagits mot tjeckerna. Efter att ha ätit och gått runt lite till bestämde vi oss för att bege oss mot hotellet för att vila någon timma innan det var dags för kvällsmat. Vi köpte med oss massa tjeckiskt godis (vilken besvikelse!). Överallt i butikerna kunde man se energidrickor med kokain och vodka med marijuana osv. Tyngre droger är nämligen lagliga i Tjeckien.
 
Trött i benen och av alla intryck ville mamma nog helst lägga sig och sova på hotellet, men när hon insåg att klockan bara var 19.00 och hon befann sig i Prag lyckades jag få med henne ut på middag. Vi åt Chakhokhbili, någon traditionell maträtt från Georgien.
 

Kommentarer

RSS 2.0