street in berlin

Publicerat: i Vardag
 
Fuji X-E1 + 35/1.4
 
Jag plåtade lite street i Berlin, men mestadels var folk alldeles för kinkiga för att jag ens skulle våga höja kameran. Jag har aldrig höftat (tagit bild på måfå från höften och hoppas på det bästa) när jag plåtat street innan, men i slutet fick jag nog av alla tyska skällsord när jag plåtade (vilket jag aldrig utsätts för i Sverige) så jag började testa att höfta. Det gick väl sådär egentligen, jag vill ju ha en skarp och perfekt bild när jag ser något som skulle kunna göra sig bra på bild.
 

back in halmstad

Publicerat: i Vardag
 
Fuji X-E1 + 35/1.4
 
Äntligen hemma i Sverige och hos föräldrarna i Halmstad efter att ha levt livet som racerförare. I Tyskland får man nämligen köra i fri fart på motorvägen. Hur grymt!? Äntligen fått uppleva hur mitt liv som racerförare skulle vara!
 
Jag har haft fem grymma dagar i Berlin. Kameran har inte gått lika varm som jag trodde att den skulle, men några bilder har jag att bjuda på de närmsta dagarna.

ett ständigt fikande

Publicerat: i Vardag
 
Fuji X-E1 + 35/1.4
 
Det blev många fikor med människor som står mig närmst under mina korta dygn i Halmstad. Mest stolt är jag för att jag för första gången tog med mig min extramormor ut själv. Jag har tänkt göra det miljontals gånger, men aldrig känt mig bekväm med det då hon inte varit så stadig på benen och jag har varit rädd att hon ska snubbla. Nu sitter hon i rullstol och den oron försvann, nu race:ar vi fram med mig bakom styret istället! Vi åkte ner till ett fik i Båstad med världens finaste utsikt. En timma efter att jag släppt av min extramormor satt jag på nästa fik! Hur fantastiskt som helst att vara omgiven av alla dessa fina människor.
 

selfies!

Publicerat: i Självporträtt
 
5Dmk3 + 24-70/2.8L
 
Jag knäppte några självporträtt i pappas verkstad, men de blev inte alls som jag tänkt mig. Och när jag tänker efter vet jag inte riktigt exakt hur jag tänkt mig, men inte såhär i alla fall. Det blev lite väl plottrigt mot vad jag hade för bild i huvudet. Men nåväl, jag tycker det är nyttigt att stå framför kameran i alla fall och lära mig att känna mig bekväm där också. Det gör att jag kan guida andra framför kameran bättre.
 

Nästa: Berlin

Publicerat: i Vardag
 
Efter ett par stressiga och flängiga dagar i södra delarna av Sverige roadtripar jag idag vidare mot nya mål. En bilfärd ner till Tyskland och Berlin väntar mig idag. Vi räknar med ca 10 timmar i bil, men med några bakom ratten och några tryckt mot en kudde i en bilruta med bra musik i öronen så ska det nog gå ganska fort.
 
Jag har varit där en gång innan och därmed besökt de mest turistattraktiva platserna så som tv-tornet, muren osv, men har ni några tips så kommentera gärna!
 
Jag vet inte om jag kommer ha tillgång till något internet, men jag har tidsinställt några inlägg som dyker upp här så att det inte ekar tomt.

Franks + Michaela

Publicerat: i Vardag
 
Fuji X-E1 + 35/1.4
 
Hängde såklart med Michaela i Göteborg också! På vårt stammishak där - Frank's coffee. Och för första gången är jag stolt över oss - vi pratade inte alls något om Fototräff. Det har aldrig hänt förr. Michaela trakasserade min kamera totalt med bilder på det mest onödiga som fanns runt omkring, så nu ska jag sätta mig och rensa bort bilder på tomma glas, mina leverfläckar och bilder på mobiler... Jag tror att någon måste rasta sin kamera.
 

pluspoäng till ett regnigt göteborg

Publicerat: i Vardag
 
Fuji X-E1 + 35/1.4
 
Jag hade verkligen världens bästa dygn i Göteborg, den staden plockade verkligen pluspoäng igår. Trots att regnet aldrig slutade falla.
 
När jag kom dit i lördagskväll blev det en hemmakväll hos min barndomsvän Marica med sjukt goda och maffiga hemgjorda hamburgare med tillhörande tjejsnack långt in på småtimmarna. Dagen efter bjöds det på en grym frukost och en långpromenad i Slottsskogen och vidare i regnet där jag fick se båda sälar, älgar och pinvinger. Jag blir som en femåring när jag ser djur, springer fram och pekar och hoppar upp och ner nästan. Promenaden avslutades med en varm kopp kaffe, sådär lagom dygnsur.
 
Marica var även min stöttepelare när jag packade för denna resan och lovade att jag inte skulle behöva plocka med mig mer än ett par jeans. Den fick hon äta upp för nu sitter jag här med ett par av hennes jeans som jag fick låna när mina blivit dygnsura efter vår promenad.
 
Efter jag duschat och lånat nya jeans av Marica mötte jag upp ytterligare en Göteborgare. Gissa vem...?!
 

fredagshäng med nevvan

Publicerat: i Vardag
 
Fuji X-E1 + 35/1.4
 
I fredagskväll mötte jag upp en lika sprallig Elin som vanligt. Vi var hungriga båda två och hade bestämt oss för att äta middag ute någonstans. Efter att ha besökt två Vapiano och ett Jensens, där alla tre hade väldigt lång väntetid så gav vi upp... och gick till Mc Donalds. När vi väl satt oss kommer det fram en idiot till vårt bord och ställer sig och glor på vår mat i vad som känns som evigheter. Tills han tar två pommes av Elin. Så jävla vidrigt.
 
Vi satt uppe och spelade in någonslags videoblogg när vi kommit hem i alla fall... jisses. Vettetusan vad vi höll på med egentligen - eller vad Elin klädde på mig. To be continued...
 

Mot Göteborg!

Publicerat: i Vardag
 
Fuji + 35/1.4
 
Jag sitter just nu på tåget mot Göteborg. Försenat såklart, fick sitta och vänta på tåget i 35 minuter på Stockholms central innan vi ens började röra oss.

Jag har nämligen tio dagar av semester framför mig. Det blev lite sista-minuten-semester som ska börjas i Göteborg innan jag åker mot min hemstad Halmstad imorgon. Och det känns minsann inte alls fel med lite ledighet igen.
 

hotell ottan

Publicerat: i Porträtt

Häromdagen satt jag och gick igenom min gamla hårddisk eftersom mamma bett om ett par bilder och jag fick äntligen för mig att ta tag i det. Då sprang jag på den här bilden som jag tog på ett Nikonevent med jobbet. Och helt plötsligt skulle en plåtning i en studio kanske inte vara helt fel. Även fast jag gillar mer att plåta på location.

I alla fall, det är dags för mig att städa. Imorgon öppnar nämligen Hotell Ottan igen (åtminstone så är det så Michaela kallar det när hon är på besök och sover här) och man måste ju leva upp till sin standard...

eleonore

Publicerat: i Porträtt
 
5Dmk3 + 24-70/2.8L
Modell: Eleonore
 
Så var det måndag igen... nåväl, åtminstone för mig. Det är lika skumt varje gång att ha måndag på en onsdag. Men idag började min jobbvecka. Och varje gång så har jag lika svårt att tänka mig in i vilken dag det är, jag säger jämt fel. För i min värld så är det ju måndag.
 
Här är i alla fall ett gäng av bilderna jag och Eleonore har tagit tillsammans. Jag har fortfarande ett gäng kvar att redigera, men det står still i huvudet på mig - jag har ingen aning om hur jag vill redigera dem!
 

stegar i träd

Publicerat: i Vardag
 
5Dmk3 + 24-70/2.8L
 
På Bornholm målar man träden svarta och slänger upp stegar i dem. Jag tvingade pappa att vända och köra tillbaks till detta trädet. Hur coolt?! Älskar när sånt här dyker upp när man är ute - från ingenstans. På platser där det inte ens passar in.
 

schack

Publicerat: i Vardag
 
Jag vill också kunna spela schack. I Kungsträdgården.
 

sunday

Publicerat: i Vardag
 
5Dmk3 + 24-70/2.8
 
Trots mycket sömn inatt så är jag barnsligt trött idag. Jag har ändå tagit tag i mig själv och fått en hel del vettigt gjort. Bland annat knäppt bilden ovanför och spelat in (och klippt!) en video.
 
Annars är det ju fantastiskt roligt att ni är så många som anmält er till "Bli ett proffs på retusch"-kursen! Den är så gott som fullbokad.

[pink]

Publicerat: i Porträtt
 
5Dmk3 + Sigma 35/1.4
Modell: Sarali
 
Jag har insett att jag har börjat plåta allt mer på sistone igen utan att egentligen tänka på det. Jag har börjat förstå hur mycket enklare det är att inte ha en massa inplanerat - utan köra spontana plåtningar. När jag bokade in som mest plåtningar ett tag så blev alltid alla inställda. Jag skojar inte, det slog verkligen aldrig fel. Antingen var make up artisten sjuk, eller så ställde modellen in... Hur som, skönt att vara back on track!
 

Tårtfotografering

Publicerat: i Vardag
 
5Dmk3 + 100/2.8L
 
Jag plåtade som sagt enkla bilder på tårtor till en vän i måndags. I princip första gången jag plåtar något ätbart. Jag skulle gärna vilja plåta något mer uppstyrt/arrangerat med mat - hade verkligen varit en utmaning att få testa på.

Hur som - jag har insett att livet som tårtfotograf inte är så fel. När man väl har plåtat får man nämligen äta... Kanske ska satsa på en karriär på att bara plåta tårtor? Eller mat överhuvudtaget. Tänk om man hade en matplåtning inbokad varje dag och slapp laga mat - det vore guldvärt för mig som hatar att laga mat.

Och vänner, givetvis uttalas ordet tårta som tåta.

Bli ett proffs på retusch

Publicerat: i Fototräff
 
Bildretusch: Philip och kollegorna på eightbit.se
 
Äntligen är det dags för Fototräff att släppa en ny kurs! Dags för en retuscheringskurs med grymma Philip Engström - Bli ett proffs på retusch.
 
Att ta ett bra porträtt är en sak, men att sedan svinga trollstaven över den, så att den blir helt outstanding är något helt annat - och det är just det som du ska få lära dig i denna kurs.
Efter kursen kommer du kunna retuschera porträtt med samma tekniker som retuschörerna använder till bilderna vi ser i bland annat Vogue och Vanity Fair.
 
När: Lördagen den 12 oktober, kl. 10-17
Var: Stockholm
Förkunskaper: Krävs inga speciella förkunskaper
Pris: 695;- (lunch ingår)
Anmälan: Mer info och anmälan hittar du HÄR
 

hey girl!

Publicerat: i Porträtt
 
5Dmk3 + 24-70/2.8L + 100/2.8L
Modell: Eleonore
 
I söndags hade jag en plåtning med fantastiska Eleonore. Så jädra grym tjej framför kameran! Jag skickade bara ett par inspirationsbilder till Eleonore för plåtningen och hon hade med sig kläder som passade perfekt till vad jag tänkt i mitt huvud.
 
More to come... när jag hunnit redigera. Dessa tog vi egentligen bara i farten, inte alls vad vi tänkt oss. Men jag gillar.

himmelriket för en sockerjunkie som jag

Publicerat: i Vardag

Måndagsjobb: Plåta tårtor. Och äta.

Värre kan man ha det. Jag har hjälpt en vän att plåta lite enklare bilder på hennes tårtor idag. Hur goda som helst! Fast min huvudvärk just nu är inte att leka med - en macka till frukost och sedan tårta till lunch är inte att rekommendera... Den ska botas genom kvällsmat och en kopp kaffe nu.
 

Fotoweekend 2014

Publicerat: i Fototräff
 
Som ni vet så har jag och Michaela sysslat med Fototräff en del på sistone. Bland annat har vi funderingar på att ordna en Fotoweekend 10-14 juli 2014. Det kommer bli hela tre dagar fulla med workshops, kurser, fotande, bad och en massa äventyr!
 
För att veta om detta är något som är värt att lägga vår tid på så skulle vi vilja att ni lämnade en intresseanmälan om detta är något ni velat gå på! Då får ni såklart mer information allt eftersom vi har hunnit längre med planerandet.
 
Lämna din intresseanmälan här.

latest everyday with fuji

Publicerat: i Vardag
 
Fuji X-E1 + 35/1.4
 
Då har första veckan av första höstmånaden detta året passerat. Jag har varit ledig ganska mycket, hunnit fika och äta middag med vänner. Igår fick jag en chock när jag insåg att två timmar gått när jag suttit och pratat med en vän, kändes som tio minuter. Verkligen älskar sådana stunder! Dessutom har jag fått min första doggiebag! Det var faktiskt servitrisen som undrade och jag som är kass på att laga mat kan ju inte tacka nej till att ha morgondagens lunch ordnad. Årets första höstvecka har också krävt mycket kaffe.
 

fredagsutsikt i stockholm

Publicerat: i

Jag sitter inne i Stockholm och tar en kaffe i väntan på att en vän för att gå ut och äta middag. En bra början på helgen, som bland annat kommer innehålla två plåtningar för mig.

svensk sommar

Publicerat: i Vardag
 
5Dmk3 + 24-70/2.8L
 
Jag har aldrig förstått folk som flyr från Sverige på sommaren - det är ju då det är som vackrast här! Jag kommer sitta och snegla på mina sommarbilder även fast hösten knackar mig på axeln. För visst känns det som att så fort kalendern slog över till september så kom hösten?
 

Tove

Publicerat: i Porträtt
 
Fuji X-E1 + 35/1.4
 
Förra helgen träffade jag Tove innan hon flyttade till Göteborg. Jag hade med mig Fuji:n och passade på att ta några porträtt. Ganska fantastiskt vad min Fuji levererar i bildkvalité jämfört med min Canon trots allt.
 
Annars så har jag börjat jobba öppning på onsdagar nu, vilket betyder att jag slutar redan 17.15. Det känns hur lyxigt som helst att få gå hem så tidigt, minns inte senast jag hade ett jobb jag gick hem från så tidigt. Att jobba inom handels betyder ju tyvärr allt för ofta sena kvällar.

på ett café

Publicerat: i Vardag
 
Fuji X-E1 + 35/1.4
 
Jag sitter på ett café vid Mariatorget och jobbar idag - redigerar bilder, mailar och så vidare. Skönt att komma hemifrån, känns som om man snabbare jobbar undan allt här. Jag fick för övrigt beställa från en engelsktalande som med sin svenska försökte göra sig förstådd. Bara det att jag inte var beredd på hans engelska dialekt och förstod absolut ingenting vilket slutade med att han började prata engelska med mig ändå.
 
Jag har verkligen saknat mina lediga måndagar. Nu är det september och jag är tillbaks på mitt vanliga schema på jobbet. Jag tror inte jag skulle kunna ha ett bättre schema än vad jag har just nu - så nöjd! Att vara ledig fyra dagar i rad varannan vecka är verkligen guldvärt, speciellt efter att ha testat att jobba heltid i en månad.

en glossybox

Publicerat: i Vardag

Nackdelen med att flytta hemifrån: all post som kommer är räkningar. För ett tag sedan tyckte jag det var dags att ändra på det. En gång i månaden får jag nu en Glossybox hemskickat. En fin liten låda med en massa överraskningar i form av skönhetsprodukter.
 
Den här väntade hemma på mig i veckan efter ett lång tio timmarspass på jobbet - minst sagt välkommet att mötas av det här. Än så länge har jag aldrig blivit besviken på innehållet, har alltid lyckats få något jag gillar eller behöver i boxarna.
 
RSS 2.0