Hej Dottan

Publicerat: i Vardag
 
Idag har jag på två och en halv timma flyttat ut från förra lägenheten, flyttstädat och packat upp allting på sin plats i nya lägenheten. Tackvare fantastisk hjälp med ganska många flyttlådor tidigare veckor så gick dagens flytt oerhört smidigt och eftermiddagen kunde ägnas åt att montera upp det sista och handla smågrejer på Ikea.
 
Så här har ni en tjuvkik på hur det ser ut hittills. Och som ni ser i speglingen på tvn så har såklart min instagram-vägg fått följa med även hit. Det är standard att ha en instagram-vägg i mina lägenheter. Och bäst av allt? Här kan den få sitta på obestämd tid. För första gången sitter jag inne på ett förstahandskontrakt och slipper veta att jag har en lägenhet ett visst antal månader.
 
Och ja, jag har redan döpt min lägenhet. Dottan. Eller garderoben. Och psst, visst skymtas det lite färg på sängen? Förra lägenheten var helvit, men den här rackarn har fått bli både grön, vit, beige, brun, svart och grå minsann.

Jodå, jag lever...

Publicerat: i Vardag
 
Johodå, jag lever fortfarande även om det kanske inte verkar så här ibland.

Vad har hänt sedan sist jag var här inne och klottrade då? Egentligen inte så mycket. Retorikkursen är avklarad och jag känner mig återigen bekväm med att prata inför större grupper. Nu läser vi kursen jag väntat på sedan vi startade i februari: marknadsföring. Det är mest ett enda stort frågetecken i mitt huvud nu, så mycket som ska redas ut. Annars har jag föreläst för Fotografiska föreningen här i Göteborg, vilket var superkul. Det var mest äldre fotografer där, så det var kul att få visa upp hur en del av oss yngre fotografer tänker. Dessutom fick jag anledning att gå igenom alla mina gamla bilder och inse att jag verkligen saknar fotograferandet... Borde utan tvekan styra upp en plåtning snart igen.
 
Sedan är jag ju mitt uppe i min flytt. Min lägenhet garderob börjar mer och mer ta form och jag tror verkligen att det kan bli något bra utav det. Samtidigt vill jag verkligen inte lämna min fina lägenhet som jag bor i just nu. Men efter ett halvår i Göteborg är det kanske dags att för första gången skaffa något som verkligen är mitt.

En ny garderob. Eller lägenhet.

Publicerat: i
 
Där sitter jag... ännu en gång på golvet i en tom fräsch lägenhet. Enda skillnaden är att denna gången sitter jag där och vet att ingen kan kicka ut mig från denna lägenheten. Jag lyckades få tag på ett förstahandskontrakt tio minuter från centrala Göteborg och idag var det dags att hämta nycklarna. Huset är precis nybyggt och jag har faktiskt aldrig sett exakt min lägenhet. Med åtta lägenheter på varje våning var det bara att trycka nyckeln i låset på alla och testa sig fram vilken som var min. Efter femton försök (notera att det var åtta lägenheter på våningen...) lyckades jag hitta min lilla garderob.
 
Jag har kvar min fina lägenhet som jag hyr i andrahand en månad till, så jag flyttar in först i slutet på maj. Nu gäller det bara att inreda på bästa möjliga vis - för jag har bestämt mig för att jag och min lilla garderob ska bli bästa vänner.
RSS 2.0