twentytwo

Publicerat: i Videoklipp
 
Wohooooo!
Idag fyller jag 22. Och jag har lite åldersnoja, inte för att jag börjar bli gammal utan för att jag börja närma mig 30. Och nej, 30 är inte heller så gammalt. Men jag vill hinna ha gjort så mycket innan jag är 30.
 
Tredje födelsedagen jag spenderar i Stockholm, men nästa år kommer jag troligtvis fira den med familjen! Jag flyttar ju nästa tisdag, så efter det kommer familjen fira mig. Längtar efter att få riva upp ett gäng paket... sist jag var hemma låg alla paket framför mig och mamma undrade om jag ville ha med det till Stockholm eller om jag ville bli firad efter att jag flyttat. Så jag vet åtminstone hur paketen ser ut, och är sådär lagom nyfiken just nu.

någon vevar med armarna

Publicerat: i Vardag
 
Canon 5Dmk3 + 24-70/2.8L
 
Jag vill resa bort igen! Jag hade världens bästa sommar verkligen. Österlen var hur fint som helst, och Bornholm likaså (där dessa bilder är tagna). Men å andra sidan så känns det ju ganska spännande att få börja om i en ny stad om en vecka också. Att få leta upp sina favoritfik, bästa stället att plåta på, lära sig hur kommunaltrafiken fungerar och lära sig prata göteborgska. Det kan ju nästa bli som att få resa bort - åtminstone till en början.

Jag har min sista vecka på Scandinavian Photo i Stockholm nu. Jag kan ha världens bästa arbetsplats. Det kommer kännas tomt att inte ha någon att prata fulengelska med klockan 16.00 när jag börjar bli trött. Alla tips på jävelskap jag kan utsätta mina kollegor för under den här veckan mottages tacksamt - jag vill ju inte att de ska glömma mig i första taget.

fyra charmiga bilder

Publicerat: i Vardag
 
Vi hade en praktikant på jobbet för några veckor sedan. Hennes sista dag så föll jag offer framför kameran. Ehhja... inte min grej att stå framför någon annans kamera alla gånger! Så mycket skönare att stå bakom sin egen. Såklart även när man tar självporträtt. Men vi fick faktiskt några fina bilder också, bortsett från allt trams med grejer vi kunde hitta i butikens "borttappat"-låda.
 

Ny stad, nya äventyr...

Publicerat: i Vardag
 
Ny stad, nya äventyr.
 
I skrivande stund har jag spenderat 768 fantastiska dagar i vår huvudstad Stockholm. På två nervösa ben flyttade jag hit som 19 åring och skapade ett nytt liv med nytt jobb och nya fantastiska vänner. Men nu vill jag närmre familjen. Närmre familjen, extramormor och vännerna i södra delen av Sverige. Och vet ni vilken vacker stad som ligger bra mycket närmre Halmstad än vad Stockholm gör? Göteborg.
 
Jag har noga suttit och kollat på kartan över de 4,5 km jag kommer ha mellan mig och min barndomsvän i Majorna i Göteborg. Jag har noga planerat alla mysiga kvällar vi kommer kunna ha, alla mysiga promenader, alla mysiga julklappsshoppingsrundor vi kan springa på, alla mysiga spontanta fikor vi kan ta. Spontana! Tänk att jag snart kan träffa en av mina bästa vänner spontant! Och inte nog med det så finns en av mina andra närmsta vänner i Göteborg: Michaela. För första gången ska vi bo i samma stad, och det mina vänner, det kan inte bli annat än bra.
 
Med darriga ben och ett klappande Stockholmshjärta så tar det emot lite att säga att jag inom en knapp vecka kommer sitta i en ny lägenhet. I Göteborgs innerstad. Men vet ni vad? Jag vet att det är rätt beslut. Lite mer än en timma hem till Halmstad och 4,5 km till en av mina närmsta vänner.

meet up med Fototräff på Fotomässan

Publicerat: i Fototräff
 
Igår hade vi vår lilla meetup på Fotomässan. Det var kul att se så många bekanta ansikten, men också nya. Vi hade en konferenslokal på mässan där Mattias från Moderskeppet började berätta om marknadsföring för fotografer - att man ska gå på magkänslan och få kunden till hjälte. Därefter visade Emma Svensson upp sina bästa bilder som vi fick höra ett gäng roliga historier bakom. Sedan gick vi ner i vår lilla lounge, försökte beslagta fotöljerna, åt godis och utsåg vinnaren i tävlingen vi haft för vår lilla meet up.
 
Tusen tack alla ni som kom på vår lilla träff! Jag hoppas få se er allihopa på vår stora Fototräff i sommar. Söndagen den 15 juni smäller det igen - då bombaderar vi Hagaparken med fotografer. Det kommer dyka upp mer information framöver, tills dess - skriv in datumet i era kalendrar vettja!

Inslag om Fotomässan

Publicerat: i Vardag
 
I fredags var SVT här på Fotomässan och gjorde ett inslag. Jag intervjuades och klippet kan ni kika på här. Klippet om mässan är 6:35 in i klippet.
 

En guide på Fotomässan

Publicerat: i Fototräff
 
Hos oss kan man snacka skit, prata om våra kurser och vår fototräff och vila fötterna i våra fotöljer. Vi hänger i sociala medier loungen (monter B10:10).
 
 
Det finns en massa roliga fotobås på mässan där man kan testa olika sorters fotografering. Här kan man testa på att fota med ringblixt.

 
Fotomässans bästa instagramtävling hittar man hos oss. Ni som redan varit på mässan i helgen - glöm inte att ladda upp era bidrag senast idag 17.00!

 
Om man blir köpsugen så går man såklart till mina kollegor på Scandinavian Photo.
 
 
Mitt emot oss har vi Emelie och Emma. Vi vinkar, stretchar och peppar varann genom mässan!
 
 
GoPro har en action photo area på mässan, här kan man både fota och filma galna stunts.
 
 
Om man börjar bli trött så går man till Kamera & Bild och tar en kopp kaffe som fått betyget "Toppklass!" av dem själva, och jag har inga invändningar på det minsann!
 
 
Skulle man däremot bli sockersugen så har vi en godisskål som alltid är fylld!

Ny dag på Fotomässan

Publicerat: i Fototräff
 
Det blev inga inlägg igår, det var helt enkelt fullt upp på Fotomässan. Det var jämt någon i vår lilla lounge och dessutom hade vi en liten meet up med ett gäng av er. Jag förberedde ett inlägg, men hann aldrig bli klar med det. Men det var bara roligt, så kul att få ansiktet på vilka ni är som är här inne och följer mig och min vardag. :)
 
Michaela var tvungen att åka hem på eftermiddagen, och därför så uteblev vår liveblogg igår och jag hängde med massa fina läsare bland våra fotöljer istället och snackade foto, kikade på bilder och tvingade folk att äta vårt fantastiska godis.
 
Nu ska jag bege mig ut mot Fotomässan igen, är det någon av er som ska ut dit idag? Kom förbi och snacka skit med mig, vila fötterna i fotöljerna och fyll på sockernivåerna! Jag finns i monter B10:10.

Liveblogg från Fotomässan

Publicerat: i Fototräff

Undrar ni vad som händer på mässan i helgen? Vad som händer i vår monter? Vilken monter får man inte missa (förutom vår?)? Var hittar man kaffe? Var vilar man benen? Vad missar ni som inte kan närvara? Och allt annat ni undrar, ställ frågor!! :) Start kl. 16.30.

På Fotomässan

Publicerat: i Fototräff
 
Nu är vi på plats! Fotomässan har varit öppen i liten mer än en timma och det vimlar av folk. Så kul! Vi har redan fått snacka med några av er läsare, riktigt kul att få ett ansikte på er.

Dessutom har vi lanserat alla nya kurser (alla goa göteborgare som tjatat om Fototräff i Göteborg borde definitivt ta en titt på hemsidan!). Och så har vi en instagramtävling också! Kom förbi och säg hej, vi finns i monter B10:10!
 
Och missa inte vår liveblogg idag 16.30!
 

Matilda

Publicerat: i Porträtt
 
5Dmk3 + 85mm/1.2
 
Jag passade på att låna hem mitt drömobjektiv i helgen - Canon 85mm f/1.2. Jisses vad jag dregglar varje gång jag får knäppa en bild med det. Om plånboken bara hade varit lite tjockare...
 
Efter att jag och Matilda varit i Fjärilshuset i söndags tog vi en liten promenad i Hagaparken och jag passade på att knäppa några bilder på den glada filuren! Och vilka minnen som kommer när man går där i Hagaparken. Varenda liten detalj från våra Fototräffar vi hållt i där dyker upp på näthinnan. Tänk vilka krafter en plats kan ha ändå! Jag älskar Hagaparken, även om det kanske bara är av den anledningen att jag får sådan enorm energi varje Fototräff tillsammans med er där. Men den energi finns kvar på platsen, varje gång man sätter sin fot där.
 

Liveblogg från Fotomässan

Publicerat: i Fototräff
 
Minns ni när dessa två tjejerna var bäst på att liveblogga varje gång de sågs? Ni kanske minns när vi livebloggade med kass uppkoppling från en plåtning på ett rapsfält för några år sedan? Eller i bilen på väg till Öland förra sommaren? Eller så kanske ni såg livebloggen på Michaelas blogg för några helger sedan när jag var sidekick och fick henne att göra massa underliga saker? Hur som: Vi är back in business!
 
Under Fotomässan i helgen kommer vi att liveblogga! Så alla ni som inte har möjlighet att ta er dit - ni kommer få följa med ändå. Ni vet hur det går till - när klockan är slagen så ligger det uppe ett klipp på bloggen här som ni startar och så är vi där, tillsammans, på Fotomässan i Älvsjö och ni kan ställa frågor till oss live.

Vårt livebloggs-schema ser ut såhär:
Fredag 16.30
Vi tar pulsen på mässan. Vi berättar vad ni som ska hit i helgen absolut inte får missa. Vad som är godbitarna på mässan helt enkelt!
 
Lördag 16.00
Vi springer runt på mässan med iPhone och mikrofon i högsta hugg bland utställarna och ser till att ni får svar på era frågor. Kanske har ni en fråga till Canon eller Nikon? Kanske har ni en fråga till Emelie Ohlsson eller Emma Svensson? Alla utställare hittar ni på Fotomässans hemsida. Redan nu kan ni kommentera er fråga i detta inlägget!
 
Söndag 14.00
En helt vanlig liveblogg. Vi sitter och glor in i kameran och ni kan ställa vilken fråga som helst!

Fjärilshuset

Publicerat: i Vardag
 
Canon 5Dmk3 + 100mm/2.8L
 
Igår spenderade jag och Matilda eftermiddagen på Fjärilshuset med kamerorna i högsta hugg. Det tog ett tag innan både vi och kamerorna vant oss vid värmen, otroligt varmt och fuktigt där inne bland fjärilarna. Vi svettades och kamerorna immade igen. Men efter ett par försök och några pauser i kylan fick vi till ett par bilder åtminstone.
 
Jag trodde det skulle finnas ännu fler fjärilar, och speciellt fler färgglada. Men det var otroligt kul att komma iväg med en annan fotonörd och få testa mitt macroobjektiv mer på riktigt än vad jag har gjort tidigare. Mitt makroobjektiv är verkligen en favorit i kameraväskan, så otroligt skarpt och bra färgåtergivning. Hittills har jag faktiskt använt det mest för porträtt.

Fototräff på Fotomässan

Publicerat: i Fototräff
Kommande helg, 22-24 november, är det dags för Fotomässan. Som ni säkert hört kommer jag och Michaela vara på plats hela helgen.
 
På lördagen kommer vi ha en liten get-together-Fototräff tillsammans med er. Vi vill helt enkelt bara få träffa er och förhoppningsvis få inspirera er! Mattias från Moderskeppet kommer föreläsa om marknadsföring för fotografer och Emma Svensson (kanske mer känd som RockfotoEmma) kommer visa upp och berätta om sina bästa bilder. Och vi kommer såklart presentera våra kommande kurser under vintern och våren. Självklart utlovas även en massa fotosnack och kramande som vanligt!
 
Anmälan: Maila till anmalan@fototraff.com
Tid: Lördag 12.45
Vi har även ordnat specialpris på inträdet till Fotomässan för er som kommer på vår träff på lördagen. Istället för 150 kr (eller 80 kr för studerande) i inträde så kommer ni få betala 60 kr.
Begränsat antal platser och först till kvarn.

Om ni inte har möjlighet att komma under lördagen så finns jag och Michaela på plats hela helgen i sociala medier-loungen, så kom gärna förbi och snacka lite skit med oss!

Sthlm Tapas

Publicerat: i Vardag
 
X-E1 + 35/1.4
 
Jag är nyss hemkommen från världens mysigaste fredag med Madelene. Sist vi skulle ses ställde jag in för jag hade en grotesk huvudvärk, så jag är superglad att vi kunde få till det ikväll istället.
 
Vi hängde på Sthlm Tapas, som jag varmt kan rekommendera. Längesen jag hade så trevliga servitriser och åt så god mat! Hur kul som helst att få testa en massa smårätter där jag faktiskt gillade allihopa. Allt från pulled pork till peruansk ceviche.

En Sonykväll

Publicerat: i Vardag
 
Fuji X-E1 + 18-55/2.8-4
 
Igår var jag och kollegorna på Scandinavian Photo ute och plåtade tillsammans med Sony. Vi testade deras nya a7 och a7r-kameror, som är den första spegellösa fullformatskameran. Verkligen schysst kamera! Själv gick jag runt och plåtade en del med min Fuji, men den hade ganska svårt med autofokus i den dåliga belysningen.
 
Just nu sitter jag med Michaela på Skype där det planeras för fullt inför nästa helg då det är dags för Fotomässan här i Stockholm. Vi kommer gå ut med mer information om vår träff på lördagen snart. Förresten så kan ni läsa en tidning om Fotomässan här, på sidan elva finns jag med!
 

tillsammans med aslan

Publicerat: i Vardag
 
iPhone 5
 
Högt upp på topplistan över att vara hemma hos föräldrarna ligger denna punkten:
Att få umgås med världens mysigaste katt.
 
Jag älskar att både få somna och vakna med ett kattansikte inborrat tätt intill mitt. Och att ha sällskap när man ligger och kollar på Grey's Anatomy. Eller att vakna mitt i natten av att någon trycker sitt ansikte mot ditt, kurrar till och slänger sig över din kudde med magen i vädret. Livet med katt är helt enkelt det bästa livet.

Film från Halmstad

Publicerat: i Videoklipp
 
Filmat med Fuji X-E1
 
Jag vet att ni har undrat hur mycket jag fikar när jag är i Halmstad. Svaret finns i videon.
 
Jag har filmat mer än fotat denna helgen och fy vad roligt! Mer vardagsfilm, så kul att ha ju! Sedan var inte Fujifilmen ultimat att filma med, eftersom du får vrida halvvägs till Kina när du ska ändra fokusen manuellt. Men minst sagt behändig kamera att ha med sig.
 

farsdag

Publicerat: i Vardag
 
Fuji X-E1 + 18-55/2.8-4
 
Igår hängde jag med min pappa hela dagen nästan. Vi tog en strandpromenad på förmiddagen och spanade in all förödelse efter stormen för någon vecka sedan. Jag gjorde min berömda äppelpaj som pappa tjatat om och slutligen så bjöd jag pappa på bio. Kvalitetstid.
 

hänger med fina människor i söder

Publicerat: i Vardag
 
Fuji X-E1 + 35/1.4
 
När jag bokade denna resan hem för en månad sedan så var mitt främsta mål att få träffa min fina extramormor. Egentligen är hon bara min granne, men hon förklaras bäst som min extramormor. Hon har helt enkelt varit en del av min vardag i hela mitt liv. De senaste månaderna har jag verkligen saknat att ha familjen på nära håll!
 
Igår fick jag även träffa en av mina närmsta vänner i ett regnigt Göteborg. Det var verkligen inte min grej att köra bil i Göteborg. Och pappa som sitter jämte och ska hjälpa till bara skrattar när jag inte kan vänster eller höger. Jag måste tänka till vilket som är höger och vänster och när gpsen i sista sekund säger "sväng vänster" så blir det lite smått panik... Nåväl, vi kom dit vi skulle i Göteborg och vi lyckades även ta oss hem.

Min torsdagsdejt med Malin

Publicerat: i Vardag
 
Fuji X-E1 + 35/1.4
 
I veckan fick jag äntligen träffa den här tjejen igen! Malin bott utomlands och vi har inte setts på 1,5 år. Gissa om vi hade mycket att ta igen? Vi satt på Vapiano tills det stängde nästan och babblade på om allt mellan himmel och jord.
 
Bäst av allt: I jul är vi samlade hela tjejgänget i Halmstad igen, det var riktigt längesen vi sågs allihopa samtidigt - kommer bli hur bra som helst!
 

Arlanda

Publicerat: i Vardag
 
Just nu sitter jag på Arlanda med en hemsk huvudvärk. Men å andra sidan så befinner jag mig hemma hos föräldrarna i Halmstad om en stund och får somna jämte en spinnande katt inatt. Så egentligen är livet ganska bra, trots min huvudvärk.
 
Att springa med packning är verkligen ingen höjdare, men jag sprang igenom Stockholms central mitt i rusningstider och dörrarna stängdes precis bakom mig på Arlanda Express - men jag hann med mitt tåg!
Och hur lyckas jag jämt få snubben som också heter Lindell i efternamn när jag ska lämna mitt bagage på Arlanda? Han frågar varenda gång "Nämen Lindell, är vi kusiner kanske?" och sträcker fram sin hand och visar sin namnbricka.

leafs

Publicerat: i Porträtt
 
Canon 5Dmk3 + 100mm/2.8L
Modell: Daniel K.

Jag hittade kanske den finaste gråa lövväggen senast jag var ute och plåtade. Det lönar sig att bara traska runt och leta locations att plåta på - man hittar verkligen alltid något. Och ibland blir det en fullträff.
 

Bruno Mars

Publicerat: i Vardag
 
Fuji X-E1 + 35/1.4
 
Världens grymmaste konsert i söndags i ett fullsatt Globen! Bruno Mars var verkligen över förväntan, tillsammans med ett storband bjöd han verkligen på en show. Isabella hade verkligen fått tag i bra platser till oss, så skönt att slippa stå ute och köa i evigheter i spöregn för att lyckas få en bra ståplats.
 

fem plus

Publicerat: i Vardag
 
X-E1 + 35/1.4
 
Om två timmar åker dessa två hemåt mot Göteborg igen. Vi har haft en fantastisk helg! Vi har hängt på Stockholms gator, lekt mästerkockar, självklart ätit på Vapiano, promenerat på Djurgården, varit på Bruno Mars fantastiska konsert, käkat mysfrulle, livebloggat och haft filmkväll. Fem plus på denna helgen. Lyckligtvis har nästa helg potential att bli lika bra.
 

Rosendal

Publicerat: i Vardag
 
Fuji X-E1 + 35/1.4
 
Det är världens gråaste och tråkigaste novemberdag i Stockholm denna söndagen. Men Isabella, Michaela och jag tvingade ut oss ändå och tog en promenad på Djurgården och en varm kaffe/te på Rosendal.
 
 

finbesök

Publicerat: i Vardag

iPhone 5 + afterlight

Fredag och finbesök!
Idag efter jobbet mötte jag upp dessa två. Michaela och Isabella hade kommit upp under förmiddagen och spenderat några timmar sovandes i min säng. Ni kan ju tänka er hur avundsjuk jag var när Michaela smsade en bild på två sovande varelser i min säng till mig på jobbet... 

Nu har vi precis käkat och kikar på Idol. 
RSS 2.0