New in

Publicerat: i Vardag
 
Jag har tillbringat dagen inne i Göteborg och gått hand i hand med min fina pojke. Vi har sprungit in och ut ur varje inredningsbutik i hela stan känns det som. Det är så mycket man vill ha, men det är också svårt att köpa grejer till en lägenhet man inte har flyttat in i än, eller ens sett (eftersom det är ett nybygge). Det blev i alla fall en rund vas från Hemtex. Det har blivit så himla populärt på sistone med stora runda vaser, och jag förstår varför - så snyggt! Det blev också ett ljus från Market 29. 

Lately

Publicerat: i Vardag
 
Detta är vad som hänt sedan sist:
- tappat rösten för första gången (frustrerande när man är på en middag och inte kan få ur sig ett enda ord)
- haft min första bihåleinflammation som precis börjar gå över
- varit i Västervik i 17 timmar
- varit i Växjö, bott samt käkat middag på PM 
- börjat min praktik hos ett företag som är distibutör i Norden och Baltikum för ett gäng skomärken

Wanties

Publicerat: i Vardag
 

Klocka från Rum21, s
nygga lådor från H&M och Hemtex, belysning från Rum21, marmorunderlägg från Lagerhaus, vas från Hemtex, ljusstakar i koppar från Clas Ohlson (värsta kapet - 39 kronor!) och trådkorg från H&M
 
Jisses vad mycket inredning det finns som man bara vill klicka hem. Jag är nog mer för inredningsdetaljer än möbler i sig. Även om helheten såklart är viktig så är det roligare med de små detaljerna. Och mycket enklare att byta ut och variera sig.
 
Lyckligtvis fyller jag ju år i november, så jag får helt enkelt addera lite utav dessa raringar på min önskelista tills dess.

godmorgon lördag

Publicerat: i Vardag
 
Mmmm, numera älskar jag lördagsmorgonar. Jag och pojkvännen har som tradition att göra plättar eller pannkakor till lördagsfrukost. Finns verkligen inget bättre! Idag gjorde vi på mandelmjöl och hasselnötsmjöl, med grund i detta receptet
 
 
Nu väntar en jobbhelg. Jag jobbar 15.00-22.15 både idag och imorgon. 

Nya glasögon

Publicerat: i Vardag
 
Jag har letat glasögon i tusen år känns det som, utan att hitta några som jag trivts i. Mina tidigare par har jag antingen inte känt mig bekväm i och tröttnat på, eller så har de inte suttit bra och klämt när man väl använt dem. På sistone har jag haft ont i ögonen och det var minst sagt på tiden att hitta ett par glasögon för att mina ögon skulle kunna få vila från linserna ibland.
 
Efter en lång väntan då det var lång leveranstid, så blev det äntligen som en helt ny värld när jag fick dessa på snoken. Mina värden hade förändrats en hel del det senaste åren så det var som att lägga kontrast på en bild när jag fick på mig dessa - hela världen blev så skarp. Det kändes lite som att jag gått i en dimma tidigare.
 
Hur som - kul att kunna bryta av med glasögon ibland istället för linser. Som en rolig accessoar.

H&M home

Publicerat: i Vardag
 
Dessa rackarna trillade in idag, från H&M home. Väntar på ytterligare två saker därifrån, men de hade blivit restnoterade och dröjer ett tag till. Jag vet inte riktigt vart jag ska placera ljusen ännu, men sådant brukar lösa sig efter ett tag. Jag har fått dille på allting som är i koppar eller marmor just nu. Och kombinationen trä, vitt och koppar ska vi inte prata om... love it!
 
Det kliar i fingrarna när jag sitter och dregglar framför H&M home's sortiment på sistone... Just nu har de så mycket fint som faller mig precis i smaken. Och till helt överkomliga priser. Det gäller helt enkelt att hålla hårt i sig själv och inte klicka hem för mycket när man surfar runt bland deras inredning.

Att leva på 13 kvm

Publicerat: i Vardag
 
Jag har ju visat upp mina tidigare hem, och har länge tänkt att jag ska visa upp mitt nuvarande. Jag har inte riktigt vetat hur bara, för det är ju så himla litet och svårt att få till på bild. Nåväl, idag fick jag tummen ur och efter att Bostadsbolaget som jag hyr av varit här för en intervju grabbade jag tag i kameran och gick loss när det väl var städat. 
 
Så, här bor jag... På gigantiska 13 kvm med eget minikök och badrum. Hur klarar man det? Man klämmer in förvaring på vartenda lilla millimeter som finns nästan. Och håller ordning på sina saker. I huvudet ekar ständigt orden "det är tillfälligt". För jag hade ju inte tänkt bo här förevigt när jag tackade ja. Men ett förstahandskontrakt kontra att flytta runt i andrahand gjorde att jag insåg att 13 kvm var bättre än ingenting. Och tro det eller ej - det funkar alldeles utmärkt. Men nu längtar jag till de 51 kvm som jag flyttar till i årsskiftet. Äntligen ska jag kunna möblera utan att behöva ta hänsyn till hur jag bor och kunna tänka mer långsiktigt.

En helg i Halmstad

Publicerat: i Vardag
 
Jag har spenderat helgen i Halmstad. Vi har egentligen mest gått i möbelbutiker, men har även hunnit med att gosa massor med katten och ta en promenad i solnedgången vid Hovs hallar. Jag lämnade även mina sommarkläder i Halmstad och plockade upp mina koftor och höstjackor. Gillar inte alls årstiden vi är på väg emot...
RSS 2.0