iskaffe

Publicerat: i Vardag
 
Mmhm, jag har precis upptäckt iskaffe! En kollega har pratat om det och när jag helt plötsligt stod på ICA med det framför mig trillade det ner i korgen. Att ha presentkort på ICA är inte bara bra, det dyker ner hur mycket konstigt som helst i korgen när man går runt och tänker "Äh, det är ändå inte jag som betalar!".
 
Dessvärre är jag hur känslig som helst när det kommer till kaffe. Som nu - jättesugen på att dricka iskaffe. Men jag vet att om jag skulle göra det skulle jag ligga och vrida på mig när det väl är dags för att sova.
 

en bra höst

Publicerat: i Vardag
 
Det var längesen jag bestämde mig för att den här perioden av året skulle bli den bästa på länge. Den här hösten och vintern skulle bli perfekt. Idag tog jag ett jobbigt, men helt rätt kliv i den riktningen. You win some, you lose some.

Daniel

Publicerat: i Porträtt
 
5Dmk3 + 24-70mm/2.8L
Modell: Daniel K.
Igår plåtade jag dessa bilderna på Daniel.
 

monday coffee

Publicerat: i Vardag
 
5Dmk3 + 24-70/2.8L
 
Måndagsmorgon. Kaffe och analogt. Hur ofta sitter man och bläddrar i en tidning nuförtiden? iPad och digitala tidningar i all ära, men det är en viss känsla att få bläddra i en papperstidning.
 
Idag väntar en plåtning.

Fototräff <3 Fotomässan

Publicerat: i Fototräff
 
 Foto: Daniel Carlbom
 
Den 22-24 november är det dags för den årliga Fotomässan i Stockholm. När Fotomässan ringde i våras och frågade om jag och Fototräff ville blogga för dem var jag inte sen med att tacka ja. Jag och Michaela kommer att finnas på plats i sociala medier-loungen under hela helgen. Jag hoppas att ni svänger förbi och hälsar!
 
Även om ni är varmt välkomna att svänga förbi loungen när som under helgen och snacka strunt med oss så skulle vi väldigt gärna vilja träffa er under en Fototräff på mässan. Det kommer bli på lördagen, och mer information och hur ni kan anmäla er kommer att komma så småningom. Håll er uppdaterade på vår Facebook!
 
I samband med Fotomässan kommer Fototräff även släppa ett gäng kurser och workshops för några månader framöver. Både i Stockholm och Göteborg. WOHO! :)
 

roses

Publicerat: i Vardag
 
Jag sitter under täcket i sängen med Spotify på iPaden och njuter av en lugn helgmorgon. Snart ska jag faktiskt bege mig till jobbet. Det känns sådär att börja jobba 14.30 en lördag - inventering idag nämligen.
 

some more selfies

Publicerat: i Självporträtt
 
5Dmk3 + 24-70/2.8L + 430EX II
 
Det där med att vara sugen på att plåta, men inte ha tillgång till någon att plåga framför kameran... då får man helt enkelt plåga sig själv.
 

frost

Publicerat: i Natur
 
5Dmk3 + 100mm/2.8L
 
Igår när jag, fortfarande yrvaken, klev ur duschen upptäckte jag att det var frost ute och solen sken sådär fantastiskt fint som den kan göra en tidig höstmorgon. Jag sprang ut barfota och utan brallor, men två minuter senare insåg jag att det nog ändå var bäst att få på sig lite mer kläder innan jag begav mig ut för att plåta. Mina frusna fötter fick hoppa i ett par vinterskor istället.
 
Men hur fint? Och jag har inte redigerat färgerna på någon av bilderna. Hoppas på fler sånna här mornar!
 

raggsockar och te

Publicerat: i Vardag
 
Jag traskar omkring i raggsockar idag, efter att ha klivit ut barfota imorse. Just nu dricker jag världens bästa te  från Öland med smak av en himla massa bär. Min måndag har varit som den typiska söndagen: städa, tvätta och göra matlådor. Nåväl, jag är redo att kicka igång min arbetsvecka i alla fall!
 

Joel Grimes

Publicerat: i Vardag
 
Behind the scenes med X-E1 + 18-55/2.8-4
 
Igår spenderade jag hela min arbetsdag på en kurs som Scandinavian Photo ordnat med amerikanska fotografen Joel Grimes. Jag som aldrig plåtar i studio blev riktigt inspirerad till att göra en studioplåtning. Joel gick igenom hans tänk som fotograf, ljussättning, plåtade modell i studio och retuschade. Joel är känd för att retuscha ihop modellbilden med en bild från en annan location. Riktigt kul att se hans arbetsflöde i Photoshop!
 

Film: Fototräff 2013

Publicerat: i Videoklipp
 

WOHO! Äntligen är videon från sommarens Fototräff här!
Någon mer än jag som längtar tillbaks nu? Jag älskar verkligen att kolla igenom videos från alla roliga Fototräffar. Jag är så glad att jag, Michaela och Elin tog oss tid att filma lite i år också - det är verkligen guldvärt att ha en film och inte bara bilder från träffen.
 
Och för alla som undrar: Självklart blir det Fototräff 2014 också. Vi sitter och försöka spika datum redan nu.
 

höstigt

Publicerat: i Självporträtt
 
5Dmk3 + 24-70/2.8L
 
Det ryktas om att det eventuellt ska komma snö i helgen. Brrr, det är jag inte redo för! Är det bara jag eller är inte hösten ovanligt vacker i år? Jag älskar färgskiftningarna som är överallt.
 
Förresten så fick jag öva på att vara iakttagen framför kameran när dessa bilder togs. Några meter bort är det nämligen en fotbollsplan där det var träning och folk var på väg både dit och därifrån och gick eller åkte förbi mig som stod och fåna mig framför världens fetaste kamera som om det inte vore några konstigheter...
 

Video från retuschkurserna

Publicerat: i Videoklipp
 
Här kommer en video från helgens kurser med Fototräff: "Bli ett proffs på retusch!" med Philip Engström. Vi hoppas på att kunna hålla denna kursen igen, den var väldigt uppskattad! Efter ungefär sex timmar var det en enorm skillnad på före och efterbilderna.
 
Dessutom fick jag träffa en hel drös med trevliga människor under dessa dagar. TACK till alla er som kom!
 

Retuschkurs med Fototräff

Publicerat: i Fototräff
 
Just nu: Bli ett proffs på retusch!
Igår höll Philip sin första kurs för Fototräff och just nu fortsätter vi med den andra, extrainsatta kursen. Det är verkligen jätteroligt att den här kursen är så populär! Jag slocknade barnsligt tidigt igår, och har en känsla av att det kommer bli likadant idag.
 
Jag lyckades för övrigt låsa mig ute från dagens lokal! Där stod jag i trappuppgången, utan mobil eller nycklar till lokalen. Och inte hörde någon när jag plinga på dörren heller... Tillslut fick jag falla på knä och desperat ropa på Philip i brevinkastet. Med andra ord vad jag väldigt noga med att ta med mig både nycklar och mobil när jag hämtade dagens lunch.
 

selfies

Publicerat: i Självporträtt
 
5Dmk3 + 24-70/2.8
 
I måndags fick jag ett infall och bestämde mig för att plåta självporträtt. Bästa med min lägenhet är nog alla vita väggar, och jag har knappt satt upp något på väggarna så det finns ytor att använda när man vill plåta. Här använde jag mig bara av en golvlampa som enda ljuskälla.
 
Och stegen i bakgrunden är nog den bästa möbeln jag har efter min säng. Här kan man slänga upp tidningar och massa kläder. Världens bästa stege, vet inte hur många gånger denna stegen har räddat både mitt golv och mina stolar från att bli attackerade av kläder.
 

videoblogg med nevvan och ottan

Publicerat: i Videoklipp
 
Sist Elin var här bestämde vi oss för att spela in en videoblogg ganska spontant. Sagt och gjort runt klockan 23 en fredagkväll satt vi i det hemska ljuset hos mig och höll låda framför kameran... Som vanligt när man gör någonting med Elin så spårar såklart allting ut.
 
I helgen är hela Fototräff-gänget (jag, Michaela och Elin) samlat igen för första gången sedan i somras. Vi har funderingar kring att spela in en videoblogg ihop. Har ni några idéer på vad vi kan fåna oss med framför kameran?
 

dofter för hemmet

Publicerat: i Vardag
 
Jag har fått värsta crushen på dofter för hemmet! Doftljus, parfym för hemmet, doftpåsar för garderoben - you name it! Jag bor ju dessutom jättelitet, så snacka om att blanda dofter... Det måste verkligen vara det bästa med hösten - att äntligen känna att det är okej att dra fram alla ljus. Jag tänder direkt när jag vaknat och så fort jag kommer hem.
 

höst

Publicerat: i Vardag
 
Nu känns det verkligen som att hösten är här på riktigt...
Jag har haft en helt suverän helg, och känns trist att den börjar gå mot sitt slut (mina helger slutar på måndagar eftersom jag jämt är ledig då, skönt med en extradag). Världens härligaste tjejkväll i lördags, en heldag i pyjamas med bra filmer igår och idag har jag bara fått gjort allt nödvändigt. Ungefär så som jag vill att varje helg ska se ut.
 
Förresten! Ni missar väl inte att vi har några platser kvar på vår extrainsatta kurs "Bli ett proffs på retusch!" som var så populär? Det är nu på söndag och sista anmälan är idag. Fyra platser kvar.
 

eleonore

Publicerat: i Porträtt
 
Canon 5Dmk3 + 100mm/2.8L
Modell: Eleonore
 
Eleonore är verkligen grym framför kameran. Vi körde en spontan plåtning sist, tidigare har vi ju gjort en 50-tals plåtning tillsammans. Vi kom på att vi ville ha ett rött läppstift till denna outfiten så vi sprang in i en sminkbutik och ordnade det lite snabbt. Allting går verkligen att lösa!
 
Det körde förbi ett gäng turistbussar som avbröt vår plåtning, gissa om de glodde? Det gjorde i och för sig alla människor när jag och Eleonore gick jämte varann. Hon som är lång i vanliga fall och nu hade klackar på sig jämte mig på mina ynka 1,65 cm såg nog ganska roligt ut.

in the city

Publicerat: i Porträtt
 
Canon 5Dmk3 + Sigma 35/1.4 Art
 
Jag har märkt att jag gillar att plåta på övergångsställen? Jag gör jämt det nu känns det som. Det hela började med att jag förra hösten kom på idéen under en plåtning och den bilden blev en favorit från den plåtningen, så jag gissar på att det är den känslan efter att ha tagit den bilden som sitter kvar.
 
När jag plåtade Sarali så passade jag på att testa Sigma's nya 35mm. Jag skulle vilja skrota mitt 50mm och ersätta det med ett 35mm och ett 85mm. Sigmas var helt fantastiskt, men tyvärr lite för stort och klumpigt för att kunna ersätta min 50mm. Det räcker gott och väl att 85an som jag vill ha är klumparnas klump!
 
 

berlin

Publicerat: i
 
Fuji X-E1 + 35/1.4
 

- Jag älskar Tysklands motorvägar med fri fart, jag har äntligen fått testa på mitt liv som racerförare!
- Varför parkerar Berlinare mitt i körfältet? Och gärna på broar!?
- Sist men inte minst - det här med att dubba all film på andra språk? Hur idiotiska får man vara, inte konstigt att tyskar är kassa på engelska. Vi såg Wallander på dubbad tyska, det gick seriöst inte att se på, kändes hur fejk som helst.
 
Berlin bjöd på de finaste solnedgångarna! Älskar verkligen ljuset och färgerna som blir vid en solnedgång.
 
Annars var Berlinresan bra förutom att vi fick bilen bortbärgad från en parkering. Så när vi kom tillbaks till platsen där vi parkerat bilen så stod vi som tre frågetecken. Dessutom hade pappa direkt efter han parkerat där skrytit om hur han körde som en äkta Berlinare. Det har han, och kommer han få höra fler gånger! Men det löste sig, bilen hade tydligen stått i vägen för något marathon.
 

just nu: fast på flygplats

Publicerat: i Vardag
 
En fågel kolliderade med flygplanet jag skulle tagit 16.20 från Ängelholm. Såhär sitter jag... och väntar på 19.25-flyget. Pappa hade såklart hunnit åka innan vi fick infon att vårt plan blev inställt eftersom en mekaniker var tvungen att titta på det och någon sådan fanns såklart inte här.
 
Men jag har gjort mig ganska hemmastadd. Det är fullt av människor överallt, men jag gick till ankomsthallen för en timma sedan som var helt tom och beslagtog en soffa här. Nu har det kommit lite mer folk hit, men är fortfarande väldigt tomt här.
 
Och ja, alla väskor som står i soffan är mina. Det är mitt handbagage, min väska är redan incheckad och klar. Jag förstår som sagt inte hur jag jämt kan få med mig så mycket mer grejer hem från Halmstad än när jag åker ner?
 

frukost på grand

Publicerat: i Vardag
 
Fuji X-E1 + 35/1.4
 
Idag är min sista semesterdag. Hur kan tio lediga dagar gå så fort? Men Berlin var fantastiskt och att få vara hemma i Halmstad just nu var välbehövligt.
 
Jag gick upp klockan sex i morse för att äta hotellfrukost med en vän i Halmstad. Verkligen bästa sättet att börja sin dag på! Just nu håller jag på att försöka få ner alla mina grejer i min väska, jämt samma problem när jag ska hem härifrån. Jag har packat ner i de väskorna jag åkte hit med, och lyckats fylla ytterligare en väska. Skyller på shoppingen i Berlin...
 
RSS 2.0