Jakten på den perfekta praktikplatsen börjar...

Publicerat: i Självporträtt, Vardag
 
Det blev en kort dag i skolan idag. Vi har haft näringslivsvecka och där vi bland annat fått veta hur det ser ut i huvudet på en rekryterare. Idag fick vi dessutom tillbaks testresultat på en undersökning vi gjorde för ett tag sedan som skulle ta reda på vad vi hade för bästa egenskaper och vad vi borde jobba med. Jag satt och flina flertalet gånger, för mitt resultat stämde verkligen på pricken. Mina bästa egenskaper var att jag alltid vill lyckas och att jag alltid vill förbättras. Och med på listan över jobb som skulle passa mig fanns faktiskt fotograf, så helt fel ute kan de inte ha varit...
 
Nåväl, tanken är att vi ska börja söka praktik nu. I oktober går vi nämligen ut på 12 veckors praktik. Så innan jag firar in våren denna valborgsmässoafton så tänkte jag knäppa en ny CV-bild (check!) och snygga till mitt CV så att jag är redo att ge mig ut i jakten på den perfekta praktikplatsen...

En helg med Fröken Småland

Publicerat: i Vardag
 
Efter jobbet igår fick jag finbesök av Fröken Småland. Vi gick faktiskt i samma gymnasieklass och har lyckats hålla kontakten sedan dess, trots att jag flängt land och rike runt... Solen har skinit och lockat fram mina vita ben från sitt normaltillstånd i svarta jeans, det har blivit en massa häng på gården och en trevlig kväll i Göteborg. Helt perfekt med andra ord.
 
Denna vecka väntas kontraktskrivning, två jobbintervjuer och sedan ska jag även få nycklarna till min nya lya på fredag. Tyvärr börjar min tid i nuvarande lägenhet rinna mot sitt slut och jag vill helst bara klamra mig fast här och vägra lämna den. Tills jag inser att jag faktiskt fyller 23 i år och inte fem och måste bete mig mer moget än så. I vilket fall som så har jag lyckats ro hem ett förstahandskontrakt. Och ett förstahandskontrakt i Göteborg är inte lätt att få, så jag ska försöka vara glad ändå!

Min bästa selfie hittills

Publicerat: i Vardag
 
Vi läser vår retorikkurs nu. Igår var det dags för vårt första av fyra tal vi ska hålla. Vi skulle ha med oss en pryl och talet skulle vara personligt, roligt och enkelt. Självklart blev det kameran som fick hänga med mig, helt klart enklast att prata kring. Och hur inleder man då ett tal om en kamera? Genom att ta en selfie såklart.
 
Den här dagen har börjat på det absolut bästa sätt den kunde, men nu har jag lite jobb kvar innan jag får ta helg. Det blir jobb hela dagen och kvällen idag och några timmar imorgon, men sedan får jag finbesök från Småland. Och Göteborg har bestämt sig för att visa sig från sin bästa sida, vi ska få sol hela helgen. Det kan med andra ord inte bli annat än en perfekt helg.

Det här med Fototräff 2014...

Publicerat: i Fototräff
Fototräffen 2013
 
Det har börjat trilla in mail och frågor om Fototräffen 2014 och jag gissar att det är på tiden att vi lättar på våra hjärtan. Vi hade planerat in en helg i juni till detta, men vi kommer tyvärr att ställa in årets Fototräff.
 
Jag tror att ni vet att både mitt och Michaelas hjärta klappar väldigt mycket för allt som har med Fototräff att göra. Men tyvärr har vi inte den tiden som krävs för att anordna ett evenemang som den årliga Fototräffen just nu, då vi båda har händer och fötter fulla med andra projekt. Vi kommer även ta ett break med kurser och workshops för att samla ny energi och komma tillbaks med massa nya fräscha krafter när vi har mer tid att lägga på Fototräff.
 
Tills dess hoppas vi att ni hänger med oss på Facebook!

Chokladdoppad frukt

Publicerat: i Vardag
 
Påsken spenderades hemma i Halmstad matförgiftad, men hann med en sväng förbi mormor och morfar i Kalmar och en promenad längs havet. Så jag är ganska nöjd ändå.
 
Igår var jag och Marica på ansiktsbehandling, därefter gjorde vi en sjukt god pizza och avslutade kvällen med chokladdoppad frukt. Helt galet gott.

En zebra

Publicerat: i Vardag
 
 Foto: Michaela Dahlström
 
Tjejen som alltid glider omkring i vitt, svart eller grått har slagit på stort och klängt på sig en zebrakappa minsann! Det är inte ofta jag spatserar omkring i mönster, men jag trivs alldeles utomordentligt bra i den här kappan. Det var en chansning när jag klickade hem den - en bra sådan. Jag älskar vårjackor, jag kan liksom aldrig få nog. Jag kan lika gärna ta och erkänna att jag redan har köpt tre nya vårjackor inför den här säsongen. Men man kan aldrig få för många vårkappor, skinnjackor eller jeansjackor. Eller...?
 

Botaniska trädgården

Publicerat: i Vardag
 
Innan bröllopsworkshopen var jag och Michaela och rekade i Botaniska trädgården i Göteborg. Hur fint som helst och trots tidig vår så har mycket slagit ut. I sommar ska jag definitivt boka in en fotografering där. Och just som jag sitter och glor ut genom min franska balkong nu, så ser jag hur våren verkligen tagit fart här. På bara några dagar har gräset blivit grönare och träden börjar få gröna knoppar. Är inte våren den absolut bästa årstiden?!
 

Bröllopsworkshop med Dayfotografi

Publicerat: i Fototräff
 
I helgen arrangerade vi (Fototräff) en bröllopsworkshop med Dayfotografi. Inte nog med att väderguden var på vår sida och höll inne med regnet tills workshopen var över så var det en otroligt inspirerande dag. Sara och Maria visade fotografporr och pratade om hur man ibland bara vill hångla loss med brudparet för att de verkligen vet hur man ska hångla för att det ska bli bra på bild.
 
Efter en stunds snackande, lunch och en liten visit i Hagakyrkan var det dags för workshopen att sätta igång på riktigt. Vi hade två olika brudpar med oss och en fantastisk dukning. Dagen avslutades med att Sara och Maria visade bildredigering, gav tips och hade frågestund.
 
Tack till alla som var med och gjorde denna dagen så utomordentligt bra - alla deltagare, frisör, make up artist, florister, brudklänningsdesigners, Botaniska trädgården, Studiografen och såklart våra otroliga kursledare - Dayfotografi.

En tisdag

Publicerat: i Vardag
 
Kameran ligger på hyllan och det finns egentligen inga vardagsbilder längre i mitt liv, min iPhone 5 får försöka prestera med dagens bilder - vilket går sådär.
 
Nåväl... Jag hade sämsta morgonen. Jag har dålig sömn i perioder och de senaste veckorna har varit åt helvete sömnmässigt och utan ordentlig sömn blir jag fan dum i huvudet. Mitt tålmod är på noll och idag hade jag en morgon när jag kände att jag aldrig borde ha gått upp för allt gick bara fel. Jag glömmer paraplyet när det spöregnar ute, trots att jag höll det i handen precis innan jag gick hemifrån. Jag inser att jag är helt väck i huvudet och har dubbelbokat massa datum. Jag får inte liv i min gamla dator. Men väl på plats på jobbet började det vända - så det kanske var värt att kliva upp ändå och ta sig igenom morgonen.
 

Ser ljuset i tunneln - snart helg!

Publicerat: i Vardag
 
Foto: Antony/Studiografen
 
Det känns som att jag har blivit överkörd av en traktor, så sjukt trött idag trots många mängder kaffe på eftermiddagen. Jag har jobbat och pluggat hela veckan och det har blivit några sena kvällar och alldeles för tidiga mornar. Men å andra sidan gillar jag att jag har kommit in i att ta en morgonpromenad innan frukosten på sistone. I morse hade jag planerat att gå tillsammans med min granne som jag fick ringa och väcka, hoppas kunna ta sällskap några gånger i veckan. Så mycket enklare att komma upp när man har planerat in det med någon.
 
Nåväl, nu ska jag sluta ordbajsa. Bjuder istället på en vacker bild från tea & scones-kvällen på Studiografen, vi ska arrangera en till sådan snart om ni vill äta världens godaste scones och hänga med härligt fotofolk i Göteborg.
 

Efter en helg i Halmstad

Publicerat: i Vardag
 
Jag blir så besviken på mig själv som inte uppdaterar här. Jag vet hur kul jag tycker det är att sitta och gå tillbaks ett år och se vad jag gjort.

Jag har i alla fall haft en helg i hemma hos familjen i Halmstad. Och precis som vanligt har jag kunnat checka av min lista när jag är hemma: Duscha tills jag immat igen hela badrummet, älskar mina föräldrars gigantiska dusch, blivit bortskämd med massa mat och så mycket bakelser att jag är säker på att jag minst två nya hål i tänderna, njutit av att kunna hänga vid havet och fikat med fina vänner som man träffar alldeles för sällan numera. Utöver detta så har jag dessutom grillat (årets första grillning är alltid ganska magisk!), lapat sol på föräldrarnas altan och lyckats få årets första solbränna.
 
RSS 2.0