16 timmar i Halmstad

Publicerat: i Vardag
 
 
Min första lediga dag på 13 dagar spenderades i Halmstad. Efter ett stängningspass på jobbet i lördags tog jag pojkvännens bil ner. Och det var väl värt det, för att vakna upp med en mysig och spinnandes hårboll innanför täcket kan vara det lyxigaste jag vet. Under mina sexton timmar i Halmstad har jag hunnit träffa min fina extramormor, tvätta fyra maskiner, baka fem plåtar med lussebullar samt en matpaj och ta ett snabbt stopp på Gekås under kvällens hemfärd till Göteborg. 
 
Fem dagar tills min pojkvän är hemma igen. När han åkte skrev jag en to-do-lista. För äntligen fanns ingen ursäkt att slippa undan från alla tråkiga sysslor. När man delar på 13 kvm är det nämligen lite halvsvårt att få tid att i lugn och ro kunna sitta och göra alla måsten. Nåväl, senaste veckan har jag inte bara fixat med mitt CV och personliga brev utan också börjat söka jobb. Fakturerat. Momsredovisat. Lagt ut lägenheten för uthyrning. Det känns bra, inga saker som ligger i bakhuvudet som man måste ta tag i längre. Imorgon är det dessutom december. Samma månad som vi flyttar. 23 dagar kvar! Nästan så jag måste skaffa en adventskalender för att räkna ner till flytten istället för julafton.

it's my birthday

Publicerat: i Vardag
 
 
 
När jag för två veckor sedan kom på att min födelsedag närmade sig började jag fundera på hur mycket jag egentligen fyllde. 22, 23 eller 24? Det kunde vara vilket som. 
 
Dagen ska spenderas på praktiken, sedan ska jag hem till en vän på middag. Både pojkvän och familj befinner sig nämligen på andra sidan jorden och njuter av värmen.
 
(Jag kom fram till att det är 23 år jag fyller tillslut).

OBSESSION: marmor

Publicerat: i Vardag
Blommor från pojkvän, ljusstakar från Lagerhaus i koppar och iPhoneskal från Caseapp
 
Mina vänner på Caseapp har gjort ett jättefint matt skal i marmor till min iPhone. Min besatthet av marmor alltså... inte ens min mobil kommer undan. Men jag har kikat på skal i marmor sedan flera månader tillbaks så det var helt enkelt dags!
 
Jag fick precis ett gäng gigantiska rosor av min pojkvän som befinner sig på andra sidan jorden nu, med anledning av min kommande födelsedag. Jag har länge sagt att min pojkvän är väldigt klassisk (speciellt i inredningsstil), så rosor är väldigt honom för mig - klassiskt.

onsdagskväll

Publicerat: i Vardag
 
Såhär ska jag tillbringa resten av min onsdagskväll - suktande efter mer inspiration till lägenheten. Jag har redan fyllt en hel mapp med inspirationsbilder och med grejer jag vill ha. Det är sällan jag köper en papperstidning numera, det finns ju så mycket inspiration och läsning att få via internet idag. Men känslan att krypa ihop med en riktig tidning går ju inte att jämföra... Med en varm kopp choklad och päron-te jämte mig känner jag mig redo att slänga igen datorn.

Höstpromenad i skärgården

Publicerat: i Vardag
 
Den perfekta söndagen: en promenad i Göteborgs skärgård.
 
Jag har sedan flera månader tillbaks lovat att lära pojkvännen att fota med min Fujifilm, då den i slutet på november ska få följa med honom på äventyr ute i världen. Och ja, såhär fem dagar innan hans avfärd kunde det kanske vara dags att leva upp till det löftet. Bara det att det var så fruktansvärt kallt och blåsigt att batteriet tog slut nästan på en gång idag. Så det blev ändå mest jag som sprang runt och fotade med min Canon idag. 
 
Klumpig som ett kylskåp och stel av kylan lyckades jag såklart ramla när vi hoppade runt där bland klipporna i blåsten. Världens enklaste hopp över till nästa klippa, men något gick snett. Med en dyr kamera runt halsen så får man lite panik de där korta sekunderna (men där man hinner tänka sjukt mycket) när man känner att fallet är på väg att ske. Så min kropp har nu känslan av att vara femtio år äldre och det lär finnas fina blåmärken att beskåda imorgon. Men eftersom att kameran klarade sig så kan det vara värt det!
RSS 2.0