Lately

Publicerat: i Vardag
 
För någon helg sedan hade vi besök från mina föräldrar. Pappa var mest nöjd över att han för en gångs skull inte har behövt hjälpa till med att borra, spika eller ens behöva plocka fram hammaren vid denna flytten. Och mamma såg till att hemmet även fick in några gröna växter utöver våra snittblommor och orkidéer. 
 
Och såklart våra standardfrukostar... som jag kan längta en hel vecka efter. Den perfekta helgfrukosten serveras ju både med nutella och jordnötssmör. Det enda positiva med att starta såhär onyttigt är att man är inte hungrig förrän sent på kvällen igen. Dessutom tillhör Design letters tallrikar vår helgfrukost. Så himla fina!! En inflyttningspresent från mig till Gustav... fast jag är nog mer förtjust i dem än Gustav i slutändan.

Välkommen hem, Dior

Publicerat: i Vardag
 
Välkommen hem, Dior.
I 1461 dagar har jag längtat och drömt om en fyrbent lurvig bästa kompis. 1461 dagar bodde jag utan katt. Vi hade ställt oss på väntelista för att bli med kattunge först i vår, men så trillade vi över denna skönhet som ännu inte var tingad. I helgen hämtade vi hem denna otroligt lurviga lilla ragdoll från de småländska skogarna. Direkt när vi introducerade henne för sitt nya hem upptäcker hon vår hallspegel. Och där står ju en annan katt, men den vägrar hälsa!? Ja... det är inte lätt att försöka förstå att det är sig själv man ser i spegeln. Minst sagt traumatiskt. 
 
Om hon kommer få heta Dior eller inte är oklart, det är uppfödarens namn och ännu har vi inte hittat något som vi tycker passar bättre. Minst sagt ett busfrö, men har lika lätt för att ligga tätt intill och spinna. 

Hejdå studentliv!

Publicerat: i Vardag
 
I fredags viftade jag glatt hejdå till mitt studentliv. Ett år har minst sagt rusat förbi och i fredags tog vi examen efter våra 14 veckors praktik. Helt galet! Känns otroligt skönt att inte behöva lägga fokus på en tenta inom närmsta tiden. Det känns också roligt att vara en av dem som tar examen med högsta betyg i varje kurs. Numera spelar ju inte betyg någon roll, ingen arbetsgivare kommer ifrågasätta mina betyg. Nu får vi se om utbildningen leder någon vart eller om jag bygger på den till hösten istället. 
 

Mjukstart på januari

Publicerat: i Vardag
 
Hur härligt är det inte med en mjukstart då? Jag jobbade på Maxi i helgen, och en dag på praktiken igår och idag fick man en extra ledig dag. 
 
Vi har gjort massa mindre inköp till lägenheten idag. Bland annat cylindrarna på bilden ovanför (fick inspiration från Trendenser) och nya galgar till hatthyllan vi byggt själva (fortfarande inte helt klar dock...). Bara att få klart hatthyllan och bestämma vad vi vill ha för tavlor, sedan kan man nog avsluta projekt inreda-lägenheten och börja ladda inför projekt inreda-balkongen istället. Lovar att visa mer av lägenheten så fort vi känner att vi är färdiga.

Ett avslut och en ny början

Publicerat: i Vardag
 
Jag fick tillbringa nyårsfirandet tillsammans med pojkvän och fina vänner hemma i vår nyinflyttade lägenhet. Efter att ha flyttat in sent dagen innan julafton har vi kommit i ordning och det börjar faktiskt likna ett hem här. 
 
Kvällen bjöd på julklappslek, trerätters och en lång diskussion om tårtan vid tolvslaget var hemmagjord eller köpt. Varenda liten millimeter av tårtan synades och det var verkligen in på detaljnivå. På grund av tidsbrist med tanke på flyttkaoset kan vi meddela att tårtan är köpt, men tackar ödmjukast för att någon under kvällen trodde att vi satt på kunskapen att få ihop en snygg tårta.
 
Helt klart ett värdigt avslut för 2014 och en härlig start för 2015. Spännande att se vad detta året bjuder på. Närmst väntar en examen för mig, sedan får vi se vad som händer... 
RSS 2.0